nakavusterezou komentáře u knih
Obyčejná školačka, co řeší (pro nás) obyčejné problémy, ale pro ní to jsou život ohrožující problémy, které pokud nevyřešení, lidstvo umře :D Boží, těším se, až se pustím do dalšího dílu:)
Ač je to příběh dívky, která je ještě na základní škole (já jsem po ukončení zš už 12 let, šílený), tak i tak mě příběh bavil.
Knihu jsem nedočetla, protože mi vadilo, jak špatně je udělaný překlad. Když autorky mluví o hrazdě, v knize o ní čtete jako o mobilu? Co to je jako? :D
Přečetla jsem jen cca 1/3 knihy, zbytek jsem jen prolistovala.
Popravdě ani nevím, jestli se mi chce investovat do knihy "Montessori Batole", který je tak opěvovaná.
Sněhová válka? Stavění iglů? Boží.
Asi sen každého dítěte. Kniha mě bavila:)
Skvěle a stručně sepsané informace, které je dobré vědět ještě před narozením miminka. Já jsem nejvíc využila především části, kde se popsané, co by jaký měsíc mělo miminko ohledně vývoje umět. A každý měsíc se k ní vracím.
Kniha, která opět zpracovává silné a těžké téma (dokonce 2). Knihy od CoHo jsou už sázka na jistotu, ale ... jednou to zklamaní z knihy muselo přijít.
Nejdřív ale začnu tím pozitivním a to je postava Sky. Skvělá postava se sympatickým smyslem pro humor. Příběh je čtivý a stránky vám mizí po prsty, to CoHo umí. Také musím zmínit témata, která si vybrala autorka. Za co má u mě velké plus!
Co se Holdera týče ... no. Já už jsem trochu přesycená bad boyů, kteří jsou vlastně bad boyové jen na oko, ale ve skutečnosti to jsou nejempatičtější a nejhodnější kluci pod sluncem a především kluci s tajemstvím a temnou minulostí. Už stačilo.
Vlastně celou dobu, co jsem knihu četla, jsem se do příběhu nemohla začíst (jako do všech jiných knih od CoHo) a tušila jsem, že tohle - konečně - bude kniha, u které nebudu brečet. Místy mi totiž přišlo, že je příběh až moc komplikovaný a nereálný.
Pokud plánujete, že chcete knihy od CoHo zkusit, rozhodně začněte touto sérií! Bude se vám líbit a pak na vás budou čekat lepší a lepší knihy od autorky. Já jsem udělala tu chybu, že jsem začala peckama, které napsala a tyhle jsem četla až po peckách. Poučte se z mé chyby :D
Knihu mám dočtenou už nějakou dobu a stále nevím, jak ji mám slovy hodnotit.
Všude jsem četla, jak je tato autorka skvělá a tak když jsem šla kolem knihovnu, půjčila jsem si tam tuto knihu, kterou jako jedinou od autorky měli.
Asi špatná volba. Příběh mě moc nezaujal, ačkoliv na první pohled se mi zdálo, že mě bavit bude. Možná to bylo tím zpracováním.
Ani do jedné z hrdinek jsem se nevcítila a - teď to bude asi hnusné - ale bylo mi jedno, jak celý příběh skončí. Ze zvědavosti jsem knihu dočetla, to jo, ale musela jsem se přemlouvat.
Určitě před autorkou nezavírám dveře a dám ji ještě šanci.
Bylo fajn si přečíst příběhy jiných maminek. Knihu jsem přečetla tak do půlky, pak už se tam řešili nemoci, zoubky a pod. (jsem v 5. měsíci), a na to mám ještě dost času.
Opět jsem se utvrdila v tom, že každá žena je jiná a i miminka jsou jiná a člověk, ať se připravuje jak se připravuje, nemůže se připravit na všechno.
Kniha byla milým zpříjemněním, ale že bych ji doporučila jako knihu, kterou je dobré si přečíst, to asi ne :)
Velmi přehledná kniha, která je určitě vhodná pro maminky, které čekají své první miminko. Doporučuji knihu koupit ještě předtím, než budete hledat informace na internetu (chcete vědět všechno a hned! :D) Tady všechny informace máte pohromadě a na jednom místě, najdete tam opravdu základ informací, které je dobré vědět. Detailnější informace si pak můžete dohledat na internetu.
No, takže.
Ze začátku jsem se u knihy smála, i nahlas. Opravdu tam jsou části, které vás rozesmějí. Tím to ale pro mě bohužel končí.
Humor mi není cizí, ani tak knihy Dominika, ale tady u mě šlápl vedle. Už to nebylo o moderním fotrovi, ale u připos*raným dospělým chlapovi, kterej se bál. Všeho a všech. A ne jen covidu.
Poslední stránky jsem už jen tak přelétla. Ještě me čeká kniha Dovolená s moderním fotrem, tak doufám, že si u mě autor maličko napraví reputaci.
Já jsem knihu začala číst po dočteni Shari Lapeny, … a to nebyl dobrý nápad. SL je mistr v psaní psychothrillerů.
Anotace slibuje zajímavý příběh, toho jsem se ale nedočkala. Chybělo tam napětí. Abych nebyla jen negativní… Pocit, že jste uvěznění se skupinou lidi, u kterých víte, že jeden z nich vám jde po krku, je mrazivá představa.
Určitě dám autorce ještě jednu šanci, ale knihu Spánek řadím mezi průměrné knihy. Pokud chcete začít číst thrillery a chcete začít s něčím lehčím, kniha Spánek je na to ideální. Pro otrkané čtenáře psychotrhillerů a thrillerů je to slabé kafe.
Tak jak mě bavil první dil, do tohoto jsem se musela vylozene nutit, a to jen proto, ze mne zajimalo, jak to dopadne.
Dopadlo to presne tak, jak jsem si myslela, coz me trochu mrzi vzhledem k tomu, ze cely pribeh Kinga a Doe mel potenciál skoncit jinak, necekane.
Nálož sprostých slov je tu velka. Vadilo mi Kingovo chovani a naivita Doe, ktera byla mistama az k pláči. Z celého pribehu jsem mela takovej divnej pocit, nevim… pravděpodobně se k pribehu uz nikdy nevrátim, neni kvuli cemu.
Oceňuji to, ze se nakladatel snažil a nedopustil tech hroznych chyb a překlepu, jako tomu bylo u prvniho dilu.
Sladké a naivní čtení, ideální do letních dnů. Já jsem po knize sáhla hned po dočtení "Miluju tě, já vím" a má očekávání byla vysoko. Nesedl mi charakter ani jednoho z hlavních hrdinů, ovšem Harper, tu jsem si zamilovala! Každopádně Ava, to je můj favorit (z knihy Miluju tě, já vím).
To, jak na mě působí autorka na sociálních sítí (milá, trochu prastěná a pozitivní bytost, s až maličko nezdravým vztahem k legu a funko (smích)) tak přesně stejnou energii jsem cítila i v této knize. A to na knize zbožňuju!
Chatové konverzace, příspěvky na instagramu a mimo jiné lehce naťuknuté téma úzkosti, co jsou prvky, které knihu okořenily a povznesly ji na vyšší úroveň.
Ačkoliv jsem z knihy nebyla nějak extra překvapená, nemůžu se dočkat, až si přečtu další příběh!
Pribeh je napinavy, hezky se cte. 4* davam kvuli hrdince Cassandre. Hrozne mi lezla na nervy!! Ti, co knihu maji doctenou mi jiste rozumi :D
Klasicky oddechova kniha, od ktere nemuze cekat nic vic. Knihu jsem poslouchala jako audioknihu nactenou Martinem Pisarikem a kvuli tomu je me hodnoceni 2/5* (kdybych knihu cetla ve fyzicke podobe, nejspis bych ji ani nedocetla).
Tohle neni muj zanr, ackoliv jsem si pred ctenim myslela, ze me kniha budd bavit.
Opravdu nechapu, ze v roce, kdy kniha vysla, dokazala vyvolat obrovsky bum, videla jsem ji vsude.
Jednoduchy, az prosty, pribeh o muzi, ktery reai v zivota stejne problemy, jako kazdy na planete. Zlomene srdce, neschopnost nalezt si svoji druhou polovicku a sem tam i nejake rodinne trable.
Tato kniha se mi četla velmi těžko kvůli zvolenému tématu. Ač je velmi čtivá a po přečtení první stránky vás kniha neskutečně stáhne do děje, dost jsem s ní bojovala (vlastní zkušenost).
Dlouho jsem nečetla takhle dobrou knihu, doporučuji.
Mé první setkání s historickým románem a mám z toho takové rozporuplné pocity. Příběh se mi líbil, ale s tím zpracováním jsem měla trochu problém. Kapitoly se hrozně táhly a až na konci každé kapitoly pro mě byly zajímavé. Ale určitě si někdy v budoucnu přečtu další knihu od autorky. Líbil se mi její styl psaní a přechody z přítomnosti do minulosti.
SPOILER!
Romantická linka mezi obhájcema mi přišla taková zbytečná. Líbila se mi, ale být autorkou, víc bych se soustředila na příběh Rogera a méně na postavy, které nejsou pro příběh tak důležité.
Knihu jsem dostala na recenzi a jsem ráda. Jelikož tohle není tak úplně kniha určená pro mě. Já mám citáty ráda :D Nějaké ty "citáty" se mi líbily i zde, od Pewdiepiee, zasmála jsem se, ale kdybych za knihu dala 350,- ... byla bych opravdu zklamaná. Po grafické stránce je kniha vyvedené, na tom si opravdu dali všichni velkou práci a je to vidět.
Kniha určitě udělá velkou radost někomu, kdo je stejně sarkastický a dělá si srandu z citátů, stejně jako autor v této knize. Také kniha určitě udělá radost fanouškům Youtubera Pewdiepiee, jak jinak :D Ale jinak nevím, komu jinému by kniha mohla udělat radost no ... :)