nakavusterezou nakavusterezou komentáře u knih

Milostný chorobopis nekonečného dospívání Milostný chorobopis nekonečného dospívání Marek Dobrý

Škoda že se o této knize skoro nemluví, je to totiž skvost!

Zprvu jsem si musela zvykat na styl psaní, trochu mi dělalo problém skákání v čase, ale na to jsem si rychle uvykla a příběh mě moc bavil.

Vrátil mě do mých mladých let, kdy jsem dělala stejné lumpařiny jako kluci, až na výjimku - nikdy jsem nevyšetřovala zločin.

12.11.2024 3 z 5

Vzorná chůva Vzorná chůva Sheryl Browne

Čekala jsem, že když je kniha na tohle téma, bude to něco originálního, protože co si budem, tohodle už tu máme dost. A ono nic.

Nejdřív mi vadilo to, že se brzo střídají 3 osoby, je to psané v er formě (která mi celkově nikdy nesedla) a pak je tu příběh, kde je od první stránky jasný, jak to celý skončí.

I přes to jsem knihu dočetla. Furt jsem doufala, že mě třeba autorka překvapí nečekaným koncem ... a prd.

Co se konce týče, přišlo mi, že byl totálně odbytý a vlastně jsem se nedozvěděla, jak to bylo s hlavními hrdiny dál ...

12.11.2024 2 z 5

Protože jsi výjimečná osobnost Protože jsi výjimečná osobnost Alma Gross

Úžasná dětská kniha, která je pro malé i velké čtenáře.
A opravdu nutná výbava pro všechny maminky a tatínky!:)

05.11.2024 5 z 5

O hvězdách víš hovno O hvězdách víš hovno Petr Hanel

Skvěle napsaná YA kniha, která je špičkou hory v tomto žánru.
Líbí se mi messege, kterou kniha nese a jsem moc ráda, že je tam zmíněná, je třeba o tom mluvit, obzvlášť v této digitální době.

20.10.2024 5 z 5

Poslední lež Poslední lež Riley Sager (p)

Skvělý thriller! Po tragické Poslední dívce se tohle nedá srovnávat, jakoby to napsal jiný autor. Klobouk dolů!

16.10.2024 5 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Četlo se to dobře, krátké kapitoly, které vždy končily otevřeně. Knihu jsem přečetla během jednoho dne, žádný složitý děj, zápletka byla jednoduchá, nic překvapujího a to je škoda. Thrillery a psychothrillery mají být překvapující, plný zvratů a nečekaných momentů ... což tady chybělo. Za mě průměrný thriller.

09.10.2024 3 z 5

To si zkus To si zkus Ilsa Madden-Mills

Kniha To si zkus na mě udělala velmi pozitivní dojem díky své jednoduchosti a laskavosti, i když byla dějově předvídatelná. Četla se svižně, bez zbytečných pasáží, a hlavním postavám, Delaney a Maverickovi, jsem od začátku fandila. Příběh se dotýká i vážnějšího tématu, které by podle mě mohlo být více rozvinuté, ale vzhledem k rozsahu knihy chápu, že na to nebyl prostor. Prostředí vysoké školy bylo popsáno minimalisticky, což mi vyhovovalo. Autorka skvěle vystihla charaktery postav prostřednictvím dialogů a celkově mě kniha příjemně pohladila po duši. Doporučuji ji těm, kteří hledají odpočinkovou romantiku.

26.09.2024 4 z 5

Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou Zuzana Burešová

Zuzana Burešová v knize přináší zajímavý rozhovor se Štěpánem Kozubem, který poutavě zachycuje různé etapy jeho života – od dětství přes konzervatoř až po jeho úspěchy na divadelní i filmové scéně. Čtenáři nabízí autentičnost nejen z hlediska jeho kariéry, ale také náhled na jeho osobní růst a překážky, které musel překonat. Zvlášť mě zaujaly pasáže o jeho studiu a začátcích v herectví, které poskytují vhled do zákulisí divadelního a filmového světa. I když mě některé kapitoly méně bavily a úvodní tykání mezi Burešovou a Kozubem mi zpočátku připadalo neprofesionální, postupem času jsem si na to zvykla. Kniha je čím dál čtivější a ke konci je těžké ji odložit. Díky rozhovoru Kozub odhaluje vážnější stránku své osobnosti a získala jsem jasnější obraz o jeho skutečném já. Knihu doporučuji zejména těm, kteří se zajímají o divadlo, film či hledají inspirativní rozhovory, a je zvláště přínosná pro studenty konzervatoře. Celkově kniha splnila svůj účel a pomohla mi odlišit Kozuba-herce od Kozuba-člověka, za což vděčím Zuzaně Burešové.

25.09.2024 3 z 5

Ocelová liga Ocelová liga Adéla Rosípalová

Kniha má skvěle propracovaný a uvěřitelný svět, který mě vtáhl do děje a poskytl silný základ pro celý příběh, pro čtenáře, kteří milují worldbuilding je kniha jako dělaná.

Zpočátku mi však kniha zamotala hlavu příliš postavami s komplikovanými jmény, ale jak se příběh soustředil na hlavní postavy, četlo se to snáz. Bohužel, pomalý děj a nedostatek akce a napětí neodpovídaly mým očekáváním, těšila jsem se na fantasy zasazené do starověkého Říma s detektivní zápletkou, ale bohužel jsem čekala asi až příliš.

Přeci jenom je to určeno pro mladší čtenáře a bylo znát, že nejsem cílovka:)

06.09.2024 3 z 5

Láska na hraně Láska na hraně Penelope Douglas

Kniha mě vtáhla od začátku díky skvěle napsaným postavám, s nimiž si čtenář rychle vytvoří vztah. Tiernan i Noah dodávají příběhu hloubku a svěžest, ačkoli mám menší výhradu k jménu Griff (kdo četl, dá mi ještě za pravdu). Ačkoliv je příběh plný emocí a vášnivých scén, které jsou detailně a spicy popsány, knihu bych jednoznačně doporučila.

27.08.2024 5 z 5

První chyba První chyba Sandie Jones

Rozhodně lepší kniha než Matčina hra.

18.08.2024 4 z 5

Poslední dívka Poslední dívka Riley Sager (p)

"Poslední dívka" od Rileyho Sagera nabízí zajímavý základní koncept s tajemným thrillerem o přeživší dívce, ale její zpracování mi přišlo rozpačité. Čtení bylo náročné, příběh se mi špatně četl a závěr působil příliš uspěchaně. I když mě postavy Sam a Coop dokázaly trochu zaujmout, hlavní hrdinka mi byla nesympatická, což ovlivnilo můj celkový dojem z knihy.

16.08.2024 2 z 5

Pozlacená Pozlacená Raven Kennedy

"Pozlacená" začíná slibně se sympatickou a statečnou hrdinkou, ale druhá polovina knihy mě zklamala kvůli ztrátě tempa, málo propracovaným vedlejším postavám a přehnaným erotickým scénám.

16.08.2024 2 z 5

Zvrácené království Zvrácené království Rina Kent

Na mě už ten příběl byl až moc (ne ty sexuální scény, to vem čert) ale to drama co se dělo okolo, a pořád :D Samozřejmě ale budu číst i další díly, těším se, že se dozvím, jak je to s Kim a Xanderem a dalšíma postavama.
Za mě byl nejlepší první díl.

04.08.2024 3 z 5

Příliš pozdě Příliš pozdě Colleen Hoover

Trochu jsem se bála, jak si CoHo poradí s těžkým tématem, které si do této knihy zvolila, ale poradila si s ním skvěle!!! Když přišel zvrat v knize, říkám si "Hmm, tak teď už se bude řešit jen jeho následky" a ONO PRD!!! Pak přišel další, další a ještě další zvrat, to jsem fakt nečekala a kolikrát jsem se zastihla, jak čtu knihu s otevřenou pusou :D

03.08.2024 5 z 5

Ocelová princezna Ocelová princezna Rina Kent

Není to žádná skvělá literatura, ale je to napsané tak hrozně čtivě, že i přes to, jak mě oba hlavní hrdinové vytáčí, musím číst další a další díly :D

31.07.2024 3 z 5

Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

Za mě průměrná kniha s romantickou zápletkou. Je fakt, že ze začátku jsem měla lehce na krajíčku, ale ničím mě kniha neokouzlila.

Co mě zklamalo byly gramatické chyby a překlepy v knize. Člověk by si řekl, že u tak propagované knihy se tohle stát nemůže a hlavně nemělo ... no a stalo. Dost mi to popravdě kazilo čtení a zážitek z knihy.

28.07.2024 3 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Za mě mnohem lepší kniha než Pomocnice a trochu mě mrzí, že se této knize nedostalo takové pozornosti jako právě zmiňované Pomocnici.

Od první do poslední stránky jsem byla jak na trní a ač jsem uhádla zvrat, nedokázala jsem se od příběhu odtrhnout!

Vřele doporučuju.

25.07.2024 5 z 5

Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Ač je jedná o velmi nenáročnou literaturu, já jsem se o čtení několikrát naštvala! :D Jak mě štval Aiden i Elsa!! Furt něco! :D a i když nadávám, jdu se ihned pustit do druhýho dílu, nutně potřebuju vědět, co bude dál a zda se mi potvrdí mé teorie :D

23.07.2024 3 z 5

Carrie Soto se vrací Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

Mé první setkání s autorkou Taylor Jenkins Reid a rozhodně ne poslední! Touhle knihou si mě získala!!!

Tenis jsem hrála 9 let, takže prostředí, ve kterém se příběh odehrával, mi byl velmi blízký. Hlavní hrdinka Carrie je sympatická, dychtivá, soutěživá (i to mi je blízké:D) a paličatá hráčka, která má za cíl jediné - vyhrát a být nejlepší tenistkou na světě!

Knihu jsem četla jedním dechem, vždy jsem se těšila, až se znovu ponořím do světa Carrie Soto a budu její životní příběh prožívat s ní:)

První letošní kniha, která si ode mě vysloužila 5*, A PRÁVEM!

28.05.2024 5 z 5