nakavusterezou nakavusterezou komentáře u knih

Král hněvu Král hněvu Ana Huang

Hodně oddechové čtení, které se čte hezky a rychle:)
Silní hlavní hrdinové, mezi kterými brutálně funguje chemie!

09.12.2024 3.5 z 5

Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Nejlepší díl ze série!
Miluju to a jsem emočně zničená a chci buď OKAMŽITĚ ČÍST DALŠÍ DÍL a nebo umřít, nic mezi tím!

09.12.2024 5 z 5

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Nedočetla jsem. Kniha mě nudila, špatně se mi četla, ačkoliv atmosféra byla úžasná. Bohužel asi nejsem ten typ čtenáře, co má rád knihy, u kterých hned ví, jak to dopadne.

06.12.2024 2 z 5

Haunting Adeline: Stíny nad Adeline Haunting Adeline: Stíny nad Adeline H. D. Carlton

Nic jsem od toho nečekala a po dočtení jsem spokojená:)
Nebudu tu komentovat se-ální scény, ale zmíním to, že jsem ráda, že si autorka vybrala jednu z hlavních linek obchod s lidmi. Věřím, že zrovna v Americe je toto téma více aktuální a doufám, že se díky této knize o tom třeba začne víc mluvit a někam se to pohne (ač je to běh na dlouhou trať).

Co se konce týče, čekala jsem, že to bude otevřený konec. Ale otevřený konec byl vhodně zvolen. Vlastně čtenáři stačí, aby si lehce pamatoval, o co v knize šlo a hned při čtení druhého dílu mu to naskočí a nebude muset dlouho přemýšlet, co vlastně v prvním dílu bylo.

Jediné, co mi na čtení trochu vadilo, byl pomalejší rozjezd. Ale není to nic, co by mi vadilo tolik, abych musela v hodnocení ubrat hvězdičku.

24.11.2024 5 z 5

Milostný chorobopis nekonečného dospívání Milostný chorobopis nekonečného dospívání Marek Dobrý

Škoda že se o této knize skoro nemluví, je to totiž skvost!

Zprvu jsem si musela zvykat na styl psaní, trochu mi dělalo problém skákání v čase, ale na to jsem si rychle uvykla a příběh mě moc bavil.

Vrátil mě do mých mladých let, kdy jsem dělala stejné lumpařiny jako kluci, až na výjimku - nikdy jsem nevyšetřovala zločin.

12.11.2024 3 z 5

Vzorná chůva Vzorná chůva Sheryl Browne

Čekala jsem, že když je kniha na tohle téma, bude to něco originálního, protože co si budem, tohodle už tu máme dost. A ono nic.

Nejdřív mi vadilo to, že se brzo střídají 3 osoby, je to psané v er formě (která mi celkově nikdy nesedla) a pak je tu příběh, kde je od první stránky jasný, jak to celý skončí.

I přes to jsem knihu dočetla. Furt jsem doufala, že mě třeba autorka překvapí nečekaným koncem ... a prd.

Co se konce týče, přišlo mi, že byl totálně odbytý a vlastně jsem se nedozvěděla, jak to bylo s hlavními hrdiny dál ...

12.11.2024 2 z 5

Protože jsi výjimečná osobnost Protože jsi výjimečná osobnost Alma Gross

Úžasná dětská kniha, která je pro malé i velké čtenáře.
A opravdu nutná výbava pro všechny maminky a tatínky!:)

05.11.2024 5 z 5

O hvězdách víš hovno O hvězdách víš hovno Petr Hanel

Skvěle napsaná YA kniha, která je špičkou hory v tomto žánru.
Líbí se mi messege, kterou kniha nese a jsem moc ráda, že je tam zmíněná, je třeba o tom mluvit, obzvlášť v této digitální době.

20.10.2024 5 z 5

Poslední lež Poslední lež Riley Sager (p)

Skvělý thriller! Po tragické Poslední dívce se tohle nedá srovnávat, jakoby to napsal jiný autor. Klobouk dolů!

16.10.2024 5 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Četlo se to dobře, krátké kapitoly, které vždy končily otevřeně. Knihu jsem přečetla během jednoho dne, žádný složitý děj, zápletka byla jednoduchá, nic překvapujího a to je škoda. Thrillery a psychothrillery mají být překvapující, plný zvratů a nečekaných momentů ... což tady chybělo. Za mě průměrný thriller.

09.10.2024 3 z 5

To si zkus To si zkus Ilsa Madden-Mills

Kniha To si zkus na mě udělala velmi pozitivní dojem díky své jednoduchosti a laskavosti, i když byla dějově předvídatelná. Četla se svižně, bez zbytečných pasáží, a hlavním postavám, Delaney a Maverickovi, jsem od začátku fandila. Příběh se dotýká i vážnějšího tématu, které by podle mě mohlo být více rozvinuté, ale vzhledem k rozsahu knihy chápu, že na to nebyl prostor. Prostředí vysoké školy bylo popsáno minimalisticky, což mi vyhovovalo. Autorka skvěle vystihla charaktery postav prostřednictvím dialogů a celkově mě kniha příjemně pohladila po duši. Doporučuji ji těm, kteří hledají odpočinkovou romantiku.

26.09.2024 4 z 5

Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou Zuzana Burešová

Zuzana Burešová v knize přináší zajímavý rozhovor se Štěpánem Kozubem, který poutavě zachycuje různé etapy jeho života – od dětství přes konzervatoř až po jeho úspěchy na divadelní i filmové scéně. Čtenáři nabízí autentičnost nejen z hlediska jeho kariéry, ale také náhled na jeho osobní růst a překážky, které musel překonat. Zvlášť mě zaujaly pasáže o jeho studiu a začátcích v herectví, které poskytují vhled do zákulisí divadelního a filmového světa. I když mě některé kapitoly méně bavily a úvodní tykání mezi Burešovou a Kozubem mi zpočátku připadalo neprofesionální, postupem času jsem si na to zvykla. Kniha je čím dál čtivější a ke konci je těžké ji odložit. Díky rozhovoru Kozub odhaluje vážnější stránku své osobnosti a získala jsem jasnější obraz o jeho skutečném já. Knihu doporučuji zejména těm, kteří se zajímají o divadlo, film či hledají inspirativní rozhovory, a je zvláště přínosná pro studenty konzervatoře. Celkově kniha splnila svůj účel a pomohla mi odlišit Kozuba-herce od Kozuba-člověka, za což vděčím Zuzaně Burešové.

25.09.2024 3 z 5

Ocelová liga Ocelová liga Adéla Rosípalová

Kniha má skvěle propracovaný a uvěřitelný svět, který mě vtáhl do děje a poskytl silný základ pro celý příběh, pro čtenáře, kteří milují worldbuilding je kniha jako dělaná.

Zpočátku mi však kniha zamotala hlavu příliš postavami s komplikovanými jmény, ale jak se příběh soustředil na hlavní postavy, četlo se to snáz. Bohužel, pomalý děj a nedostatek akce a napětí neodpovídaly mým očekáváním, těšila jsem se na fantasy zasazené do starověkého Říma s detektivní zápletkou, ale bohužel jsem čekala asi až příliš.

Přeci jenom je to určeno pro mladší čtenáře a bylo znát, že nejsem cílovka:)

06.09.2024 3 z 5

Láska na hraně Láska na hraně Penelope Douglas

Kniha mě vtáhla od začátku díky skvěle napsaným postavám, s nimiž si čtenář rychle vytvoří vztah. Tiernan i Noah dodávají příběhu hloubku a svěžest, ačkoli mám menší výhradu k jménu Griff (kdo četl, dá mi ještě za pravdu). Ačkoliv je příběh plný emocí a vášnivých scén, které jsou detailně a spicy popsány, knihu bych jednoznačně doporučila.

27.08.2024 5 z 5

První chyba První chyba Sandie Jones

Rozhodně lepší kniha než Matčina hra.

18.08.2024 4 z 5

Poslední dívka Poslední dívka Riley Sager (p)

"Poslední dívka" od Rileyho Sagera nabízí zajímavý základní koncept s tajemným thrillerem o přeživší dívce, ale její zpracování mi přišlo rozpačité. Čtení bylo náročné, příběh se mi špatně četl a závěr působil příliš uspěchaně. I když mě postavy Sam a Coop dokázaly trochu zaujmout, hlavní hrdinka mi byla nesympatická, což ovlivnilo můj celkový dojem z knihy.

16.08.2024 2 z 5

Pozlacená Pozlacená Raven Kennedy

"Pozlacená" začíná slibně se sympatickou a statečnou hrdinkou, ale druhá polovina knihy mě zklamala kvůli ztrátě tempa, málo propracovaným vedlejším postavám a přehnaným erotickým scénám.

16.08.2024 2 z 5

Zvrácené království Zvrácené království Rina Kent

Na mě už ten příběl byl až moc (ne ty sexuální scény, to vem čert) ale to drama co se dělo okolo, a pořád :D Samozřejmě ale budu číst i další díly, těším se, že se dozvím, jak je to s Kim a Xanderem a dalšíma postavama.
Za mě byl nejlepší první díl.

04.08.2024 3 z 5

Příliš pozdě Příliš pozdě Colleen Hoover

Trochu jsem se bála, jak si CoHo poradí s těžkým tématem, které si do této knihy zvolila, ale poradila si s ním skvěle!!! Když přišel zvrat v knize, říkám si "Hmm, tak teď už se bude řešit jen jeho následky" a ONO PRD!!! Pak přišel další, další a ještě další zvrat, to jsem fakt nečekala a kolikrát jsem se zastihla, jak čtu knihu s otevřenou pusou :D

03.08.2024 5 z 5

Ocelová princezna Ocelová princezna Rina Kent

Není to žádná skvělá literatura, ale je to napsané tak hrozně čtivě, že i přes to, jak mě oba hlavní hrdinové vytáčí, musím číst další a další díly :D

31.07.2024 3 z 5