Nathally komentáře u knih
Celá knížka se skvěle čte a ráda jsem si představovala, jak s hlavními hrdiny zažívám dobrodružství.
Já jsem s těmito povídkami hodně spokojená. Líbilo se mi, že můžu nahlédnout do vyprávění i ostatních hrdinů. Nejlepší podle mě byla Královna a Miláček. Další, co se mi líbilo je to, že jsem se konečně dozvěděla, jak zbylá Elita dopadla. Úžasná kniha.
Upřímně, čekala jsem od toho mnohem víc. Spíš mi to přišlo jako pohádka předělaná do romantiky pro mládež. Konec špatný nebyl, ale dal se předpovídat. Selekce se mi líbila mnohem víc. Toto byl takový průměr...
Sérii Selekce jsem měla hodně ráda. Sice to není bez chyb, ale děj se mi líbil. Sice jsem tušila, jak to dopadne, ale i tak mě ten konec hodně překvapil.
Za mě jeden ze slabších dílů, protože se děj točí kolem Sama a Toma, ale i tak to bylo příjemné čtení a mile mě překvapilo.
Na tuto knížku jsem narazila pouze náhodou a to díky seriálu, o kterém každý mluvil. Ihned jsem si zjistila, že seriál je natočený podle knížky a tak jsem se dlouho přemlouvala, abych si to přečetla a jsem ráda, že jsem to udělala. Knihu jsem přečetla za 4 dny a celou tu dobu jsem se snažila pochopit ty důvody, proč to Hannah udělala... Na to, že je autor muž a ještě k tomu ve středních letech, tak se mi líbí, jak všechno dokázal popsat. Tato knížka nyní patří k mým nejoblíbenějším. A určitě doporučuji spíše knížku, než seriál.
Příjemný odpočinkový román, který se mi líbil o dost víc než první díl,ale nejspíš proto, že je to v našem století. Ihned jsem si oblíbila Austina a Lucase.
Tento díl je snad můj nejoblíbenější, protože hlavní hrdinové pomalu dospívají a začíná se to týkat lásky.
Strašně se mi líbily oba dva filmy Následníků a když jsem objevila tuto knížku, nemohla jsem se dočkat, až si ji přečtu. Děj mě nezklamal a líbilo se mi, že to bylo vyprávěno ještě předtím, než byl děj filmu. Vřele doporučuji!
Sice je to hodně kraťoučké a člověk to má za pár minutek přečtené, i tak se mi to hrozně líbilo. Trochu mi to připomínalo Grinche. Film jsem ještě neviděla, ale po přečtení se na něj hrozně těším. Na Vánoce přímo dělané.
No tento díl se mi moc nelíbil, tak jako předešlé dva. Tam se mi líbilo, jak Less a Cat cestovaly časem a děj byl pořádně rozjetý. Za to v tomto díle se spíš řeší rodinné vztahy a všechno se strašně vleče. Několikrát jsem musela čtení přerušit, protože mě to nebavilo. Ale plus je zase to, že jsme se dozvěděli něco o Catině matce.
Líbí se mi, jak mě předešlé dva díly vtáhly do děje a v některých částech i tato kniha. Dál se mí líbí, jak byly knihy napsány, dobře se mi četlo. Je mi líto, že se musím s Less, Austinem, Cat a Lucasem rozloučit. Opravdu krásný román u kterého si odpočinete
Hodně zajímavý nápad psát o cestování v čase. Celkový námět se mi moc líbí. Navíc jsem se od knížky nemohla odtrhnout, protože styl psaní se mi hodně líbil. Je to spíše četba pro mládež, ale na odpočinek super.
(SPOILER) Mrzí mě, že jsem dřív viděla film, než četla knížku, protože se to poměrně hodně lišilo, ale i tak se mi to hrozně líbilo. Zamilovala jsem se do Thomase, Minha a Newta a do jejich vtípků, přes to, že byly uvězněni v Labyrintu. I když jsem věděla, jak dopadne konec díky filmu, tak jsem nad smrtí Chucka brečela. Knížka mě strhla natolik, že jsem každou kapitolu přečetla během chvíle a hned jsem musela číst dál. Hned se jdu vrhnout na druhý díl!
(SPOILER) Krásné zakončení celé série Selekce. Tento díl se mi líbil mnohem víc než Dcera. Nejvíc mě překvapil konec. Vůbec bych nečekala, že Eadlyn skončí s Eikkem.
Knížka se krásně četla. Mrazilo mě, co vlastně Nick Caitlin dělal a při představě, že se tohle děje i doopravdy, mě mrazilo. Od autorky Alex Flinn jsem přečetla všechny knížky a všechny se mi líbily.
Mně osobně se pokračování celkem líbilo, sice hlavní hrdinku moc nemusím, ale během čtení jsem si ji malinko oblíbila. Celý děj byl trochu urychlenější, ale i tak jsem byla spokojená.
(SPOILER) Doporučuji nejdřív přečíst celou trilogii Divergence, aby jste věděli, o čem to vlastně je. Jelikož jsem si Čtyřku neskutečně oblíbila, jsem ráda, že je i nějaká knížka o něm a o tom, jaký měl život před tím, než se ocitl v Neohrožených. Rozhodně doporučuji
Vyjádření SKVĚLÉ je slabé slovo. Celá knížka měla zajímavou atmosféru a její děj mě přímo vtáhl do knížky, jako bych byla opravdu ve hře. Hlavní hrdinka na mě působila velmi příjemně a líbilo se mi její odhodlání. Už se těším na pokračování.
"Kytice" je klasickým dílem, které stojí za to objevit a přečíst si ji. Dodnes mám v hlavě některé z veršů a to jsem knihu četla naposledy na maturitní četbu. Filmové zpracování se mi také hodně líbilo.
Kniha Médea se mi osobně moc nelíbila, ale přesto jsem ji dočetla. Hlavní postava Iáson mi přišla jako naprostý idiot za to, co udělal Médeii. Jako kniha na maturitní četbu dobrá, ale víckrát bych si ji asi nepřečetla.