Nemo78 Nemo78 komentáře u knih

Rambo III (Pro přítele) Rambo III (Pro přítele) David Morrell

Třetí díl, napsaný krátce po tom druhém, asi nemohl moc překvapit něčím mimořádným. Přesto je trochu odlišný. Z Ramba se stává člověk projevující emoce, empatický, vyrovnaný sám se sebou. Už se nejedná o psychiatrického pacienta, ale o téměř dokonalého člověka, což je možná ještě méně uvěřitelné, než jeho původní verze. Leč o to úplně v tomto žánru nejde. Důležité je, aby dobro zvítězilo.
Zvolené téma je poplatné době, v níž kniha vznikla, dnes by zřejmě hrdinný afgánský národ, muslimové pomáhající Američanům apod., neprošlo.
Každopádně milá válečná pohádka.

26.12.2023 5 z 5

Návnada na vraha Návnada na vraha Roger Longrigg

Naivní, roztomilé, nepravděpodobné, no a co? Když už se hlavní hrdina vydává na dobrodružný výlet, musí být každému jasné, že ta kniha není myšlena vážně. Ale rozhodně pobaví.

22.02.2025 4.5 z 5

První list Korinťanům První list Korinťanům Franz-Josef Ortkemper

Překlad s bohatým komentářem.

Evangelium sv. Marka Evangelium sv. Marka Meinrad Limbeck

překlad s bohatým komentářem

Druhý list Korinťanům Druhý list Korinťanům Jacob Kremer

Dopis opatřený bohatým komentářem.

11.02.2025 5 z 5

Bible – Pavlíkův studijní překlad Bible – Pavlíkův studijní překlad neznámý - neuveden

Rozhodně to není překlad pro běžného konzumenta, ale nesmírně užitečný pro ty, kteří chtějí vědět víc v souvislostech, překladech apod. Velmi užitečný překlad.

10.02.2025 5 z 5

Poklad kapitána Kida / Jak se chodí do pohádky Poklad kapitána Kida / Jak se chodí do pohádky Ljuba Štíplová

Speciál a navíc dvojitý. Těmto příběhům není o vytknout.

Historie Bible Historie Bible Vladimír Čapek

Jednoduše a věcně napsáno. Vše podstatné se v knize objevuje a tím, že není zbytečně komplikovaná, může nadchnout i teenagery, aby se něco dozvěděli o nejslavnější knize světa.

10.02.2025 5 z 5

Pošahaný svět: Povídky vytržené z blogu Pošahaný svět: Povídky vytržené z blogu Jan Vavřík

Velmi lehké čtení, které ovšem není bez myšlenek. K dokonalosti chybí lepší editorská práce, ale rozhodně i tak stojí za přečtení a často zamyšlení.

10.02.2025 4 z 5

Neználek na cestách Neználek na cestách Nikolaj Nikolajevič Nosov

Krásná kniha nejen pro děti. Člověk se začte, zasní... a najde spoustu hezkých myšlenek a nápadů.

14.01.2025 5 z 5

Černý korzár Černý korzár Emilio Salgari

Žádnou knihu jsem nečetl během života častěji (myslím, že 8x). Je poutavá, svižná, originální, prostě čtivá.

14.01.2025 5 z 5

Denik Ostravaka 6 ... za lepši zytřki! Denik Ostravaka 6 ... za lepši zytřki! Ostravak Ostravski

Vtipné, autentické. Není to pro většinovou společnost, protože by nerozuměla jazyku ani humoru. Ale pro znalé prostředí skvělá oddychovka.

12.01.2025 5 z 5

Tarzan vítězný Tarzan vítězný Edgar Rice Burroughs

Dobrodružná kniha se záměrem pobavit, nejde o literaturu faktu, takže hanět ji za to, že je mimo realitu? O to zde fakt nejde.
Hlavní hrdina prezentuje dobré lidské vlastnosti, hájí právo, Za mně prostě super knížka tohoto žánru.

Tarzan v nitru Země Tarzan v nitru Země Edgar Rice Burroughs

Tarzan nezkrotný Tarzan nezkrotný Edgar Rice Burroughs