niced niced komentáře u knih

Pád titánů Pád titánů Ken Follett

Historické události podané prostřednictvím životní příběhů několika hlavních postav. Úžasně popsané z pohledu lidí různých národností a společenských tříd. Všechny dějové linky byly stejně zajímavé a čtivé. Rozhodně doporučuji a těším se co přinese další díl.

21.05.2020 5 z 5

Kletba porodní báby Kletba porodní báby Sabine Ebert

Pokračování drží kvalitu a poutavost předchozích dílů. Ač většinou nerada opouštím hlavní hrdiny ve prospěch nové generace, tady je to naprosto přirozené. Životní osudy Thomase a Kláry jsou neméně zajímavé, naprosto plynule se tedy i můj zájem začal soustředit více na ně, přičemž stále zůstávají i dějové linky Marty a Lukase. Podle mě perfektní propojení nových a starých postav a pokračování ve vyprávění jejich životů.

23.04.2020 4 z 5

Rozhodnutí porodní báby Rozhodnutí porodní báby Sabine Ebert

Přestože jsem ze začátku měla dojem, že se příběh stává trochu ohraným.. neustále dobří rytíři proti špatným, tyranizování vesnice jakmile Christian vytáhne paty, a nakonec úžasná záchrana, tak nakonec se mi tento díl líbil nejvíc. Konec dodal celému příběhu zase reálnější podobu, pobrečela jsem si ale nakonec to byl podle mě stejně skvělý závěr. Na další díl se teď těším ještě víc.

06.04.2020

Osudy porodní báby Osudy porodní báby Sabine Ebert

Zezačátku mě hodně překvapilo, že druhý díl skočil hned o několik let dopředu. Trochu mě to mrzelo ale nakonec vlastně autorka zase přešla až k době, kdy se v životě hlavních hrdinů začalo něco dít a to je ve finále dobře. Děj se podle mě vyvinul poměrně rychle, pro Martu až nečekaně. Opět se tu rozvíjí příběh i dalších postav. Zejména ve druhé části knihy je opět perfektně popsáno postavení žen v tehdejší společnosti, jejich zoufalství a bezmoc, když nemohou samy rozhodovat o svém životě. Výsledek turnaje a závěr knihy byl velmi hořkosladký.

31.03.2020 4 z 5

Tajemství porodní báby Tajemství porodní báby Sabine Ebert

Poutavý příběh založený na skutečných historických událostech. Skvělé je i vysvětlení autorky, co se zakládá na skutečných událostech a co je zcela smyšlené. Realisticky popsané smýšlení a názory lidí ve středověku, hlavně ve vztahu k ženám. Naprosto mi vyhovuje styl autorky , děj vypráví z pohledu různých postav, střídají se místa a objasňují souvislosti, není to jen o porodní bábě Martě. Děj se odehrává v průběhu delšího časového období, a proto oceňuji, že autorka přeskočí to období "klidu", kdy se nic neděje a ocitneme se rovnou o několik týdnů dál zase přímo v "akci".

31.03.2020 4 z 5

Nevinné potěšení Nevinné potěšení Stephanie Laurens (p)

Hezký příběh. Příjemné jsou dvě roviny - detektivní a romantická, ta detektivní zápletka je sice trochu slabší, podle mě byl vrah jasný skoro okamžitě. Ale ta romantická část je super, oproti erotickým románům z dnešní doby, kde je to samý sex pořád dokola a příběh žádný, tak tady se mi líbili sexuální scény, vzhledem k době, ve které se to celé odehrává, měly šmrnc. Obě hlavní postavy mi přišli rozumné, racionální i vášnivé zároveň, což je také příjemná změna oproti hysterickým hrdinkám současnosti. Takže za mě super začátek celé ságy, ráda bych jí přečetla celou, je škoda, že některé díly nejsou vůbec k sehnání.

18.02.2020 4 z 5

Rebelské srdce Rebelské srdce Vi Keeland

Skvělý příběh. Ačkoli bylo trochu předvídatelné jak se to celé vyvine, oceňuji zvolené téma. Po dlouhé době mi byly obě hlavní postavy sympatické, chovali se reálně a rozumně, nic přehnaného, jejich postoje, pocity byly přesně takové jak by to mohlo vypadat ve skutečnosti, naprosto pochopitelné a bez výstředností. Celá knížka je vlastně taková hořkosladká, těhotenství po sexu na jednu noc.. zejména se mi líbí, že se z celé té situace na konci nějak zázračně nevybruslí.. postavy se s tím prostě musí vypořádat.

09.02.2020 5 z 5

Rebelský dědic Rebelský dědic Vi Keeland

09.02.2020 5 z 5

Odhalená Odhalená Jodi Ellen Malpas

Celou sérii hodnotím pozitivně, přečetla jsem jí jedním dechem a možná se k ní někdy ráda vrátím. Nicméně autorka mi k srdci nepřirostla, a další knihy od ní si pořizovat neplánuji. Stejně jako u série This Man, jsou celkem zajímavé postavy s dobrým příběhem, minulostí, ale obě série autorka kazí přemírou sexu a celkově natahováním děje. I když je to ve výsledku dobrý příběh, tak některé stránky jsou úplně o ničem, nedozvíte se nic nového a pokud je přeskočíte vlastně se nic neděje. Takže top série to určitě není, přesto je to příjemné čtení.

03.02.2020 4 z 5

Odmítnutá Odmítnutá Jodi Ellen Malpas

Souhlasím s předchozími komentáři... je tu až moc sexu. Erotické scény mě rychle přestaly bavit a začala jsem je přeskakovat, abych se konečně dostala k dialogům, ve kterých jsem se toho stejně většinou moc nedozvěděla. Tajemství okolo Millerovy minulosti mi přijde přehnaně natahované ale celkově se mi další díl líbil.

03.02.2020 3 z 5

Zaslíbená Zaslíbená Jodi Ellen Malpas

Jako jednoduché romantické čtení super. I když je průběh trochu předvídatelný, tak mě to v druhé části dost chytlo a těším se na další díl. Hlavně díky Millerovi, protože jako u většiny knížek v poslední době, je mi sympatičtější mužský hrdina. Navíc Miller je po všech těch sladkých a nevinných milionářích příjemná změna, konečně někdo jehož povolání není ideálem všech. Naopak Livy se podle mě ještě zcela neprojevila, ale podle náznaků je mi už teď jasné, že to bude klasické střevo, jak je u autorky zvykem. Vzhledem k jejímu vztahu k alkoholu, očekávám, že do sebe brzy začne bez rozmyslu lít jednu skleničku za druhou. Nepřekvapil mě ani její postoj k Millerovu povolání... prostě typický pokrytec, takže od Livy čekám akorát tak další zklamání ženskými hrdinkami.

23.01.2020 4 z 5

Zpověď Zpověď Jodi Ellen Malpas

Nakonec mě to docela chytlo ale jenom kvůli Jessemu. Ava mi byla v čím dál tím víc nesympatická. Nebylo nic nečekaného na tom, že otěhotněla, vlastně to i sama věděla. Věděla i to, že jí prášky bral Jesse, takže jsem nechápala její nesmyslnou reakci. Přeci jen to byla i její chyba, věděla sama, že ty prášky vynechává a neřešila to. Její chování na začátku těhotenství absolutně nepochopitelné... stejně jako chování k Jessemu. Nějaké opíjení natruc... měla jsem pocit jako by to bylo o 16 leté holce, ale ani ta by se snad nechovala tak trapně a trucovitě. Když už se trochu zklidnila tak byla zase strašně nešťastná, že si v těhotenství nemůže dát víno... nechápu tu posedlost tolika autorek alkoholem, přijde mi jako by dělali z ženských postav chudinky, které získají pozornost jenom když budou pořád pít někomu ze vzdoru..
Kdyby to bylo naopak a celou knížku vyprávěl Jesse a neměl vždy jenom jednu kapitolu na konci, bylo by to mnohem lepší. Protože být v hlavě Avy, která je většinou na pěst není nic moc.
Zhodnotím i poslední díl, With this man, který je pouze v angličtině. Splnilo se mi to o čem jsem přemýšlela u předchozích dílů, ten poslední byl z pohledu Jesseho, jen pár kapitol vyprávěla Ava, a za mě to bylo mnohem lepší. Navíc i u Avy bylo po pár letech znát, že dospěla a nebyla už tou blbkou jako v přechozích dílech. Čtení to bylo celkem příjemné, akorát zápletka s Lauren byla dost předvídatelná a ohraná, vzhledem k tomu, že stejným stylem se předvedla už ve 3. dílu.

09.12.2019 3 z 5

Odpuštění Odpuštění Jodi Ellen Malpas

Druhý díl hodnotím o něco lépe než první. Ava mě tady vytáčí o trochu míň než v předchozím dílu. Jenom mě čím dál tím víc unavuje její vztah k alkoholu. Už jsem se s tím setkala ve více knihách, o to mi to asi vadí víc. Ve 26 letech mi přijde, že se chová jako puberťačka, která se strašně chce poprvé opít. Jejich dohady jestli bude pít nebo ne, ona slíbí, že se nenapije a dvě minuty na to už si objednává víno. Ty její sliby potom vyznívají dost trapně, přitom ve svém věku nemá zapotřebí se někomu zodpovídat. Ale konečně se odhaluje něco o Jessem a jeho minulosti, takže to hodnotím jako posun.

02.12.2019 3 z 5

Odhalení Odhalení Jodi Ellen Malpas

Mám tyhle zamilované, erotické románky sice ráda ale tohle je prostě strašně ohrané a jednoduché. Ava je pro mě úplná blbka, mrzí mě, že takové jsou ženské postavy většinou. Pořád to samé dokola, začne to šílenou láskou na první pohled, kdy ona není schopná slova! jak originální. Vůbec nevadí, že jí Jesse o sobě neřekne vůbec nic, protože jakmile po ní začne vyjíždět, stejně zapomene úplně na všechno. Pravdu o hotelu se dozví až na konci prvního dílu, přestože to bylo už dávno zřejmé (ale ona je přece úplně zaslepená láskou, že jo), a přestože by to nemusel být takový problém, normální člověk by se zachoval spíš jako Kate ale to prostě hlavní postava nemůže. Ona musí udělat pořádnou scénu a být strašně ublížená. Potom přijde další ublíženost, když se Jesse v opilosti nechová jako mílius po tom co ho odkopla..
V celé knížce je na můj vkus až moc sexuálních scén. Všechny jsou úplně stejné, takže už to není moc záživné, a musíte se prokousat několika stranami pořád stejného sexu, aby se příběh posunul o kousek dál.. asi tak o pár prohozených vět, po kterých je zase sex.
A Avino ztrácení antikoncepce je zase vrchol její naivity, přece vůbec není zřejmé kam ty prášky mizí, jí ale nějaké vynechávání evidentně. Jenom čekám kdy zjistí, že je těhotná, aby těch ohraných klišé nebylo málo.
Celkově to je trošku zklamání, úplně špatné to není, na večerní počtení to stačí, ale žádný hlubší dojem to po přečtení nezanechá. Možná by to vylepšilo vyprávění z pohledu Jesseho, protože Ava mi fakt nesedí.

28.11.2019 3 z 5

Božský Božský Christina Lauren

Zakončení příjemné, takové jednoduché čtení. Suchar Jenson byl skvělou změnou.

28.11.2019 3 z 5

Božský milenec Božský milenec Christina Lauren

Super pokračování, obě hlavní postavy byly osvěžující změnou. Oceňuji, že Niall nebyl typický playboy jako jsou mužské postavy ve většině případů, a u Ruby zase bylo fajn, že byla zamilovaná už dlouho předtím a nepředstírala půlku knížky, že vlastně nemá zájem.

19.11.2019 3 z 5

Božský hráč Božský hráč Christina Lauren

Příjemné pokračování. Hlavní postavy jsou zase jiné typy než v předchozích dílech a to se mi líbí. Hanna a její racionální myšlení je super, v záměru mě trochu zklamala, když se zachovala opravdu jako puberťačka a stáhla se, čekala bych od ní, že pochopí o kom Will s Jensenem mluvil. Oceňuji taky změnu v tom, že se oba vztahu celkem dlouho bránili a nevěděli co chtějí, nebyl to takový blesk z čistého nebe kdy ze dne na den oba ví, že chtějí být spolu.

14.11.2019 3 z 5

Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Příjemné čtení, sympatické postavy, celkem jednoduchý příběh, nic převratného. Oceňuji střídavé vyprávění z pohledu Sáry a Maxe. Je super, že se to pohybuje ve stejném prostředí jako Božský bastard, setkáme se s již známými postavami.

10.11.2019 3 z 5

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Ideální večerní čtení. Žádné dramatické zvraty, přesto měl jejich vztah náboj. Chloe nebyla žádná chudinka, která by si od božkého bastarda nechala všechno líbit, naopak mu to dost často vracela. Už jsem čekala a trochu doufala, že ke konci knížky nebude žádné dramatické odcizení, ale musím říct, že tohle jsem z pohledu Chloe chápala. Erotické scény mě taky dost bavily, Bennettovi sprosťárny byly příjemnou změnou a nakonec jsem hodně ocenila střídání pohledu Chloe a Bennetta.

09.11.2019 4 z 5

Šéf Šéf Vi Keeland

Hezké, jednoduché čtení. Žádná velká zápletka, ani zvraty ale postavy byly sympatické. Oceňuji hlavně u Chase, že to nebyl klasický děvkař, který nikdy žádný vztah nechtěl, to je příjemná změna. U jeho příběhů jsem se pobavila.

05.11.2019 3 z 5