Nicole_picole

Výborný příběh z českého prostředí, jedné obyčejné rodiny. Zábavné, protože tak normální a typické. Čte se velice dobře, oddechovka.

Příšerné, nečtivé, nezajímavé. Hlavní hrdinové popisují svůj život v Provenci..jak je vše složité oproti Anglii odkud pocházejí..ale že je v Provenci všude dobré jídlo..a o to jediné jde. Vážně nevím čím tahle kniha zaujala tolik čtenářů.

Hodně dobrá kniha. Promyšlený, nepředvídatelný příběh. Hodně k zamyšlení. Přečetla jsem to jedním dechem za den:)

Dost dobře promakaný příběh, až mě to na tu dobu překvapilo. Vřele doporučuji k přečtení.

Druhé nejlepší dílo autorky... už nemám chuť od ní číst nic. Nezaujalo. Příběh holčičky a její rodiny. Chybělo tomu něco co by zaujalo.

Výborné, nepředvídatelné. Trošku abstraktní a nereálné, ale má to své poselství.

Dost průměrná kniha o obyčejném lidském životě, kdy hlavní hrdinka by chtěla být raději mužem.

Kniha je rozdělena na dva na sobě nezávislé příběhy. První je skvělý, napínavý..ukazuje že ne vždy věci vyjdou tak jak si myslíme. Druhý je chvílemi nezáživný, ale konec zas ukazuje, že lidé dokáží být i po nespravedlivém příkoří stále dobří. Hodně pěkná kniha.

Zábavné. Začátek smutný, prostředek nejvíce zajímavý a konec nudný ale nakonec velice překvapivý.

Naprosto vynikající. Popis obyčejných činností, které si mi už ani neumíme představit. Že na praní je třeba přinést vodu ze studny, ohřát ji na kamnech, pod které musíte nasekat dříví a pak prát ručně v neckách. Skvělé!!

Ač mám Zátopka ráda, kniha se mi nelíbila. Hodně mě zklamalo, že byl s komunisty, i když vím, že mu ani nic jiného nezbývalo.

Vynikající dílo, úžasný realistický popis vyhnání Němců z Brna.

O tom, že mezi námi jsou odporní lidi...dost ostře popsané až člověka mrazí. Hnus, že je to pravda.

Dost drsný příběh o tom, jak nacisti vymámili peníze z bohatých Židů, slibem, že jejich životy ušetří.

Nakonec dobrý konec holčičky poslané na převýchovu do Německa za 2. světové války.