nicolettkaa nicolettkaa komentáře u knih

Mikroskopická monstra Mikroskopická monstra Nick Arnold

Hodnotím stejně jako ostatní, které jsem z této série četla. Není to úplně k zahození, pro děti určitě poučné a možná i zábavné, pro dospělé už je to horší.

28.04.2022 3 z 5

Řecké báje Řecké báje Terry Deary

No nebudu vám lhát, zábavné mi to moc nepřišlo, ale přece jen nejsem cílová skupina, takže to neberu tak tragicky. Alespoň jsem si osvěžila jména řeckých bohů a vztahy mezi nimi. Pro děti určitě poučné a snad i zábavné.

28.04.2022 3 z 5

Věra, Nika a sedm babiček Věra, Nika a sedm babiček Ivona Březinová

Knižku jsem dostala za vysvědčení ve třetí třídě. Četla jsem ji několikrát a hlavní zápletku jsem si pamatovala do teď. Nyní jsem si jen osvěžila detaily. Pro malé slečny je to hezká pohádka.

28.04.2022 4 z 5

Návod k použití lidského těla Návod k použití lidského těla Nick Arnold

Pokud jste už některou knížku "děsivá věda" o lidském těle četli (stejně jako já), může vám tato přijít už poněkud nudná a opakující se. Pro děti to ale nemusí být úplně k zahození. Buď se dozví něco nového nebo si to alespoň zopakují. Vtipy ale bohužel moc vtipné nejsou (jako v ostatních podobných počinech).

08.04.2022 3 z 5

Zapráskané zažívání Zapráskané zažívání Nick Arnold

Musím říct, že přestože nejsem cílová skupina, tahle knížka se mi moc líbila. Pro děti určitě poučná a dokonce je v ní několik návodu na lehké pokusy.

08.04.2022 4 z 5

Praštěné vynálezy Praštěné vynálezy Nick Arnold

No, asi jsem na tento druh literatury už moc stará. Vtipné mi to nepřišlo, poučné možná trochu. Uvidíme, co na to cílová skupina.

07.04.2022 3 z 5

Věčný tulák Charlie Věčný tulák Charlie Jaroslav Brož

Tohle se mi nečetlo vůbec dobře. Čekala jsem více životopisu, méně rozborů jednotlivých filmů. Bohužel nemohu doporučit.

31.03.2022 2 z 5

Ošklivá vévodkyně Ošklivá vévodkyně Lion Feuchtwanger

Při čtení tohoto historického románu jsem si uvědomila, jaké mám v historii mezery. Pro mě tohle byla těžká četba, protože historických postav na mě bylo moc a ztrácela jsem se v tom, kdy s kým byl za dobře, kdo se chtěl koho zbavit, čí byla jaká politika. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, ale znovu bych ji už nečetla a ani bych ji dále nedoporučovala.

24.03.2022 3 z 5

Obchodník se smrtí Obchodník se smrtí Hugh Laurie

Musím říct, že tohle mě teda vůbec nabavilo. Příběh tak zapletený, že se z něj dalo jen těžko vymotat. Děj takový všelijaký a nijaký zároveň. Mám dojem, že po pár dnech si už nevzpomenu, o čem to vlastně bylo. Bohužel za mě zklamání.

20.03.2022 2 z 5

Grayova hora Grayova hora John Grisham

První kniha, kterou jsem od Grishama četla a mám pocit že i poslední. Téma není špatné - zlé korporace, které ničí životy lidí i planety versus chudý lid, který nemá nikde zastání. Přišlo mi to ale nedotažené, najednou byl konec a vlastně o ničem jsme se nedozvěděli, jak to dopadlo (až na jeden případ). No a za thriller bych to rozhodně nepovažovala.

28.01.2022 2 z 5

Velká šance Velká šance Jeffrey Patrick Kinney

Nejsem cílová skupina. Nečetla jsem všechny díly.

U tohoto dílu jsem se už tolik nenasmála, už mi to přišlo takové natahované a o ničem. Uvidím, co na ni řekne synovec, kterému je především určena.

Edit: Synovec byl nadšený, takže u cílovky kniha určitě obstojí.

26.01.2022

Literární pouť Karla Hynka Máchy Literární pouť Karla Hynka Máchy Pavel Vašák

Bohužel nedočteno. Skončila jsem někde u 60. stránky, kdy se už psalo o úmrtí K.H. Máchy. Do té doby mě to ještě celkem bavilo, hlavně číst jeho osobní korespondenci (chudák Lori), pak už můj zájem opadl.

Těm co studují literaturu a poezii by se ale líbit mohla.

23.11.2021

Zpověď modelky 2 Zpověď modelky 2 Martina Kopřivová

Pokud jste četli první díl, druhý už vám toho moc nepřinese, protože se v něm opakuje takřka to samé. Jen se přidal pohled Martininy mámy. Podle mě je tato kniha naprosto zbytečná.

Na další knihy Martiny Kopřivové se rozhodně nechystám.

12.11.2021

Zpověď modelky Zpověď modelky Martina Kopřivová

Cituji z knihy: "... po pár stránkách jsem to vzdala, protože jsem pochopila, že by to nebylo mé životní dílo, ale blábol připomínající slohovou práci z páte třídy."

Přesně tento pocit jsem z knihy měla. Možná měla autorka psát knihu s větším časovým odstupem. Třeba by to pak vyznělo lépe.

Téma nezatracuji. Některým (hlavně mladým slečnám) by kniha mohla pomoci si uvědomit, že svět showbysnysu / modelingu není procházka růžovou zahradou.

11.11.2021

Pod pirátskou vlajkou Pod pirátskou vlajkou Igor Vsevolodovič Možejko

Jako pozitivum na této knize beru to, že jsem si osvěžilo učivo dějepisu a zeměpisných objevů. Ovšem tím to pro mě bohužel končí. Jako celek je kniha dost komplikovaná a víceméně se vše opakuje (což se dá očekávat, historie se totiž opakuje neustále), proto začíná místy i nudit. V knize mi chyběla nějaká mapka, dle které by se dalo lépe orientovat, takto jsem musela hodně googlovat. Jako velké negativum beru překlepy, hrubky a hlavně některé věty a odstavce postrádaly smysl - nevím, jestli vinou autora nebo překladatele.
Když ukončíte odstavec větou, že z posádky nikdo nepřežil a další začnete větou, že ti námořníci, kteří přežili.... no někde je prostě chyba. A nebyla jediná.

14.10.2021 2 z 5

Vyhoďme ho z kola ven Vyhoďme ho z kola ven Ken Kesey

Tady půjdu asi proti proudu, ale mě teda kniha nebavila. Zhruba v třetině jsem váhala zda ji neodložit. Nakonec jsem ji teda po menší pauze dorazila až do konce. Nemůžu říct, že by byla špatná, podle mě je prostě jiná. Vyprávění z pohledy náčelníka se mi líbilo, ale v jeho halucinacích jsem se ztrácela a byly pro mě dosti rušívým elementem.

17.09.2021

Wolf Hall Wolf Hall Hilary Mantel

Skončila jsem na straně 98 a nějak nemám sílu v ní pokračovat. Na mě je to psáno dost zmatečně a kolikrát jsem ani nevěděla, o kom je vlastně řeč. Možná se k ní někdy vrátím, v tuto chvíli ale poputuje zpět do knihovny.

05.09.2021

Rapotínská sklárna Rapotínská sklárna František Kašík

Jako rodačka a dcera/vnučka/pravnučka sklářů nemohu jinak, než hodnotit kladně. Doporučuji spojit s návštěvou Muzea rapotínských skláren, kde vám autor knihy o historii skláren sám povykládá.

03.09.2021

Vědátoři a jejich šílené objevy Vědátoři a jejich šílené objevy Mike Goldsmith

Ze začátku jsem si u knížky i zasmála, čím víc stránek jsem přečetla, tím míň mě bavila. Nakonec jsem dočetla do konce. Nejsem cílová skupina, uvidím, jak bude bavit synovce.

21.08.2021 3 z 5

Kolotoč rozprávok Kolotoč rozprávok Helena Nosková

Pohádky se četly hezky, děti by určitě mohly bavit. Bohužel po týdnu si už moc nepamatuji, o čem která byla. Hodnocení se tedy zdržuji.

21.08.2021