Nicolka77 Nicolka77 komentáře u knih

O čarodějnici, která se nenechala upálit O čarodějnici, která se nenechala upálit Amanda Lovelace

Má druhá kniha od autorky, a zase jsem ji přečetla jedním dechem. Me osobně se líbí tahle moderní poezie, i když to někomu ani nepřipadá jako poezie. Je to velmi pěkná kniha, hlavně pro nás...pro ženy. Protože my jsme kurva husté královny!! :)

30.12.2019 5 z 5

Až tak moc tě nežere Až tak moc tě nežere Greg Behrendt

Dlouho se mi nepovedlo ohodnotit knížku pouze 2mi hvězdičkami, ale tohle byla opravdu hrozná blbost. Posledních cca 40 stránek už jsem vzdala a nedocetla to.
Já vím, že zase srovnávat film a knihu je asi hloupost, ale nepochopím jak podle takovéhle blbosti, byl natočen docela povedený film. Jinak 2 hvězdičky dávám za předlohu k fajn filmu a druhou za obálku. Ke knize se určitě vracet nebudu.

29.12.2019 2 z 5

Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Zatím má první kniha od tohoto spisovatele, a byla velice krásná. Film jsem zatím neviděla tak nemohu posoudit film a knihu. Řekla jsem si totiž, že nejdřív si přečtu knihu a pak se až kouknu na film. Tak doufám že film bude stejně kvalitní jako kniha. Ale kniha byla opravdu velmi pěkná, a hlavně mě moc bavila. Velmi se těším na další autorova knihy.

23.12.2019 4 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Pro mě osobně lepsi nez první díl, ale samozřejmě pár much mi na knize vadilo..treba furt ta její vnitrni bohyně.
Ale určitě lepší než první díl í zfilmování se mi líbilo mnohem víc nez ta jednička.

10.12.2019 4 z 5

Holokaust: Původ, události a příběhy mimořádné odvahy Holokaust: Původ, události a příběhy mimořádné odvahy Philip Steele

Až z toho mrazilo po celých zádech, v knížce byly obsažené věci, které jsem již znala, ale nebylo na škodu si je znovu zopakovat, ale zároveň i pro mě osobně nové věci. :)

01.12.2019 5 z 5

Celebritami proti své vůli... Celebritami proti své vůli... Miloš Velemínský st.

Knížku jsem si přečetla hlavně proto, že jsem ji potřebovala do školy a doporučila mi ji kamarádka. Musím říct že mě mile kniha překvapila. A díky ní obdivuju ještě víc matky, kterým se narodilo dítě s postižením.

18.11.2019 5 z 5

A hvězdy mi daly tebe A hvězdy mi daly tebe Karen McQuestion

Já nevím, mě osobně to začalo bavit asi tak od strany 200, jako pokus určitě dobrý. Já mám ráda ya knihy a mam rada i sci-fi a dokonce si ráda přečtu i něco jiného, ale tohle byl opravdu průměr. Kdyby byl zajímavý í začátek tak by to možná bylo í lepší:)

10.10.2019 3 z 5

Harry Potter: Panoptikum postav Harry Potter: Panoptikum postav Jody Revenson

Další skvělá kniha o kouzelnem světě. Myslím si že každý milovník filmu a knih by si tuto měl přečíst. je to krásné zpracované a ukáže vám to průběh a věci, které byly potřeba k natočení. Moc mě to potěšilo!

23.09.2019 5 z 5

Vybíjená Vybíjená Michal Viewegh

Musím říct, že se knížka hodně dobře četla. Bavila mne. Díky tomu, že jsem nejprve viděla filmové zpracování tak se mi i lépe představovali hlavní postavy. Jediné co bych vytkla je asi to,že jsem nevěděla jak ve filmu tak v knížce jak vlastně vypadá ta Zuzana, jak vypadá Ruda atd..to mě asi jako jediné na knize zklamalo.

05.09.2019 4 z 5

Román pro ženy Román pro ženy Michal Viewegh

Za mě asi zatim nejlepší kniha od p. Viewegha. Humorná a ctiva. Konečně také můžu říct, že je film natočen přesně podle knihy (samozřejmě až na pár detailu). Doufám, ale že další knihy mě nezklamou.

06.08.2019 5 z 5

Harry Potter: Pobertův plánek Harry Potter: Pobertův plánek Erinn Pascal

Já nechci říct, že knížka byla nějak špatná to vůbec ne. Jen jsem si myslela, že když už vyjde další kniha o kouzelnem světě tak se dozvím něco úplně nového.. bohužel v této knize bylo snad všechno vytazeno pouze a filmů.. ale Pobertuv plánek společně s neviditelným perem byl skvělý:)

21.06.2019 4 z 5

Květy slunce Květy slunce Rupi Kaur

Dávám o * méně, jelikož mě více nadchlo dílo "MLÉKO A MED"..ale i tak byla knížka krásné zprijemneni dne. Četla se velmi dobře a i některé autorciny věty jsem si v knížce vyznačovala. Jde vidět že Rupi psat opravdu umí! :) A určitě se jako k předchozí knize rada někdy vrátím.

20.06.2019 4 z 5

Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Osobně film byl pro mě o hodně lepší, docela mě odrazovalo, to jak tam Bridget skoro každý den píše kolik vykouřila cigaret, vypila skleniček a kolik za den snědla kalorii. Uplne uz vidim jak to nejaka zena dela.Takové zklamani prostě. Jsem zvědavá na další díly ale.

02.06.2019 3 z 5

Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

To bylo neco úžasného, podivného. Opravdu se mi kniha moc líbila. Emma a Jacob pro mě podivný pár, který se seznámil za hodně špatně situace, ale stejně si k sobě dokázali najít cestu. Popravdě jsem ale nečekala , že takhle dopadne 3 díl. Upřímně jsem čekala jiný konec..Ale i tak si mě autor dokázal získat Podivným světem! :)

21.05.2019 5 z 5

Fantastická zvířata. Grindelwaldovy zločiny: Původní scénář Fantastická zvířata. Grindelwaldovy zločiny: Původní scénář J. K. Rowling (p)

Miluju tenhle kouzelnicky svět, jsem moc ráda že JK vydává stále nové a nové knihy..sice moje peněženka ráda není, ale i tak :-D..Ona je prostě skvělá, stejně jako tahle kniha a všechny její knihy! :)

01.05.2019 5 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Zase skvělé dílo, je pravda, že jsem se bohužel že zacatku nemohla vůbec do knížky dostat, kdežto u prvního dílu mě to chytlo hned ze začátku. Proto dávám o hvezdicku min ..Ale snad další díl bude alespoň ve stejné dobré kvalitě! :)

29.04.2019 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

musím říct, že mě ta knížka fakt bavila. Příběh byl dobře vymyšlený, podivne děti jako by byly opravdu skutečné.Film jsem zatím tedy ještě neviděla, ale pomalu se na něj chystám a uz se těším na další knižní příběh tohoto autora.! :)

05.04.2019 5 z 5

Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Ma první kniha od autora a musím říct,že to bylo opravdu něco podivného.Kanibalove, podivná princezna i princ, Cocobolo a další. Doufám, že další knihy od autora budou stejně kvalitní jako tato! :)

28.03.2019 5 z 5

Kočka na rozpálené plechové střeše Kočka na rozpálené plechové střeše Tennessee Williams (p)

Knihu jsem měla vybranou k maturite..jen jsem ji nestíhala přečíst, tak na ni přišla řada teď. A bohužel mě nenadchla..což mě opravdu mrzí.. ale myslím si, že jsem na tu knihu asi moc "mladá" a že jsem ji asi ani úplně nepochopila. Jediný co se mi líbilo bylo že to bylo psané jako divadelní hra/scénář.

25.03.2019 2 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Ó můj bože! Musím říct,že jsem z knížky měla nejprve hrozne obavy jelikož předchozí díl ŽIVOT PO TOBĚ, mě bohužel hrozně zklamal..Tak jsem si furt říkala bud dobrou knihou, a bylo tomu Tak! A nebyla to je dobra kniha byla to opravdu skvělá a ctiva kniha. I když jsem si občas myslela jak to bude tak to bylo opravdu skvělé! Luisa je prostě úplně skvělá postava, která se autorově velice vydarila! :)

23.03.2019 5 z 5