Nikusha Nikusha komentáře u knih

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Pokud se nemýlím, touto knihou začala má láska k četbě. Myslím, že to bylo na základní škole, hned po navštívení filmu v kině. Snad není třeba vice dodávat :)

Těžká hodina Těžká hodina Jiří Wolker

Pan Wolker mě hodně zasáhl na střední škole. Přečetla jsem od něj spoustu básní a posbírala mnoho informací. Poté jsem si ho i "vytáhla" u maturity. Snad i díky němu mám na maturitním vysvědčení z češtiny za 1. Těžká hodina je pro mně srdeční záležitostí.

Eragon Eragon Christopher Paolini

Krásně napínavý a poutavý příběh. Mně se nejvíce líbilo detailní líčení. Zkoušela jsem druhý díl, ale ten jsem bohužel ani nedočetla.

Kiss Kiss Gene Simmons

Jelikož je mi srdci blíž Frehley, nedokážu Geneho jako člověka posoudit objektivně. Ale když hodnotím čistě knihu, tak jde o poutavou, krásně čtivou autobiografii. Takový ten typ vyprávění, kdy se mi přímo před očima jevily obrazy daných situací. Doporučuji fanouškům KISS :)

15.01.2019 5 z 5

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Z Carterových knížek, jakoby ten strach obětí byl téměř hmatatelný. To ne morbidita, to ten strach je psycho.

07.12.2018 5 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Chris nezklamal. Čtivá, poutavá, s napínavým koncem a zajímavým rozuzlením. Jen jsem udělala malou chybu, že jsem ji četla, až po přečtení dalších čtyř dílů. Autor se časem zdokonaluje, takže tahle kniha mě vrátila o nějaký kus zpátky. Doporučuji číst postupně :)

23.11.2018 5 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Tak tohle je top!! Panebože, při některých kapitolách se mi vařila krev a zvlášť u jedné (nebudu prozrazovat) jsem sama vydechla údivem a zděšením. Jen by mě zajímalo, které pasáže jsou podle skutečných událostí, jak píše v úvodu knihy. Nebo to možná asi radši nechci vědět, protože tohle není normální :D

17.10.2018 5 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Tak tohle není nic pro slabši povahy. Poutavé, napínavé, ale hodně velká nálož morbidity. Už teď je mi jasné, že když si přečtu jinou knížku bude to oproti tomu čajíček. Ale jinak příběh, námět, zpracování 5z5.

02.10.2018 5 z 5

Výcvik psa na procházkách Výcvik psa na procházkách Helge Sieger

Dostala jsem tuto knížku jako dárek a je to příjemné čtení o zvládnutí pejska na procházkách, tak aby to oba bavilo. Knížka plná dobrých rad a nápadů.

20.09.2018 5 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Tak pro mně osobně je tato kniha slabší kousek. Možná moc jmen, možná zbytečně složité vyšetřování, které mě odvedlo od počínajícího napětí. Nicméně za námět "stínového sochaře" dávám palec nahoru. Tohle by jen tak někoho nenapadlo.

13.09.2018 3 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Super! Téměř na konci každé kapitoly bylo vyřčeno něco, co mi nedalo spát a musela jsem pokračovat...jako třeba "Ježíši, co to je?!" a nevíš! :D Nebo se někdo za někým objevil, nevíš kdo, no hraje to pěkně na nervy. Jelikož čtu knížky i v práci o přestávce, nebylo to úplně příjemné knihu v takové chvíli odložit a jít pracovat. Už se těším na další díl!

06.09.2018 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Přečteno jedním dechem! Je to má první kniha od Cartera a už se nemůžu dočkat, až se pustím do další. Morbidita nebyla až tak hrozná jak jsem od recenzí čekala (nebo možná se mnou něco není ok :D )

02.09.2018 5 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Tak za mně nejlepší díl. Do poslední chvíle by mě nenapadlo, že to tak dopadne. A Peterson jede! :D

31.08.2018 5 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Příjemné, nenáročné, poutavé čtení. Na tom vlakáči jsem fakt myslela, že přijde :D

25.08.2018 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Hezky mě to vtáhlo do děje. Ten záporák byl teda solidní hnusák :D

08.08.2018 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Velice poutavá a hezky čtivá :)

25.07.2018 5 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Tuto knihu by si měl přečíst každý, kdo má pohodlný život a přesto má tendenci si stěžovat. Já až budu mít ten pocit, vzpomenu si na Věřin a Nadin příběh (ne že by byly jediné) a hned mě stěžování přejde. Ps: Při určitých pasážích jsem knihu zavřela a nemohla pokračovat.

16.07.2018 5 z 5

Dlouhá trnitá cesta z pekla Dlouhá trnitá cesta z pekla Neil Strauss

Je mi ho docela líto, protože podle toho, čeho jsem se v knize dočetla, nezažil v životě nic moc pěkného. Kniha plná deprese, zvrácenosti (té je tam opravdu opravdu dost) , vzteku a pohrdání vlastně všemi. Kniha je to skvělá, ale pro mé empatické srdce příliš velká nálož negace. Nicméně dávám 5z5, jelikož kniha sama o sobě stojí za přečtení.

11.12.2017 5 z 5

Z lásky oheň pohřební Z lásky oheň pohřební Mick Wall

Typická Wallovská knížka, na kterou člověk potřebuje klid . Je velice obsáhlá a zachází do podrobností. Jim byl rozhodně poetik, beatnik i bohém, bylo mu předurčeno prožít život tak divoce, jak to jen šlo. Věřím, že kdyby žil déle než do oněch magických 27let, jen by se trápil. Pro mně je asi zatím nejvíc nepochopeným člověkem, o kterém jsem něco četla. Doporučuji.

07.08.2017 5 z 5

Na cestě s Janis Joplin - biografie první velké rockerky Na cestě s Janis Joplin - biografie první velké rockerky John Byrne Cooke

Úžasné vyprávění road managera na cestách s Janis Joplin a ostaními členy. Knížka je krásně poutavá, nejen proto, že je psaná rukou člověka, který byl Janisin blízký přítel, ale i svým vtipem a detailností. Navíc má velmi dojemný závěr..Knížku jsem přečetla téměř jedním dechem a doporučuji každému kdo chce Janis poznat blíž :)

07.08.2017 5 z 5