Nikusha Nikusha komentáře u knih

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Seriál jsem neviděla, ale až si přečtu všechny díly, tak určitě kouknu. Není třeba víc dodávat, tento fenomén je oblíben právem. Akorát teda nechala bych Jon Snow a ne Sníh :D

31.01.2020 5 z 5

Húrinovy děti Húrinovy děti J. R. R. Tolkien

Mně osobně se líbila více než Silmarillion. Taková více poutavější a příběhy byly hezky ucelené.

23.01.2020 4 z 5

Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Psychická porucha je horší než jakékoliv fyzické zranění. Protože všechno se může zahojit nebo se nakonec smířit s tím, že něco chybí, ale žádné prášky nedokážou přemluvit mozek, aby se změnil.

23.01.2020 4 z 5

Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Ano, klobouk dolů před fantazií pana Tolkiena, ale tuto knihu beru spíše jako encyklopedii. Popisování rodů, mnoho jmen...jako osvětlení vzniku Středozemě perfektní, ale pro mně Pán prstenů je Pán prstenů.

19.01.2020 3 z 5

Umění závodit v dešti Umění závodit v dešti Garth Stein

No teda, čekala jsem, že to bude veselá knížka, ale opak je pravdou. Skoro po celou dobu četby jsem cítila lítost, smutek...no od té doby co mám dceru jsem nějaká přecitlivělá :D

17.01.2020 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Hned na začátku mě knížka vtáhla do děje. Ten časový posun na mně působil, jako bych byla opravdu opodál a vše sledovala. Jen to odhalení "fanouška" mi přišlo takové zmatené. Nechávám si jednu hvězdičku pro další díly, na které si určitě počkám.

05.01.2020 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Nesuď nikoho, dokud jsi nešel v jeho botách. Mě napadlo hned, po vylíčení Hany v první části. Kniha hezká. Podobné příběhy v sobě ukrývá většina (pra) babiček. A určitě by neměly být zapomenuty.

29.12.2019 4 z 5

To To Stephen King

Dala by se zkrouhnout o půlku a byla by možná čtivější. Občas se tam mlelo páté přes deváté a příběh to nijak neobohatilo. Když se pak linka vrátila k jádru věci, tak dobrý. Takže dobrý, za tři.

18.12.2019 3 z 5

Posel Posel Markus Zusak

"Připadá mi, že rána tleskaj do dlaní. Aby mě probudily."Tuhle knížku miluju.

13.12.2019 5 z 5

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Romantický příběh zasazený do období druhé světové války. Líbilo se mi, že doba byla jen zmíněna, ale víceméně se tam hrůzy války neobjevovaly. Líbilo se mi i prolínání s přítomností. Četla se moc hezky :)

11.12.2019 5 z 5

Já, Simon Já, Simon Becky Albertalli

Problematika uvědomění si nebo přiznání sexuální orientace u mladistvých je zajímavé téma. Dalo se díky tomu vyčarovat více a mohla být kniha lepší. Ale i tak, pro cílovou skupinu čtenářů určitě přínosem.

09.12.2019 3 z 5

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Teeeda že měli vůbec čas ještě robit :D No má druhá takhle eroticky laděná knížka a asi poslední. Ale rozhodně se mi líbila víc než 50 odstínů šedi, protože mi přišla i vtipná. Ale už mě ty ztopořené penisy neba :D

06.12.2019 3 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Líbí se mi, že to změnilo Louisu. Jakoby udělal ještě naposled dobrý skutek.

06.12.2019 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Ale jo, už jsem četla i horší knihy. Jen bych to asi nedoporučovala osamělým dámám..mohly by pak být zklamané, že ten Franta co sbalily v baru, není v posteli úplně jak Ch.Grey.

02.12.2019 3 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Nojo...po přečtení jsem pohladila svou dcerku po tvářičce, zalezla k manželovi pod peřinu, silně jsem ho objala a on mě vzal kolem ramen.To je asi tak všechno co můžu k téhle knize říct.

30.11.2019 5 z 5

Temno Temno Robert Reger

Nejlepší díl ze série.

29.11.2019 5 z 5

Pomsta synů Pomsta synů Lasse Holm

Seroš plný akce a nečekaných zvratů, kdežto kniha vcelku nudná. Ale četla se docela dobře, jen jsem od toho asi čekala víc.

12.11.2019 3 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

No že bych se z toho zrovna posadila na zadek..za mně nic moc.

08.11.2019 2 z 5

Amy Winehouse - Hlas, který nikdy nebude zapomenut Amy Winehouse - Hlas, který nikdy nebude zapomenut Glenda Nevill

Amy je jenom jedna. Zaslouží si, aby se o ní mluvilo a aby její hlas znaly všechny generace.

07.11.2019 5 z 5

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Krátký příběh o lidské krutosti. Asi takhle bych definovala co ve mně tato knížka zanechala. Jako když se člověk dívá na zprávy a má pak chuť vyběhnout ven jak Breivik. Jsem ráda, že jsem touto knížkou podpořila pejsky, ale nečetla se mi dobře. Já tu lidskou krutost a bezohlednost vůči psům prostě nesnesu. Nicméně ano je svým způsobem krásná a ano stojí za přečtení, jelikož zavírat před týráním oči, není řešení.

04.11.2019 4 z 5