Ninushka Ninushka komentáře u knih

Vladař Vladař Niccolò Machiavelli

Klasika, která mi mockrát pomohla pochopit chování blbečků v práci a taky mi dala návod, jak s nimi úspěšně bojovat a jak v jejich konkurenci uspět.

28.02.2021 5 z 5

Babička Babička Božena Němcová

Tuto knihu jsem pořádně docenila až v dospělosti, kdy jsem zatoužila po troše idyličnu. Je napsána jazykem, který se poměrně obtížně čte, přesto mám tuto knihu ráda.

21.02.2021 5 z 5

Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Moje srdcovka, skvost, který mě nepřestane dojímat!

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Dokonalá kniha, kterou si s sebou beru pravidelně do nemocnice, protože člověka dokáže pozvednout na duchu, rozesmát, uklidnit.

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Drsné, ale překvapivě i dojemné. Hrdinům jsem fandila a prožívala s nimi všechno do posledního písmene, strhující kniha.

03.09.2023 5 z 5

Mikeš Mikeš Josef Lada

Klasika, na níž nedám dopustit, miluju ty obrázky, přímo mě hypnotizují. Není to jen pohádka, ale komplexní umělecké dílo.

Můj grónský rok Můj grónský rok Eva Střihavková

Bavila jsem se. Kupovala jsem to jako knihu, která je zejména pro ženy, je o ženách a o vztazích. Grónsko jsem nejdřív brala jen jako nutné kulisy, nakonec jsem ale byla ráda, že byl děj zasazen právě tam, bylo to zajímavé.

08.11.2020 5 z 5

Faja Faja Petra Stehlíková

Scifi nečtu, ale tohle mě dostalo. Určitě si přečtu i další autorčiny knihy.

26.07.2024 5 z 5

Knihkupectví u jezera Knihkupectví u jezera Jenny Colgan

Skotsko, knihy, láska k literatuře a mladá tápající žena dávají dobrý základ milé oddechovce, která mě nezklamala.

05.06.2022 5 z 5

Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Silný příběh a pohlcující smutná atmosféra. Je to rozhodně jedna z nejautentičtějších knih, které jsem četla, moc se mi líbila.

05.06.2022 5 z 5

Vzácná návštěva Vzácná návštěva Eva Střihavková

Není to tak oddechová četba jako Můj Grónský rok, ale kniha mě bavila.

20.11.2020 5 z 5

Knihy džunglí Knihy džunglí Rudyard Kipling

Jedna z mých nejoblíbenějších knih, která mě formovala.

Bratři Lví srdce Bratři Lví srdce Astrid Lindgren

Od téhle spisovatelky mám ráda všechny knihy, vždycky mě tak nějak zahřejí, přenesou do dětství.

Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Znovu jsem se k této knize vrátila letos v březnu a nelitovala jsem. Je to vtipné, milé a chytré zároveň. Místy napínavé. Příběhů o ženách se zkušeností s vězením nemají v české beletrii velké zastoupení.

25.04.2022 5 z 5

Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Miluju tuhle knihu, rozervarnost hlavniho hrdiny, jeho nahled na zivot, na svet, na valku. Tohle velkolepe dilo je jednou z mych nejoblibenejsich knih, ktera je napsana tak obratne, ze bavi masy, vcetne zen, ac je o valce, bojich a utrapach spojenych s umiranim a strachem.

Kronika mého života Kronika mého života Josef Lada

Jedna z mých nejoblíbenějších knih od Lady. Hrusice sice nejsou už co bývaly, jsou ale Ladou tak báječně popsané, že místa, o kterých píše poznávám nebo si to alespoň myslím. Doporučuju si knihu přečíst a pak si udělat výlet do Hrusic.

18.02.2021 5 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Moje nejoblíbenější kniha. Doporučuju. Krásně napsaná.

20.11.2020 5 z 5

Pouští a pralesem Pouští a pralesem Henryk Sienkiewicz

Tohle bylo jedno z prvních knižních dobrodružství, které jsem s hrdinou prožívala a moc se mi líbilo. Má tuhle knihu ráda do dnes.

20.08.2022 5 z 5

Letní světlo, a pak přijde noc Letní světlo, a pak přijde noc Jón Kalman Stefánsson

Miluju příběhy z těchto končin. Doporučuji přečíst všem, kdo si chtějí odpočinout od odpočinkové literatury a přenést se někam, kde se většina příběhů neodehrává.

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Líbilo se mi, jak je to napsané a bavil mě i příběh.

24.09.2022 5 z 5