Njangu Njangu komentáře u knih

Kulti Kulti Mariana Zapata

Nevím jestli jsem si k této knížce už psala komentář, ale pro mě je tohle prostě dokonalost. Chystala jsem se k druhému přečtení už dlouho a donutilo mě téma letošní výzvy. Nikdy nečtu nic dvakrát, když už knížku znám, neumí mě vtáhnout znovu do děje.
Tahle to umí, od začátku do konce - i přesto, že už jsem jí znala - jsem se nemohla utrhnout. Ostatní knížky od Zapaty jsou taky hodně pěkné, ale tahle je pro mě TOP!!!!!

08.04.2023 5 z 5

Spasitel Spasitel Andy Weir

Příběh se zajímavě vyvinul a konec byl neméně zajímavý a navíc i napínavý. Vlastně od začátku jsem byla zvědavá, jak dopadne obyvatel Země a jestli se vrátí domů. To vám tady nebudu spojlerovat, protože bych vás připravila o výtečné finále.
Bylo to moje první sci-fi, které jsem začala na několikero doporučení. Nebylo to špatné, ale nebude to můj oblíbený žánr. Občas si možná zase nějaké sci-fi přečtu, ale nebudu je asi úplně vyhledávat. Na mě to je moc odborné. Mám radši lehčí čtení.

30.03.2023 4 z 5

Rozmazlená princezna Rozmazlená princezna L. J. Shen

Tak ........ Jak začít? No nejlepší bude na začátku. Příběh začal jako každý jiný v tomhle žánru a tak se tvářil až přibližně do své poloviny. Pak začal nabírat na síle a ve finále mě rozsekal!!! Ještě že budu pokračovat dalším dílem, protože bych asi nezvládla, nějakou dobu, nic přečíst
(。‿。) A to jsem si myslela, že už mě nemůže nic překvapit a že se budou ty příběhy tak nějak opakovat. Neee, každý je úplně jiný.

31.08.2022 5 z 5

Scandalous: Šokující láska Scandalous: Šokující láska L. J. Shen

Tak jsem si opravdu po přečtení prvních dvou dílů nedovedla představit co bude hlavním dějem. Ufff, .... Jsem překvapená. Každý příběh je jiný a úžasně propracovaný. Každý díl je pro mě příjemným překvapením a úplně úžasně čtivý. Nedá se to přečíst jinak, než na jeden zátah. Tady jsem se maličko obávala tématu věkového rozdílu, ale autorka tomu dala úžasný rozměr. Každý díl je top a každý něčím jiným.

29.08.2022 5 z 5

Vicious: Divoká láska Vicious: Divoká láska L. J. Shen

V tomhle díle měly hlavní postavy sílu - chemie fungovala na 100%. Vicious byl ten správný badboy. Jsem zvědavá na ostatní díly a jak budou hlavní postavy vykreslené. Tady to fakt hodně fungovalo.

26.08.2022 5 z 5

Ruckus: Šílená láska Ruckus: Šílená láska L. J. Shen

Fakt jsem si myslela, že ten první díl byl hodně dobrý. Ale tohle bylo lepší, mnohem lepší. Jestli další díly série mají vzestupnou tendenci, tak netuším kam to chce spisovatelka vyšponovat. Protože pak už nikdy asi nenajdu nic lepšího a budu pořád srovnávat. Ta poslední kapitola byla hodně silná. Ještě že tam byl ten epilog, jinak bych řvala jako želva. Možná je moje hodnocení ovlivněné tou poslední kapitolou. Ale to asi zjistím až po přečtení celé série a s odstupem času.

26.08.2022 5 z 5

Reid Reid Melanie Moreland

Že jsem si myslela, že 3. díl byl dost dobrý. Tenhle ho trumfnul. Fakt jsem se hodně pobavila. Snad nejlepší část, kde jsem se hodně nasmála, je část s taneční lekcí.

10.04.2022 5 z 5

Barva půlnoci Barva půlnoci L. J. Shen

S velkým zpožděním od vydání jsem četla tuto knížku. Moje první od L.J. Shen a určitě ne poslední. Podle ostatních komentářů má být tenhle knižní počin slabý. V tom případě se těším na další knížky a mrzí mě, že jsem se k nim nedostala dřív. Ta knížka je za mě totální bomba. Ano Alex je od samého začátku rozmazlený parchant, který si myslí, že se z něj všichni podělají, má peníze, moc a slávu a přesto mu toho tolik chybí. A pochybuji, že běžný rocker by byl citlivka. Indie je sice naivní, ale ne úplně blbá, nečekala od toho víc, než dostala a ve chvíli, kdy pochopila, že jí definitivně zlomil, zvedla hlavu a odkráčela středem a bez ztráty sebeúcty. Ne každá je protřelá světačka. Výborná knížka, kde byl viditelný posun obou hlavních postav. Tohle je jedna z mých TOP knížek.

14.12.2021 5 z 5

Temná cesta Temná cesta Linda Castillo

Výborný díl, za mě zatím nejlepší. Konečně jsem se dozvěděla něco víc ze života Kate. Většinou je to tam jen tak na okraj. Jinak je to moc pěkná série. A Amišové jsou zajímavé téma. Trošku něco jiného, než ostatní detektivky

28.04.2021 5 z 5

Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě Karin Krajčo Babinská

Věřím že je spousta kvalitních českých autorů. Ale zatím jsem něco takového u žádného nenašla. Milé, má to spád, vážné, zajímavé.... Prostě za mě úžasná autorka.

26.07.2024 5 z 5

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Tak to teda bylo.
Už si ani nepamatuji, kdy naposledy jsem měla tolikrát husí kůži při čtení příběhu. Bylo to hodně čtivé a příběh vás vtáhne do děje a odmítá pustit.
Psáno z pohledu všech hlavních postav je neotřelý nápad a výborně vám dokáže ukázat, co se všem odehrává v hlavě a pomůže pochopit celý příběh přesně tak, jak autorka chce.
Zatím vše, co Karin Krajčo Babinská napsala mě nesmírně baví a těším se na nějakou novou knihu.

30.05.2024 5 z 5

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Tohle byl dle mého nejlepší díl. Možná, že to bude tím, že všeobecně mám ráda Asii a vše s tím spojené.
Bylo to strašně milé, klidné a užila jsem si to.
Strašně mně bylo líto, že příběh skončil. Pokračovala bych dál, ale nebylo nic.
Možná za to mohlo moje rozpoložení, potřebovala jsem nutně nějakou oddechovku a tohle bylo milé pohlazení a přesně to co jsem zrovna potřebovala. Obvykle totiž čekám od knížky akci, zvraty a divočejší děj, teď jsem potřebovala zklidnit smysly.
Nicméně i tak tuto knížku řadím jako nejlepší ze série.

22.03.2024 5 z 5

Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Podle hodnocení a komentářů jsem čekala hlubší příběh. Za mě to bylo trochu moc jen líbivé vyprávění. I když to bylo hodně zajímavé a velmi dobře napsané tak na můj vkus to postrádalo napětí, hlubší vhled do životů postav. Hlavní postavy byly ploché.
A ten konec .......?? Asi si můžeme domýšlet, jak to vlastně skončilo, jestli dobře, nebo špatně?
Smutný příběh a drsném životě a i přesto to ve mně nezanechalo žádné emoce, pocity........ Ano, byla jsem zvědavá, jak to dopadne, ale obvykle ve mně zůstává pocit, že jsem měla možnost se příběhu účastnit, stát se jeho součástí. Tady opět...Nic!!
Takže vlastně nechápu, kde to vzalo tak vysoké hodnocení. Něco tomu chybí.

18.01.2024 3 z 5

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Nádherný příběh na začátek velkého pokračování. Moc se těším, co přinese další díl.

08.01.2024 5 z 5

Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

Tak tohle byla úžasná kniha *o*

Od začátku naskočíte do děje a on vás drží zuby nehty a nepustí. Klune je mistr pera. Komplikovaná a těžší témata uchopí s lehkostí a jemností, kterou zvládne takto jenom on. U nikoho jiného jsem se s tím ještě nesetkala.

Jeho knížky jsou k zamyšlení, ale vždycky pohladí po duši :-*

04.11.2023 5 z 5

Vzduch, který dýchá Vzduch, který dýchá Brittainy C. Cherry

Och... Nemám slov. Podle komentářů tento příběh nasadil vysokou laťku a nezbývá mně, než souhlasit. Tak doufám, ze mně další díly nezklamou.

21.03.2023 5 z 5

Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Můj první letošní rest z předchozích let. S touto autorkou není možné sáhnout po špatné knížce. I když tady mě někdy strašně štvala Francesca. Každopádně jako celek je knížka úžasná. Výborně napsaná a čte se to téměř samo.

09.02.2023 5 z 5

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Po přečtení prvního dílu jsem se radovala, že jsem narazila na úžasnou sérii a to jsem nevěděla, co mě ještě čeká.
Dostala jsem na ní doporučení a vůbec to nezklamalo.
Jsem nadšená.
Po dlouhé době kousek, který je úžasně napsaný a obsahuje nádherný příběh.

16.01.2023 5 z 5

Pod maskou smyslnosti Pod maskou smyslnosti Mon CouCou

Výborný námět, knížka je čtivá, ALE...

1. Jména - proč jednou Susan a jindy Sůzn?
2. Stále jména - děj se odehrává v Chicagu, objevují se jména Matthew, Susan a pak Standa???
3. Děj by mohl být trochu víc propracovaný. Z pohledu uvěřitelnosti je reálný a je škoda, že to zpracování není lepší.

Nicméně se vracím k tomu, že knížka je čtivá, ale já dávám v hodnocení lepší průměr 3,5*. Za přečtení to stojí!!! Určitě se podobní sexuální predátoři objevují a je problém z takového vztahu odejít. Knížka vás nutí číst dál, protože potřebujete vědět, jak se situace vyvine. Já ale asi nejsem cílová skupina, asi by to chtělo uvést žánr Dívčí román..... Cílené je to spíše na teenagery.

20.12.2022 3 z 5

Halton Halton Melanie Moreland

Trochu jsem si vylepšila chuť, po předchozím přeslazeném díle. OK, tak ne trochu, ale trochu víc. Tak na Reida to nemá, ale šlape mu na paty. Jen ta zápletka se Scottem byla trošku jednodušší. Asi bych brala větší napětí. Ale jinak dobrý díl.

13.04.2022 5 z 5