Njangu Njangu komentáře u knih

Zlomený rytíř Zlomený rytíř L. J. Shen

Opravdu nemůžu uvěřit, že tenhle díl byl tak silný, emotivní i přes jasně daný příběh od samého začátku. Napsané je to tak úžasně, že se od toho nedalo odtrhnout. Myslela jsem si, že nejemotivnější zůstane 2. díl první série.
(ノ*0*)ノ Trošku to byla chyba....
Netuším co mě čeká v posledním díle, ale začínám se trochu bát. Tady mě totálně rozsekal pokračující díl o Deanovi a Rossie...
(。‿。)
A beru zpět první myšlenku, když jsem začala tuhle pokračující sérii číst, že to nebude ono, že hlavní postavy jsou hodně mladé a nebude to nic pro mě. Chyba, velká chyba... Je to lepší!!!!
Ty příběhy mají obrovskou sílu ( ‿)

01.09.2022 5 z 5

Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Tak já půjdu trochu proti proudu. Druhý díl je lepší, akčnější, každopádně nečekaně hodně temný a na dozorce z Kaufu jen tak nezapomenu. Šílenec..... A každopádně tak úžasně popsaný, že jsem si ho dovedla dost živě představit, včetně toho jeho hlasu.... Uaaa, běhá mně z něj mráz po zádech. Začíná se to maličko zaplétat. Přibližně poslední třetina, se čte na jeden zátah.

10.05.2022 5 z 5

Bentley Bentley Melanie Moreland

Píši komentář s odstupem dalších dílů. Abych měla srovnání. Tohle byla taková klasická pohádka, trošku sladší.... Ale nebylo to špatné. Další díly mají vzestupnou tendenci.

10.04.2022 4 z 5

Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Krásný příběh, začátek tak do 70 stránky se trošku táhl, ale doporučuji vydržet. Pak se příběh rozjede a je to úžasný, milý a veselý příběh. Několikrát jsem se i zasmála. Brzy si určitě přečtu i ty dvě poslední, co mě od této autorky chybí přečíst.

18.02.2022 5 z 5

Ďábel nosí černou Ďábel nosí černou L. J. Shen

(SPOILER) Úžasné - strašně jsem si to užila, přečteno jako jednohubka za jeden den. Bylo to čtivé, svižné, děj nebyl jen o sexu a o ničem. Začátek každé kapitoly obsahuje dopis od maminky, který mě několikrát chytil za srdce a i smutná situace na konci dodala knížce trošku jiný náboj. L.J. Shen je prostě sázka na jistotu.

17.02.2022 5 z 5

Zakázané noci Zakázané noci Liv Morris

Naivní příběh s naivníma hlavníma postavama. Ona extrémně naivní panna a on???? Škoda slov. Jako fakt se příběh odehrál téměř jen během 14 dnů? Celý příběh byl plochý, bez jakéhokoliv napětí. Anotace mě hodně navnadila, ale potencionál námětu zůstal nevyužitý. Je to škoda.

13.02.2022 3 z 5

Kulti Kulti Mariana Zapata

Tato knížka mně přišla do ruky úplně náhodou. Nic jsem od ní neočekávala a překvapení bylo ohromné. Myslím, že je to knížka, kterou si někdy přečtu znovu a to je moje nejvyšší hodnocení, protože nikdy nic 2x nečtu. Škoda, že nemůžu dát hvězdiček aspoň deset. Je to pro mně TOPovka od této spisovatelky.
Ale přeci jen nějaké mínus najdu - a to, že knížky Mariany Zapaty tady vychází tak sporadicky.

10.09.2021 5 z 5

Království hříchu Království hříchu Meghan March

Tak moc jsem se na tento díl těšila, že jsem ho musela prostě hned přečíst. A ano, bylo proč se těšit. Super trilogie. Nezklamala mě a doporučuji všem co se na jí chystáte. Má to všechno, lásku, sex, napětí, dobrodružství.... Povedené zakončení celé série.

23.06.2021 5 z 5

Svádění a láskominky Svádění a láskominky Tara Sivec

Jsem nadšená, knížka byla výborná. Snad každou druhou stránku jsem se fakt zasmála. A že mně v knížkách jen tak něco nerozesměje. Mockrát jsem se smála nahlas. Ano, klasická romantika bez dějových zvratů, ale bylo to výborně napsané. Za mě TOP kniha a příjemná oddechovka.

05.06.2021 5 z 5

Důvodné pochybnosti Důvodné pochybnosti Whitney G. (p)

Whitney opět nezklamala a knížka měla spád, přečetla jsem za jeden den. Doporučuji. Za mě super kniha.

04.06.2021 5 z 5

Nedokončený příběh Nedokončený příběh Rebecca Yarros

Po počátečním překvapení, že část knihy je historická a ještě z války, jsem jí málem odložila. I přesto, že jsou ty válečné příběhy úžasně napsané, nemám ráda tu strašnou stránku války a knížky z tohoto období nečtu. Ta doba byla tak strašná, že nemám potřebu ti ještě číst, uvědomuji si to i tak.
Ale protože mě zaujala anotace, tak jsem se přemohla.
BYLA TO JEDNA Z NEJLEPŠÍCH KNÍŽEK LETOŠNÍHO ROKU !!!!!
Na pozadí současnosti se odvíjí jeden velice silný příběh. A závěr má pozoruhodné rozuzlení.
Ale o tom si každý přečtěte sám, nebudu spojlerovat. Byla by škoda, tuhle knížku nepřečíst.

28.10.2024 5 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Tak tenhle díl se mně moc líbil. Některé díly jsou taková čistá romantika a tenhle měl i vtip a prostě mě oslovil víc než ty ostatní. Hlavní postavy mně byly sympatické a byla to jako vždy příjemná oddychovka.
Spolu s Irskem za mě nejlepší díly.

22.09.2024

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Knížka plná emocí a přitom samá akce. Ale tak takový je pravděpodobně život záchranářů. Některé příběhy jsou úsměvné, některé smutné a někdy mně běhal mráz po zádech. Nicméně tohle byl kousek, na který jsem se extrémně těšila a nezklamal. Sleduji pana Dvořáka na IG už dlouho a i jeho příspěvky jsou úžasné.
Knížka splnila moje očekávání a jsem ráda, že jsem se na ní konečně dostala.

24.07.2024 5 z 5

Za pět let Za pět let Rebecca Serle

Moc se mně to líbilo. Smutné, zajímavé, ne úplně typická romantika. A vcelku zajímavý konec. Doporučuji, bylo to krásné.

22.07.2024 5 z 5

Mizera Mizera L. J. Shen

Autorka zmiňuje ve svém poděkování, že to pro ní byla jízda - často tenhle výraz používám u jejích knížek po přečtení a úplně s ní musím souhlasit. I pro mě to byla jízda.
Příběh měl sílu, spoustu emocí, spád, který ani s množstvím stránek nepolevoval a prostě byl úžasný. A opět neotřelý a zajímavý nápad.
V poslední době v tomhle žánru je těžké mě zaujmout, ale Shen se to dokonale povedlo.

29.03.2024 5 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Tak tohle byl silný příběh a hodně, hodně smutný ;(
Že nějaký problém měl, jsem v době Přátel nevěděla a nikdy bych to nepoznala. Možná ani dneska, když už vím.
Nicméně jsem ráda, že jsem se do toho pustila a obdivuji, že se z toho nějakým způsobem dokázal dostat i když bohužel jen na chvilku.

06.02.2024 5 z 5

Smrtící vzdělání Smrtící vzdělání Naomi Novik

To je hodně zajímavá kouzelnická škola. Zpočátku bylo trochu moc vysvětlování a popisování, ale pro pochopení příběhu je to potřeba. Po překonání začátku je to super. A co teprve ten konec......
Hodně jiné než všechny kouzelnické školy. Těším se na další díl.

31.01.2024 4 z 5

Královská hraničářka Královská hraničářka John Flanagan

Krásný díl, usmívala jsem se u okamžiků, které jsem věděla, že přijdou:) úklid, vaření, první hraničářský kůň :o)
I slza ukápla při zjištění, co špatného se Willovi stalo :(
Těším se opět na další příběhy.

26.01.2024 5 z 5

Ztracené příběhy Ztracené příběhy John Flanagan

Snad poprvé, co jsem si užila i povídky. Bylo to úžasné doplnění série a vyplnění pár hluchých míst - teda spíš co se do knížek nevešlo.

24.01.2024 5 z 5

Hořící most Hořící most John Flanagan

Nádherný dil. I přestože příběhy jsou spíše pro mladší cílovou skupinu, jsou nabité akcí a užijí si tyto příběhy i starší čtenáři. Tentokrát skončil děj napínavě a opět se moc těším na pokračování.

09.01.2024 5 z 5