Noisette73 Noisette73 komentáře u knih

Ostrov s vůní čerstvého chleba Ostrov s vůní čerstvého chleba Jenny Colgan

Přesto, že tyto knihy mám obyčejně ráda tak tady tato mi neubíhala a dlouho jsem se s ní trápila, možná proto, že nemám blízko k rybaření a ani nemám chuťové buňky stvořené pro rybky a tady je tento motiv dost výrazný, bylo to nezáživné a krkolomné čtení bohužel.

15.08.2024 2 z 5

Deník Věrky Kohnové: Jak ráda bych tak zůstala Deník Věrky Kohnové: Jak ráda bych tak zůstala Jiří Sankot

Toto nebudu hvězdičkovat, protože u skutečných příběhu to nedělám. Bylo to silné, to bezesporu, leč nemohu souhlasit s označením, česká Anna Frank, to opravdu ne, Anně toto nesahá ani po kotníky, Anna byla jen jedna a myslím, že byť to Bylo poučné a smutné, společné těm dívkám bylo jen to, že prožily tragédii šoa v celé její zrůdnosti, jinak se to nedá porovnávat.

09.08.2024

Osudová léta Osudová léta Maria Nikolai

To zase bylo... pořád kdo s kým zrovna spí, kdo se s kým tajně schází a kdo koho nesnáší, jasně o tom jsou rodinné ságy, ale tato trilogie za mě byla moc, moc slabá. Autorce dám ještě šanci, ale toto se moc nepovedlo, bylo tam sice více čokolády a díl to byl za mě nejlepší, ale přesto víc jsem prahla po historických souvislostech a sladké maně jménem čokoláda, škoda, že to je převážně průměrná vztahovka. Obálky a grafické provedení jsou ovšem kouzelné.

14.03.2024 3 z 5

V ženskom rode: 30 rozhovorov s inšpiratívnymi ženami V ženskom rode: 30 rozhovorov s inšpiratívnymi ženami Katarína Strýčková

Toto byl velký oříšek, všechny rozhovory působily jako vytržené z kontextu, byly dost krátké a plytké na to jak závažná témata byla snaha v nich rozebrat. Alespoň jsem tedy poznala mozaiku opravdu různorodých pohledů na život, nejvíce mi dal rozhovor s Veronikou Homolovou -Thótovou nejméně pak rozhovor s chorvatskou utečenkyní.

27.02.2024 3 z 5

Paměti důvěrnice císařovny Alžběty Paměti důvěrnice císařovny Alžběty Marie Louise Von Larisch-Wallersee

Nelíbilo se mi to, vůbec to nebylo to co jsem čekala.

04.09.2023 1 z 5

Mata Hari: Vycházející slunce Paříže Mata Hari: Vycházející slunce Paříže Eva-Maria Bast

Moc se mi to nelíbilo, bylo to hodně plytké.

09.08.2023 2 z 5

Macecha Macecha Claire Seeber

No, zvrácená pohádka pro dospělé, tupá hlavní hrdinka, otravný hlavní hrdina, který mě oslovení kotě na každé stránce neskutečně štval a Kayu bych s chutí nakopla, nic moc.

22.07.2023 3 z 5

Carevna Carevna C. W. Gortner

Krásné čtení.

01.10.2022 5 z 5

Manželství jako trvalý stres Manželství jako trvalý stres Tomáš Novák

Dobrá kniha, srozumitelná a člověka připraví na to, že problémy byť přijdou se dají řešit.

16.09.2022 5 z 5

Poslední velký tanec na zemi Poslední velký tanec na zemi Sandra Gulland

Toto už ne, dočetla jsem jen kvůli Josefině.

04.09.2022 3 z 5

Francouzky se umí otáčet Francouzky se umí otáčet Mireille Guiliano

Bylo zajímavé přečíst si jak funguje vinařská firma ve Francii, a co obnáší její vedení, tolik mě to nebavilo, ale zajímavé to bylo.

20.08.2022 3 z 5

Souboj v letu Souboj v letu Dick Francis (p)

Detektivka, věnující se odvětví letectví, mě tolik nezaujala.

20.08.2022 4 z 5

Poslední šance Poslední šance Dick Francis (p)

Sid prostě válí !

20.08.2022 5 z 5

Noční můry / Sport královen Noční můry / Sport královen Dick Francis (p)

Tentokrát povídky a jelikož nejsem povídkový typ, nemohu hodnotit moc kladně.

20.08.2022 3 z 5

Forenzní psychologie Forenzní psychologie Ludmila Čírtková

Zajímavý pohled velké odbornice na věci o kterých se běžně nemluví, ke studijním účelům byla super, když jsem se k ní vrátila teď znovu už jen pro oživení, už to nebylo takové, protože už nemá takové využití, ale stále velmi zajímavé počtení.

27.07.2022 5 z 5

Věčný slib lásky Věčný slib lásky Janette Oke

Moc hezké čtení o rodině a jejích různorodých potřebách a o hodnotách na které se dnes zapomíná.

15.11.2024 4 z 5

Modistky z Tržní uličky Modistky z Tržní uličky Marie Lamballe (p)

Docela fajn čtení, ale kdybych počítala kolikrát je tam zmíněno slovo kurfiřt nedopočetla bych se. A hodně, hodně politiky. Počítám, že druhý díl bude, lepší.

02.11.2024 3 z 5

Když přeskočí jiskra Když přeskočí jiskra Donna Ashcroft

To bylo krásné, fakt se mi to líbilo a obálky jsou krásné. Tyto příběhy budu milovat stejně jako ty Julie Caplin.

06.10.2024 5 z 5

Návrat domů Návrat domů Kate Morton

Zasekla jsem se, nebavilo mě to, nedočteno, můj čas na čtení je drahý.

17.09.2024

S Rusmi o Rusku: 20 rozhovorov, ktoré vám pomôžu pochopiť súčasné Rusko S Rusmi o Rusku: 20 rozhovorov, ktoré vám pomôžu pochopiť súčasné Rusko Monika Kompaníková

Tohle se nedá číst naráz, já si to musela dávkovat, a rozhovor s tím proruským novinářem mi zvedl tlak tak, že jsem čekala, kdy uvidím andělíčky. Zrelaxovala jsem se jen tím, že jsem konečně zase jednou četla knížku ve Slovenčině a ješte jako bonus jsem si ji ze Slovenska přivezla od mé milované rodiny. Rusko mě zajímá už hodně dlouho a oni to ví. :) Ta zem se nedá pochopit, ale fascinovat mě nepřestane. Hvězdami hodnotit nebudu, neb jde o postřehy druhých.

15.09.2024