nokid komentáře u knih
Velmi poučné! Po jejím přečtení si ujasníme nejen jací Rusové jsou - ale také proč takovými musejí být. Kde a proč se bere jejich rozpínavost a nekončící imperiální choutky... A také jak probíhá dezinformační kampaň (nejen na modelovém webu www.aeronet.cz, co jí sledují její strůjci a čím je nebezpečná. Autor uvádí konkrétní data a konkrétní jména, za nic se neschovává. Lidé bděte!
Tak teda nevím, co si o tom myslet. Autor dovedně splétá fakta s polopravdami a spekulacemi - na jedné straně uvažuje realisticky (třeba skupina Bilderberg...), ale vzápětí se plete ve vlastních jménech, komolí je a ani nezná jméno současné britské královny (Alžběta.)
V částech může mít pravdu - nedávná hypoteční krize: Banka Lehman & Bros., toxické úvěry atp. avšak tezi o celosvětovém spiknutí různorodé skupiny politiků, bankéřů a obchodníků nevěřím. Málokdy se vůbec domluví na něčem malá skupina, natož velká. Viz současná uprchlická krize a Evrop. parlament.
Prostě celkově je to zmatené.
Citát, jeden za všechny:
"Tady je Ivan Medek, Hlas Ameriky, Vídeň..."
A šlo se spát.
A stejně to všechno bude zase jinak...! Holt ani budoucnost už není, co bývala.
Honajzi - černá kniha USA už nedávno vyšla - viz Tajné dějiny USA - a je to neveselé čtení. Z dnešní historické zkušenosti lze říci, že v dějinách neexistovala žádná opravdu významná organizace, stát ani národ který-á by nebyl pokryt nánosem špíny mravní i fyzické. Vezmeme-li to od časů Imperium Romanum, církve (nikoliv jen tu katolickou) přes sovětskou komunistickou říši až k dnešním USA - všechno je to nastejno. Krutostí, lží, korupcí a podobnými prostředky se dostávaly k moci i vlivu a jejich pomocí se udržovaly.
Z celosvětových hnutí nezatížených tímto vším mě napadá jen Červený kříž a spolek Esperanto; jak víme, obojí živoří na samém okraji zájmu lidstva.
Souhlasím vpodstatě se všemi předešlými názory. Nejvíc mi asi chybí reflexe toho, co antihrdinka skutečně udělala: přizabila tu policajtku anebo ne? Když ano, proč? Některé činy se dají pochopit, známe-li kontext. Ale ten zde není.
Vskutku se to nedá srovnat se stanicí ZOO, není to ani imitace. Stanice je takřka generační výpovědí, zoufalým voláním o pomoc. Ale co je tohle?
A.H. by zůstal jen hospodským žvanilem - stejně jako jeden z jeho vzdálených příbuzných, šířící navlas stejné názory, avšak o pár desítek let dříve - nebýt početných mas, které dokázal strhnout s sebou. Polopravdami, na ně navazující sliby které krátkou dobu plnil. Ale pak už jen lži a demagogie. Zkrátka, ďábla nosíme stále v sobě a záleží jen na tom, jestli se vyskytne někdo, kdo toho šikovně využije a nechá ho promluvit. Ano, nebýt historické zkušenosti, migrační i finanční krize by zcela jistě umožnila novodobým fanatikům zvítězit v demokratických volbách a zavést znovu totalitu...
Nezapomínejme ale, že některé informace jsou dnes již zastaralé - typicky II.pilíř důchodové reformy atp. Ale jiné se v praxi potvrdili, holt tohle napsali schopnější ekonomové nežli byli celý Klaus s Kočárníkem a Ježkem dohromady...
Dobře se to čte - díky autorova stylu - ale přijde mi to trochu rozvláčné, cca 480 normostran. Coby pamětník doby před rozdělením CS na CZ a SK snadno rozpoznávám osoby skryté pod falešnými jmény, leč dalším generacím to už bude poněkud nesrozumitelné.
Navíc ten závěr je podivný, jakoby do ztracena.
Docela tlustá kniha o tom, proč se ženy líbí mužům a muži ženám. Vědecky zdůvodněno, zváženo, sečteno, podtrženo. Ale dobře se čte!
Udivilo mě, jak přesně je zde - byť pod jinými názvy - předpovězen vznik a rozmach internetu a mobil. telefonie. Kdoví, možná že se i dočkáme toho, že nám bakterie postaví zcela samy celé sídliště a elektřinu budem čerpat z vesmír. elektráren pomocí mikrovln.
Myslel jsem, že Praha neměla nikdy tak výrazné lidské figurky jako Brno... Mýlil jsem se.
Příliš obecné zásady pozitivního myšlení, navíc zabalené do výrazného hávu křesťanství. Jsou určitě lepší na totéž téma.
Souhlas s Gildor. Ale i tak pro mě, jako studujícího celoživotně psychologii a psychiatrii, jasně povinná četba.