Nuttelka komentáře u knih
Po přečtení prvního dílu jsem se musela vrhnout hned na další díl a teda, autor se s námi nemazlí. Způsob vraždění je opravdu nechutný... Bohužel, jak už během čtení vím, kdo je vrah, není to pro mě tak napínavé :-( A konečné rozuzlení mě vlastně i svým způsobem zklamalo. Ale i tak si další díly nenechám ujít, pokud u nás vyjdou.
Asi jaksi ani nemám slov... moc dobře vím, proč se těmto knihám vyhýbám. Velmi silný příběh většinou se slzami v očích, při poznámce od autorky kapesník nutný. Interpretace audioknihy úžasná, všechny postavy a jejich osudy ožily...
(Audiokniha)
Povídky jsou povedené... Pobavila jsem se, dojala i smutnila, prostě ze života a asi úplně nejvíc první povídka od Soukupové "Vánočka" :-)
Interpretace Martiny Hudečkové a Libora Hrušky opět skvělá!
Uf, tak tohle byla síla. Už dlouho se mi nestalo, že bych byla z knihy až tak v úzkých. Moje fantazie pracuje na plné obrátky a jak čtu večer, je to konečná.
Prostředí děje se mi moc líbilo, i když já bych se tam snad i bála :-))) Olivie-Sarah je velmi obdivuhodná postava, po tom všem, co jí "lovec-predátor" udělal, brrr... Musím to rychle vypudit z hlavy. Některé popisy byly opravdu nechutné, ale chápu, že to tak muselo být, s ohledem na to, s čím - s kým se potýkáme. A Cole a Tori? Díky bohu za ně...
I druhý díl s Markem Vrázem, neboli Terencem, je jistě napsaný skvěle, ale bohužel toto téma není nic pro mě, tak jsem se s tím trošku trápila. V postavách jsem občas měla i "guláš" :-) Uvidím, co přinesou další díly...
(Audiokniha)
(SPOILER) Šmarjaaaa, to jsem si zas poplakala. Nějak jsem tušila, že to asi nebude lehké čtení, že mě to úplně vyždíme.
Láska mezi Erin a Domem byla nesmrtelná, i když zažívali tvrdé životní kopance, stále v sebe a jejich vzájemnou lásku věřili.
A jejich "Kniha lásky"? Něco úžasného, ano i víceméně smutného, ale věřím, že tato verze komunikace by pomohla i mnoha párům ve skutečném životě.
Posledních 20-30 stran jsem dočítala jen v slzách, strašně smutné a nespravedlivé, moc mě z toho bolí srdce...
(SPOILER) Díky druhé části vyprávěné z pohledu Daphne musím dát plný počet. To teda byla síla.
První část z pohledu Amber to bylo dlouhé a k vzteku, jak jsem tu manipulativní "holku" nesnášela a říkala jsem si, že snad ani není možné, aby ji Daphne neprokoukla. A pak nastala druhá část s Daphne a to jsem se už nemohla odtrhnout. Moc jsem jí držela palce a doufala, že se psychopatem Jacksonem nenechá zlomit. Vůbec si takový teror nedokážu představit, hlavně když ještě v rodině figurují děti :-(
Třetí část už byla třešnička na dortu a s radostí jsem čekala, jak na Amber a Jacksona dojde. Fuj, jak já je oba nesnáším!
Daphne, jsi pro mě hrdinka :-)
Co se týče interpretace, měla jsem trošku problémy s vleklým a vláčným tempem a hlavně, jak obě dvě měnily hlasy, to mi moc nesedlo...
No, teď si musím dát něco na odlehčení :-)
(Audiokniha)
Ale jo, dávám plný počet hvězd :-) Dlouho jsem se knize vyhýbala, obávala jsem se, že budu číst "kopii" Černoušků od Agathy Christie. Pár podobných prvků i narážek tam bylo, ale naštěstí je to velmi chytlavé a napínavé. Opět interpretace Martiny Hudečkové a Libora Hrušky byla bezchybná, tato dvojice mě moc baví a dokáží posluchače velmi rychle vtáhnout do děje.
Nevím, čím to je, ale přijde mi, že Shari píše jak na houpačce, jedna kniha je super, další spíš takový průměr, pak úplně nezáživné a pak zas přijde další super kniha. Jsem zvědavá, co si pro nás připraví příště :-)
(Audiokniha)
Když pominu za jakých podmínek se Darrell do věznice dostal, musím přiznat, že je to silný a nezlomný muž. Stahují se mi útroby nad nespravedlností, příšerným zacházením a při tom všem je jeho duše smířená a cestuje po hvězdách.
Moc se mi líbí hudba, která doprovází jeho toulky, hodně mi to připomíná meditaci.
A v podání hlasu Jana Vondráčka je kniha velkým zážitkem, i když na konci jsem byla hodně nalomená a smutná.
Poslední díl byl asi nejlepší. Více drama, méně sexu, ale bavilo mi to.
Z magora Lachlana se stal oddaný zamilovaný manžel, Keira neohrožená manželka, která se ničeho nebojí - taková trošku Xena :-)))
Opět taková pohádka pro dospělé a já jsem zvědavá, zda mě ještě nějaká kniha dostane do kolen nebo už všechno budu házet do jednoho pytle, vše na jedno brdo :-)))
Že bych si z toho sedla za zadek, to úplně říct nemůžu. Ale jako sexuální scény jsou žhavé, to zase ano :-) Jen jsem už asi těch erotických knih přehlcená a jen tak mě už nic nevyvede z míry. A teda úplně se mi kroutí prsty u nohou u slova "číča", to jako vážně?!
Lachlan se chová tak, jak se od takového člověka dá očekávat, stejně tak jako Keira, i když to "jakože" nechce, užívá si to :-) Jak jinak.
A ten konec? Asi jsem ho předpokládala, takže jdu samozřejmě hned na další díl. Snad se vývoj nebude zhoršovat a bude mě to bavit.
Druhý díl je stejně skvělý jako první ❤️
King je hříšný "bad boy" se zlatým srdcem a závěr knihy jsem prostě obrečela s ním ❤️ Prosím, víc takových knih...
A samozřejmě otázka, která mi zas nedá spát... Dočkáme se u nás dalších dílů?! Nebo zas budeme další 2 roky v nevědomosti? Tohle vůči nám čtenářům, co tuto sérii milujeme, prostě není fér :-(
Skvělý #rereading, skvělé jako poprvé, prostě KING, všechno tu sedí jak prdel na hrnec... Je to surové, je to sprosté, je to drsné, ale strašně sexy :-)
A konečně se rovnou můžu pustit do druhého dílu ❤️
Kurňa, to byla roztomilost :-) Úplně jsem se bála, co se se Sebastianem stane, ale díky Rushovi jen rozkvétal ❤ Nízké sebevědomí a žádná podpora rodiny, jen samé ponižování, to je na jednoho mladého kluka dost velké sousto. A díky bohu za Rushe, když opominu jeho útěk, tak sbíral jen plusové body, jak se o Seba staral a je krásné a srdci hřející pozorovat, jak vzniká mezi nimi láska.
A opět doporučuji dodatečné povídky na internetové stránce autorky. A třeba se dočkáme pokračování a nebo to zůstane jen naše zbožné přání...
Víc takových knih, mě ti kluci prostě baví ❤
Už se mi dlouho nestalo, aby mě hlavní postavy tak rozčilovaly :-) Evan svojí povahou a Dan svojí nemluvností. Hodně mě překvapilo, jak se Evan vůbec nepozastavil nad tím, že se po něm sápe kluk, i když to vlastně všechno sám začal. Vzal to všechno tak automaticky normálně, že to je snad jediné, za co ho chválím :-) Jinak se choval fakt jak spratek, ale zas se ke všemu postavil čelem, i vyhození z domu ho nezlomilo. Je smutné, že takové reakce rodičů se stále dějí :-( Naštěstí má Dana, který to vše ústojí, i když se k němu chová hnusně, za to by si pár facek zasloužil.
Mike je idiot, ani ta poslední kapitola mě nepřekvapila, jen je mi líto Davea, snad se o něm ještě něco dovím.
A Alex, to je zlatíčko, správný kámoš jak má být.
A teď hurá na další díl :-)
Nebýt společného čtení, asi bych po knížce sama od sebe nesáhla, takže jsem byla velmi mile překvapena, jak mě kniha bavila. Nedělal mi ani problém se orientovat v obou časových liniích a v postavách. A srovnání s Titanicem vás tu samozřejmě nemine...
Jsem ráda, že to všechno dopadlo tak, jak to dopadlo - co se hlavních postav týče. Ohledně potopení Lusitanie je to opět velmi smutný osud.
!!! SPOILER !!!
Jen mi tedy trošku hlava nebere, že po tom všem Caroline nepotratila... Stres, ledová voda, skoro se utopila, záchrana manžela, následné úmrtí manžela, moc špatných faktorů a přesto porodila zdravou a talentovanou holčičku... připisuju to ději, aby to mělo ještě trošku grády :-)
Za mě naprostá spokojenost. Kdo miluje knihy s LGBT+ tématikou, bude stejně nadšený jako já a zamiluje se až po uši jako hlavní hrdinové :-) Úplně jsem propadla Alexovi, do všeho jde s vervou a rovnou po hlavě. Do Henryho se mi neustále drala podoba prince Harryho :-))) Alex s Henrym jsou další skvělou dvojkou do mých top postav a určitě se k nim budu vracet ❤️
Příjemná oddechovka na léto :-)
Nic světoborného v tom nehledejte...
Opravu novodobý roztomilý příběh "o Popelce", neurazí nenadchne, 4 hvězdy dávám jen díky Coleovi, Summer mi moc nesedla. Čekala jsem opět nějaký dramatický zvrat, jak u těchto knih bývá, ale vše plynulo postupně a žili spolu šťastně až do smrti i s Kokotkem :-)
E. L. James buď milujete nebo nesnášíte...
Po Christianovi Greyovi tu máme nového hrdinu Maxima, do kterého se také zamilujete až po uši.
Nevěděla jsem, co mám očekávat a musím říct, že jsem velice spokojená. Je to úplně něco jiného než Odstíny, za což jsem i ráda a Maxim je prostě miláček :-)
Kniha vyloženě pro nenapravitelné romantičky, které nečekají nic náročného :-)