Nuttelka komentáře u knih
Když u knihy přemýšlíte, co jiného "záživnějšího" dělat, není to zrovna dobrá kniha :-) Jako ano, Cross je svým způsobem výjimečný, ale taaaaak nudný.. sáhodlouhé vysvětlování proč se tak chová, žádná akce a závěr knihy vůbec nic překvapivého.. Ale má velké plus, že hraje na varhany, ty mě docela fascinují :-)
(Audiokniha)
Fajn, když opominu první třetinu z pohledu Sophie, kdy jsem vlastně ani moc nepobírala, co to vlastně poslouchám, tak jak nastoupil na scénu Frantz, začalo to všechno dávat smysl a jen jsem valila oči. Totální psychojízda!! Samozřejmě to nemůžeme brát všechno jakože doslova, ale thriller jak vyšitý, opravdu. Obávala jsem se, jak to všechno dopadne.. malou výtku k závěru sice mám, ale budiž, je to rozhodnutí hlavní "hrdinky". Pokud se chcete napůl zbláznit, směle do toho :-)) Výkon všech interpretů (hlavně Jakuba Saice) je bravurní, tleskám!
(Audiokniha)
Tento díl mě bavil o trošku více než první, i když si stále nemůžu zvyknout na interpretaci. Přijde mi, že naše dvojice se tu stává i jaksi nesmrtelnou :-)) A konec se mi líbil. Jsem zvědavá, co nám přinesou další díly, zda i Pavel zhřeší.
Ale jo, tento díl se povedl, i když jsem od půlky věděla odkud vítr vane :-) A pořád přemýšlím, zda nám autoři dopřejí jakože romantickou linku mezi našimi "amatérskými" detektivy :-) No, necháme se překvapit, pokud budou další díly, ráda si je přečtu, jsou to jednohubky na odpoledne...
A tato série má opravdu velmi povedené obálky knih, ty se mi jakože dost líbí!
Tento díl je o mnohem lepší než díl předchozí. Konec byl docela i příjemně překvapivý. Ale pořád je to takové jednoduché a hlavně lehce neuvěřitelné, že případy rozlousknou místní amatérští "detektivové" :-) A celou dobu jsem si říkala: "Kurňa, proč se to jmenuje 'Poslední vlak do Londýna'?" :-)
(Audiokniha)
Nevím, zda by mě kniha bavila více, pokud bych ji jen četla, ale audio podoba je taková zvláštní. Nejvíc je to interpretací, jako poslech je velmi příjemný, ale bohužel, hodí se spíše na romantiku nebo erotiku :-) Takže jsem celou dobu měla pocit, že to vůbec není detektivka. A závěrečné rozuzlení mě ani na zadek neposadilo, takže vlastně takový průměr.
Tak ani nevím, co k tomu mám dodat :-/ Tohle byla vážně hodně jednoduchá "povídka", kterou by snad vymyslel úplně každý. Jedna hvězda za obálku a druhá za to, že je to málo stran :-)))
(Audiokniha)
Agatha Christie v podání Otakara Brouska ml. a Růženy Merunkové je opravdu skvost. Tento díl je můj oblíbený, filmové zpracování se mi moc líbí. A samozřejmě ve filmu je spousta věcí jinak než v knize, bavilo mě poslouchat a sledovat, které pasáže to jsou :-) Klasická a úžasná Agatha Christie, u které nikdy nešlápnete vedle.
Skvělá žhavá a sexy jednohubka - pohádka pro dospělé. Nic víc od toho nečekejte, nic nového pod sluncem, jen spousta úžasného sexu mezi šéfem a podřízenou :-)
Jako jo, psycho to bylo, ze strany matky a že Val to všechno snášela. Tohle by se v rodinách dít nemělo, ale bohužel, děje se to denně a z toho je mi hodně smutno. Ale jinak já ani nevím, odvařená z toho nejsem, jdu tady proti proudu, měla jsem spíš pocit, že se tu snaží napodobit jiné autory. Pachatel mi byl jasný už asi od půlky knihy, takže žádný wau efekt se nedostavil. Jediná sympatická osoba je Igor :-) Ale jinak samozřejmě obdivuji naše české autory, že dokáží psát a utvořit příběh.
Kita s Danielem zbožňuju a těšila jsem se na ně, i když jsou jako vedlejší postavy. Ale prostě tohle už není ono, jsem z knihy docela v rozpacích. Ano, pár situací bylo vtipných, Luka je skvělá postava, jen prostě to bylo opravdu jen na totální vypnutí hlavy. A nebo ba co hůř, už prostě stárnu a "omladina" už není pro mě :-)))
(Audiokniha)
Asi úplně nejsem naladěná na českou detektivku, nebo mě to prostě moc nechytlo a dost mě to mrzí.. jelikož Prévit byl naprosto skvělý a na něj já dopustit nedám :-) Na Daberta jsem byla zvědavá, ale další díly si asi dám raději s odstupem. Aleš Procházka je skvělý, jeho interpretace a hlas mě moc baví, i proto jsem to vlastně i doposlechla. Snad do dalšího dílu půjdu v lepším rozpoložení :-) Dávám 3,5*
Milostný román poznamenaný tragédií.. Střelba na škole je opravdu něco šíleného, strašného, trauma na celý život pro ty, co přežili. Ale když pominu tuto tragédii, je děj knihy i jaksi předvídatelný, téma všeobecně ohrané. Každý se s tím vyrovnává po svém a opětovné shledání po několika letech vezme za své. Finn a Liv se mi líbili. Jen jsem asi i čekala trošku větší drama ohledně Finna a jeho práce. Prostě mi tam něco chybělo, abych mohla dát plný počet.
(Audiokniha)
Trošku jsem váhala, zda do této knihy jít a jsem hodně mile překvapena, jak mě poslech bavil. Interpretace výborná a "zápletka" originální, čekala jsem, co se z toho všechno vyvrbí, ale takový konec jsem nečekala, až mě úplný závěr dokonce i dojal. Jsem ráda, že to je smyšlený příběh, nevím, zda bych si dokázala připustit tento "dar" a že je mezi námi tolik zrůd. I když...
(Audiokniha)
Simona - Símka... neměla to holka vůbec jednoduché. Mám z knihy takové rozporuplné pocity. Na jednu stranu mě Símka štvala, jak se kvůli matce nechala strašně omezovat a nežila svůj život po tom všem, na druhou stranu to i jakože chápu, stále je to matka. Je to už několikátá kniha, kde je hlavním tématem pošramocené vztahy v rodině, je to pak strašná vizitka na dětech, které jsou v tom všem nevinně :-( Díky bohu za to, že i když mě moje mamka měla v 17letech, nikdy jsem se necítila nechtěná.
Takto srdcebolnou knihu jsem dlouho nečetla, většinou jsem četla se slzami v očích, ale jak se objeví na scéně Faye, musíte se smát, ta holka nemá vůbec žádný ústní filtr a díky bohu za ni, je skvělá! Tristan a Lizzie, co dodat, i když je to takové klišé, svůj účel to splnilo, srdce jsou "zahojená". A třešnička na dortu úžasná Emma :-) Tannera ani moc zmiňovat nebudu, za mě až moc vyhrocené. Ale jinak moc povedená kniha.
(Audiokniha)
Asi zatím nejlepší kniha od Karin. Rodinný propletenec, který vyústí v odhalení pravdy až po mnoha letech. Tak nějak jsem tušila, jak se to bude ubírat a jaká je pravda, ale to vůbec nevadí. Je to docela psycho žít v těchto nejistotách skoro celý život.
No a Richard, ten to opravdu umí, jeho hlas vás vtáhne od prvního slova a poslech je naprosto skvělý :-)
Proč já tyto knihy čtu, když už dopředu vím, že to opravdu dost ořvu.. Matt s Erikem jsou na svůj věk dost vyspělí a moc se mi oba dva líbili. Jejich láska je - byla opravdová, silná, NEKONEČNÁ .. Kniha se četla moc dobře, ale něco málo mi v ní i chybělo, i když je to silný příběh, nešlo to úplně do hloubky. Matt má můj hodně velký obdiv, divím se, že to všechno "ustál". Takže kapesníky si rozhodně přibalte, pokud se rozhodnete ponořit do příběhu Matta a Erika
(Audiokniha)
Mám ráda knihy - audioknihy s povídkami a tuto řadím mezi ty lepší. Sice mi úplně chlupy hrůzou či napětím nestály, ale poslech se mi líbil :-) ... interpretace všech zúčastněných je na jedničku.
Tyto povídky jsou moc povedené, ale vlastně vůbec ne pozitivní, jsou většinou hodně bolavé.. ze života.. některá zakončení docela i rána pod pás. Ne jednou jsem zamáčkla slzu...