Nuttelka komentáře u knih
(Audiokniha - Můj přítel Maigret)
Maigret je už také taková jistota jako třeba Poirot :-) Detektivka na jedno odpoledne, moc hezky se poslouchá pan Vlasák a jako kulisa francouzská melodie, baví mě to :-)
(Audiokniha)
Potřebovala jsem jednohubku na odpoledne, tuto audioknihu mám už "na poličce" dlouho, takže na ni konečně došla řada. A teda to byla síla.. nikdy nikdo neví, kdy se komu dostane do hledáčku a neštěstí je na světě :-/ Bohužel takových psychopatů běhá po světě hodně.. a ten konec?! Příšerný, mrazivý, nešťastný, zvrácený..
Velmi povedená a příjemná kniha na zlepšení nálady :-) Mám ráda příběhy z vysokoškolského prostředí, první vážná zamilování, pošťuchování a vše, co k tomuto studiu patří.. Jessie byla skvělá, ta mi padla do oka hned, stejně tak Johny, moc povedené postavy.. Romantičky, zde si přijdete na své :-)
Bože, to se tak skvěle četlo! Otáčíte stránky a jste na konci, ani nevíte jak :-) Knihy od Roberta jsou neskutečně čtivé, že je vždy slupnu jak maliny na posezení. Erika je v tomto díle skvělá, méně problematická a nová postava Igora?? Moc se mi líbí! Snad se brzy dočkáme dalšího dílu. A samotný případ byl skvěle promyšlený, i když ke konci už trošku tušíte :-)
(Audiokniha)
Po poslechnutí všech 3 částí si teď drbu hlavu, proč jsem si to už nepustila dřív, protože tohle mě neskutečně bavilo! Saran je teda kanec :-)) Jak v práci, tak v soukromém životě a 3. část - Čtverka se mi líbila nejvíc. A teda ten závěr?!?! Z toho jsem si sedla na zadek. Potřebuji nutně další díl!
Uf, konečně dočteno :-) Cruz a Nessy... docela divná dvojka, co si budeme povídat. Celé městečko Fairhope a jejich obě rodiny byly fakt tragické. Nejlepší a nejkrásnější postava byl Bear, to bylo zlatíčko.. a děj jako takový, dost tvrdohlavý, přetvářkový a Cruzovo knírek slizký :-))) Ale slovní přestřelky se mi líbily.
(SPOILER) (Audiokniha)
Justina... žena, která ve svém životě nepotkala dobrého člověka, až je to úplně přehnané, že by všichni muži na světě byli jen zvrácení a násilničtí. Kniha je plná násilí, bolesti, zvrácenosti, sexu, brutálního sexu.. Nikdy sex z vlastní vůle, jen samá znásilnění všech otvorů, které žena má.. Obdivuji Vilmu Sodomovou, jak se interpretace ujala. Nejsem puritánka, miluji erotiku, ale tady toho i na mě občas bylo moc. Něžné romantické "dušičky", této knize se vyhněte hodně velkým obloukem :-)
(Audiokniha)
Vůbec jsem nevěděla, do čeho jdu :-) Také jsem si pak říkala, jak s příběhem souvisí "straka", když je to vlastně jen vedlejší postava. Henika byla skvělá, moc se mi její postava líbila. Občas jsem i trnula, aby nepřišla k nějaké úhoně. Je to zajímavá kniha.
(Audiokniha)
Asi jsem také čekala o něco více vtipnější knihu, i když místy to vtipné bylo, to zase ano, jen občas to šlo trošku moc na dřeň.. Samotný děj mě také moc nechytl, ale Filip Švarc je skvělý, skvěle se poslouchá a dodává humoru více šťávy :-) No, další díly si asi zatím nechám ujít..
Jako, co si budeme povídat, kniha - příběh není pro každého.. Je to jedna velká destruktivní horská dráha emocí, které vlastně nenávidíte, ale i tak musíte číst dál.. Chování Eliase a pak následně Kennetha bylo příšerné, výměna rolí, rozestup 5 let. Ano, láska dělá s lidmi divy a každý se s ní "pere" po svém, ale tady to bylo hodně toxické, jak po vztahové stránce, tak i vlastně doslova.. hodně hodně drog. Ale i tak mě kniha pohltila a jako, co má znamenat ten konec??!! Nevím, zda mám být nešťastná, nebo nasr..á!!
Toto zase byla sázka na jistotu, knihy od Vi miluju.. humor, škádlení, přitažlivost, slovní přestřelky, žádné servítky, trošku toho dramatíčka, skvělý sex, no prostě výborná odreagovačka, i když se od zatáčku ví, jak kniha dopadne :-) Hunter se mi líbil snad od první věty, Natalia občas dělala "vofuky", ale skvělá dvojka to je..
(Audiokniha)
Uf.. tak poslední díl mě nenechal snad ani na minutu vydechnout. Dělo se toho strašně moc, vše směřovalo k závěrečnému boji.. bylo to hodně krvavé, nechutné, obětavé, ale mělo to grády! Oblíbila jsem si celou "partičku", ale jak už to bývá, bohužel ne všichni dojdou až do cíle :-( Hlášky a nadávky mě fakt bavily, je to takové zpestření ve všem tom napětí.. A ano, i můj největší oblíbenec je Gorja :-)
(Audiokniha)
Pokračování Rogana s jeho "partičkou" je opět jedno velké "dobrodrůžo" :-) Martin Finger umí skvěle navodit atmosféru, moc povedená audiokniha ze všech stran. Já "nepolíbená" Zaklínačem nemůžu posoudit, jak moc se autor inspiroval, takže jsem v tomto žánru pořád nováčkem :-) Hned si pouštím další díl..
(Audiokniha)
Už jsem si nějakou dobu říkala, že musím zkusit nějakou fantasy v audio podobě a zvolila jsem tuto sérii, jelikož už ji mám v merku nějakou dobu. A teď si říkám, "Perunovy koule", proč jsem čekala tak dlouho?! Jsem až překvapená, jak mě to bavilo. Zpočátku jsem si musela utřídit postavy a jak jsem se začala orientovat, už jsem se všemi jela na jedné vlně :-) Rogan se mi moc líbí, Vosa je výborná.. A že je to i místy vtipné? Výborná třešnička na dortu a já se s chutí pouštím do dalšího dílu.. Martin Finger skvěle načetl, opravdu doporučuji.
Zjišťuji, že "slow-burn" romance už asi nejsou moc pro mě.. Já už potřebuju napětí, vášeň, akci. Jako Aidan je skvělý a má hodně velkou trpělivost. Závěrečné drama mi přišlo až moc zbytečně vyhrocené, ale klasické klišé, no.. Další díl si zatím nechám ujít.
Ale moc krásné prostředí kavárny s knihkupectvím, tam bych asi chodila denně :-)
(Audiokniha)
Hodně ošklivý případ, který není lehký pro žádného rodiče. Opět jsem knihu dala na jeden zátah, jak jsem se do děje "ponořila" a potřebovala jsem vědět rozuzlení. A vůbec mi nevadí osobní život Laury, který se do děje prolíná. V tomto díle je už i Beneš snesitelnější, o to víc je překvapivá jejich minulost, která vypluje na povrch. Opět tleskám, moc povedený díl.
(Audiokniha)
Kniha mě tak pohltila a vtáhla do děje, že jsem ji dala na jeden zátah :-) Musím říct, že na mladou českou autorku je to moc povedená kniha, která je opravdu od samého začátku napínavá. Laura mi padla hned do oka, na Beneše si asi budu muset ještě zvyknout, dost mi tu vytáčel svým chováním. Rozuzlení s motivem vraždy bylo docela i překvapivé. Dávám plný počet a hned se vrhám na další díl...
(SPOILER) (Audiokniha)
Úplně jsem nevěděla, o čem kniha bude, film jsem neviděla, knihu nečetla, ale na audioknihu jsem byla zvědavá.. Říkala jsem si, kolik budu potřebovat kapesníků, ale "naštěstí" nebyly zapotřebí. Po poslechu mi jaksi zůstala taková trošku pachuť v puse.. ale jen díky Savannah. Pro Johna se mi zlomilo srdce, to ano, Savannah si ho vůbec nezasloužila. Ano, chápu, s vojákem to vůbec není jednoduchý, ale bylo očividné, že když ji John stále miluje, že to asi nenechá jen tak a pomůže jí. Ach jo, vnímám to asi jako sobecké jednání, i když vím, že to tak míněno nebylo. A když o tom tak přemýšlím, nejvíc za srdce mě vzal vztah mezi Johnem a jeho tátou, měli jen sebe :-( Z toho mi srdce krvácí.
Miluju tuto sérii! King mě uchvátil, Bear jde v jeho stopách :-) Je to temné, brutální, sprosté, bolavé, ale k**va skvělé! Doufám, že se dočkáme dalších dílů.. i když to tak trvá :-))
(Audiokniha)
Nečekala jsem nic extra a o to víc jsem překvapená, že mě to opravdu bavilo. Tipovala jsem, kdo se za Maskou skrývá.. a těsně vedle :-) Závěr byl super, dalo se to čekat.