Nuttelka Nuttelka komentáře u knih

Vrány Vrány Petra Dvořáková

(Audiokniha)
V první řadě musím vyzdvihnout obě interpretky, skvěle načteno. Andrea Černá v roli matky, kterou jsem nesnášela hned od první věty a Veronika Khek Kubařová v roli Barči, pro kterou mi celou dobu bolelo srdce. Příběh je smutný.. a o to víc smutnější, když vím, že se tohle prostě děje :-( Vesměs se ve mně mísí smutek se vztekem.. děti jsou tak bezbranné..

01.02.2023 4 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

(Audiokniha)
Hodně dojemná jednohubka, která nutí přemýšlet, co čeká nás samotné...

30.01.2023 4 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

O Malém princi už toho zde je řečeno hodně... Hodně věcí k zamyšlení. Jsem ráda, že jsem knížečku přečetla až teď v dospělosti, jako malá - dospívající bych ji nedokázala tak ocenit a pochopit.

30.01.2023 4 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Už dlouho jsem byla na knihu zvědavá, jakým způsobem, z vesměs útlé knihy o obsahu 270 stran, se dokáží natočit 3 celovečerní filmy :-) A že filmy miluju! Až díky Čtenářské výzvě jsem se konečně rozhoupala a jsem ráda, že jsem to zvládla do konce. Já mám takový nešvar, jak vidím dříve filmy, do knih už se mi moc nechce, ale přemluvím se a pak se nestačím divit :-))) Příběh je napsaný skvěle, poutavě, ale díky filmům už to pro mě nemá tu správnou "šťávu". Prostě to musím dělat opačně :-)

29.01.2023 4 z 5

Všechno je jinak Všechno je jinak Jeffrey Archer

(Audiokniha)
Výborná sbírka povídek, více povedených než těch méně k zaujetí... Robert Jašków skvěle načetl a navodil tu správnou atmosféru. Poslední povídka byla dosti náročná, zlomila mi srdce.
Jsem zvědavá na další povídky a knihy od autora, psát rozhodně umí.

28.01.2023 4 z 5

Kejda Kejda Dan Černý

(Audiokniha)
Co všechno způsobí "kejda" uvařená k večeři :-)) Úplně jsem vystoupila ze své komfortní zóny, pustila si tuto "šílenost" a já se kupodivu skvěle bavila! Holky byly výborné, styl mi perfektně sedl, nechybí ani špetka erotiky, skvělý humor, zombíci na každém kroku... opravdu jsem překvapená a můžu doporučit. Jediné mínus je interpret, vydavatelství "Čti mi" úplně kvalitní (jakože příjemné na poslech) interprety zatím nemají, ale třeba časem se to zlepší :-)

24.01.2023 4 z 5

Můj tajný deník Můj tajný deník neznámý - neuveden

Skvělá hříšná jednohubka... Dokáže nabudit velmi vzrušující atmosféru a určitě se spousta věcí přiučí k velkému užitku a hlavně vlastnímu potěšení :-)

23.01.2023 5 z 5

Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

(Audiokniha)
No ale toto je výborné dílko! Bavila jsem se od začátku do konce, Lukáš Hejlík naprosto skvěle tuto knihu načetl a opravdu doporučuji všem rodičům :-)

Já ti to vrátím Já ti to vrátím Vita Jamborová

Nic jsem neočekávala a jsem velmi překvapena, jak mě kniha chytla, že dávám i plný počet :-) Samozřejmě nepřemýšlím, zda to je reálné nebo ne, hlavně, že mě děj chytne a nepustí do posledního slova.

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

I já se poprvé setkávám s touto autorkou a i když kniha působí hodně ponuře a téma je opravdu těžké, nemůžu jinak, než dát plný počet. Po přečtení toho mám plnou hlavu a věřím, že na knihu budu myslet ještě hodně dlouho...

22.01.2023 5 z 5

Nelíbánky Nelíbánky Christina Lauren

Jako letní oddychovku na dovolenou určitě doporučuji :-) Nic hlubokého v tom nehledejte. Místy to vtipné bylo, místy ale i trapně vtipné, na jejich věk až dětinské. Nejvíc u mě bodovala celá rodina kolem holek, ti byli nejlepší :-) A samozřejmě Ethan, vždy vše není tak, jak se na první pohled a dojem zdá.

20.01.2023 4 z 5

Gryf, který neuměl létat Gryf, který neuměl létat Tereza Janišová

(Audiokniha)
Jednohubka skoro na jedno nadechnutí :-) Ale teda ouvej, interpret je velká bída. Žádné emoce, žádný výraz, nic. Přišlo mi to jako přednáška... Ale třeba si sérii "Erilian" jednou také poslechnu.

19.01.2023 3 z 5

Venuše v kožichu Venuše v kožichu Leopold von Sacher-Masoch

(Audiokniha)
Tyto knihy a zaměření mě hodně zajímají, takže "Venuše v kožichu" mě nemohla minout. Byla jsem zvědavá, co se odehrává v hlavě toho, kdo je otrokem své "dominy", své paní... Byl to hodně zajímavý poslech a na svou dobu povedené dílo. Ke konci jsem se bála i toho nejhoršího, ale nakonec jsem si oddychla :-)

18.01.2023 4 z 5

Poslední píseň Poslední píseň Nicholas Sparks

Knihu jsem přečetla v rámci společného čtení a moc dobře vím, proč se Sparksovi vyhýbám... Doluje ze mě potoky slz a úplně mě odrovná. Mé srdce pláče pro Steva a Jonaha, ale k Ronnie mám prostě výhrady, i když držela do posledního dechu - do poslední písně... A naprosto úžasné bylo želví hnízdo, i já bych to vše ráda viděla na vlastní oči.

17.01.2023 4 z 5

Nebuďte za ha*zla Nebuďte za ha*zla Anja Niekerken

(Audiokniha)
Nemastné, neslané... i já se přidávám do zástupu, že tato kniha mi opravdu nic nedala.

15.01.2023 2 z 5

Smrt za úplňku Smrt za úplňku Matthew J. Costello

Nenáročná jakože detektivka k odpolednímu čaji či kávě :-)

14.01.2023 3 z 5

Přestaňte řešit h*vna Přestaňte řešit h*vna Gary John Bishop

(Audiokniha)
Asi jsem také čekala něco trošku jiného a nic extra mi to nedalo... Je to takové povrchové, nic do hloubky, ale své čtenáře si to určitě najde. Pavel Nečas mi k těmto knihám o osobním rozvoji opravdu sedí, skvěle se poslouchá.

13.01.2023 3 z 5

Vesmír rozhodl jinak Vesmír rozhodl jinak Theresa Black

Tento žánr vůbec nevyhledávám, ale díky Čtenářské výzvě mě neminul. Abych se přiznala, jsem z děje trošku v rozpacích. Jako námět "spřízněné duše" se mi líbil, ale celkový děj mě úplně neoslovil.

12.01.2023 3 z 5

Blíženci Blíženci Stanislav Rudolf

Ach ta nostalgie dětství a dospívání. S Miladou jsem hodně soucítila, když člověk vybočuje, nemá to vůbec lehké... vím, o čem mluvím. Jinak hezky napsaný příběh.

10.01.2023 4 z 5

Princ a psík Princ a psík Barbara Cartland

(Audiokniha)
Zatím jedna z lepších knih od Barbary, i když se mi kroutily prsty samou "sladkostí" a velkolepou láskou na první pohled :-) Přidáno trošku drama, politikaření, ale jinak velmi oddychová záležitost.

10.01.2023 4 z 5