Ocásek komentáře u knih
Jsme nevyhnutelní je pro mě osobně nejlepší knížkou ze série.
Opět se zde můžete těšit na vymazlené grafické zpracování - chatové konverzace, fotky a celkově spoustu doplňkových věcí kolem. Jako velký fanoušek Marvelu jsem si pro tentokrát užívala i popkulturní narážky (asi proto že jsem se někde konečně chytala a nepřipadalo jsem si jako popkulturní barbar).
Harper byla pro mě byla tou nejsympatičtější hrdinkou ze všech předchozích knih, a to stejné i Travis, protože kluk co hraje v kapele a navíc umí vařit, jakože haló. Ačkoliv na druhé šance nejsem, tak Harper a Travis se k sobě tak hodili, že mi to ani nevadilo a moc jsem jim fandila hned od prvního okamžiku.
Další skvělou postavou byla Izzy, díky které jsme mohli nakouknout do života člověka na vozíku a bylo to moc fajn ozvláštnění. A pak samozřejmě táta Harper, to je totální zlatíčko!
Byla to skvělá feel good oddechovka, od které jsem dostala přesně to co jsem očekávala a měla jsem ji za pár dní přečtenou. Občas mi ale přišlo, že jsou tu vycpávkové pasáže, kde se toho zase tak moc neděje, což je škoda, jinak to totiž bylo vážně super.
Za možnost si přečíst e-knihu ještě před vydáním děkuji @humbook @humbook_blogeri #humbookblogeri #spoluprace
Na Aarona jsem se těšila, protože jsem od autorky četla Kultiho a ten se mi líbil opravdu hodně, ale z Aarona jsem bohužel zklamaná!
Začátek byl poměrně slibný. Prvních asi 200 stran je psáno jen formou e-mailů a chatů. Knížka se tak díky tomu četla opravdu rychle, ale na mě pak těch e-mailů bylo zbytečně moc a začala jsem se nudit. A bohužel jsem se nudila i dalších 200 stran. Bylo to zdlouhavé a já celou dobu čekala až se mezi hlavními hrdiny konečně něco stane
Asi 40 stran před koncem jsem se konečně dočkala. Bohužel Zapata opravdu neumí psát sexuální scénky, takže jsem se u toho dost vytrápila a vyloženě se musela donutit to už konečně dočíst!
Hlavní hrdinka Ruby mi byla poměrně sympatická od samého začátku, ale občas mi vadilo, jak moc nesebevědomá a naivní byla. Hlavní mužský hrdina Aaron byl celkem fajn, ale že bych si ho nějak extra zamilovala, tak to se nestalo.
2,5/5
Snad jednou je doplňková knížka k Alespoň prozatím, kterou jsem četla loni na podzim a byla jsem z ní naprosto nadšená! A stejně nadšená jsem i ze Snad jednou!
Je to nádherně zpracovaná jednohubka z pohledu Jakuba, kterou jsem přelouskala za jeden večer. Dozvíte se, co se Jakubovi hodilo hlavou v Alespoň prozatím (je tedy dobré mít AP již přečtené, a nebo možná ještě lépe - číst obě knížky zároveň!), ale také zavítáte na letní lukostřelecký tábor.
Objevuje se zde nová postava - Tomáš - Jakubův nejlepší kamarád. Jako pardon, ale Tomáš je ještě lepší než Jakub a já nutně potřebuju, aby měl i on svoji vlastní knížku! Jejich chatové konverzace byly legendární, upřímně jsem se takhle dlouho u ničeho nezasmála.
Pokud se vám líbilo Alespoň prozatím, tak Snad jednou budete milovat!
Vždycky když zjistím, že u nás bude vycházet nová knížka od Colleen, tak vím, že ji stoprocentně musím mít, protože autorka mě ještě nikdy nezklamala a její knížky jsou pro mě vždy sázkou na jistotu a Kosti v srdci, které vyšly poměrně nedávno, nejsou výjimkou!
Hlavní hrdinkou knížky je Beyah, která to neměla v životě úplně jednoduché a už se nemůže dočkat až vykročí na cestu k lepším zítřkům, ale od vysněné budoucnosti ji dělí ještě dva měsíce, které má Beyah v plánu prostě jen nějak přežít, ale pak se na scéně objeví její nový soused Samson…
Já jsem si k oběma musela během knížky trochu hledat cestu, protože mi na první dobrou k srdci úplně nepřirostli, ale nakonec jsem si Beyah i Samsona docela oblíbila.
Příběh, který je opět neuvěřitelně čtivý, se zpočátku tváři jako nevinná romantická knížka, ale to by nebyla Colleen, kdyby do knížky nevložila nějaké to těžší téma a neudělala z toho emoční horskou dráhu!
Musím se přiznat, že jiné autorčiny knížky se mnou dokázaly zamávat ještě mnohem víc, ale i Kosti v srdci jsou skvělé a rozhodně si zaslouží vaši pozornost!
Od téhle knížky jsem měla vysoké očekávání, protože jsem na ni četla poměrně dost pozitivních recenzí, ale bohužel jsem zklamaná.
Hned od prvních kapitol jsem měla problém se do knížky začíst (přiznávám, že jsem některé pasáže i přeskakovala, jak nudné to občas bylo).
Tuhle skutečnost nevylepšily ani postavy, kdy hlavní hrdinka Cecílie byla nesympatická naivní kravka, Sean - nesympatický manipulátor, kterému jsem nevěřila ani nos mezi očima a nakonec Dominik - sice tajemný a pohledný, ale jako bonus i náladový sociopat.
Celá knížka je zaobalena do jednoho velkého tajemství, o kterém se toho ale moc nedozvíme. Musím se přiznat, že mi to celé nedávalo moc smysl i samotný konec nám žádné odpovědi nedává, naopak jsem byla ještě víc zmatená než na začátku.
Abych nebyla úplně negativní, tak velké plus si zaslouží obálka a ta kapka erotiky, která u mě zachránila tuhle knížku před její zkázou!
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji @humbook, @endlessbibliophile a skupině #humbookblogeri #spoluprace
Tohle byla moje druhá knížka od autorky, kterou jsem četla. Navždycky pro mě bylo milou nenáročnou oddechovkou, u které jsem dokázala vypnout a příběh si užít a u Letních nocí to bylo stejně tak! Navíc na téma muzikálů a divadla jsem se moc těšila!
Hlavní postavou příběhu je Charlie, která mi k srdci úplně nepřirostla, ale dokázala jsem s ní soucítit a musím říct, že mi byla mnohem sympatičtější než Mei z Navždycky. Druhým hlavním hrdinou je Noah, který byl takovým tím typickým bad boyem, ale udělal na mě docela dobrý dojem.
Problém jsem měla s romantickou linkou, protože já jim to prostě nevěřila. V podstatě jsem měla fandit romantice mezi dvěma lidmi, o kterých jsem skoro nic nevěděla a hlavně ani oni sami o sobě navzájem skoro nic nevěděli. Navíc mi přišlo, že se hate-to-love linka točí stále v kruhu.
Já vím, že pro autorčiny knížky jsou typické popkulturní narážky, ale čeho je moc toho je příliš. Mě to při čtení vadilo a kolikrát jsem to přeskakovala, ale to je možná jen můj osobní problém, protože já jsem popkulturní barbar!
Líbilo se mi, že Letní noci nejsou jen tak obyčejnou feel-good romantikou, ale že se autorka snažila do knížky zahrnou i vážnější téma úzkostí, o kterých by se rozhodně mělo více mluvit.
Pochvalu si zaslouží i opět skvělé grafické zpracování a boží žlutá obálka, protože prostě žlutá!
A co se týká konce, tak jsem fanynkou klasického knižního konce, i když i ten alternativní měl něco do sebe.
Zkrátka a dobře pokud hledáte oddechovku, u které se pobavíte a milujete Pomádu, tak by vás Letní noci neměly minout!
3,5/5⭐️
Druhý díl série Maxton Hall je bohužel typický vycpávkový díl, který navazuje přesně tam, kde ten první otevřeně skončil.
Musím vyzdvihnout styl psaní autorky, protože ačkoliv je knížka bez nějaké větší zápletky a skoro nic důležitého se v ní nestane, tak se mi četla úplně sama.
Nemáme tady jen kapitoly z pohledu Ruby a Jamese, ale i vedlejších postav (Lýdie a Ember), což se mi moc líbilo. Upřímně mě Lýdiina dějová linka bavila mnohem víc, než neustálé drama mezi hlavními hrdiny, které bylo pořád dokola.
Co mě na téhle knížce zklamalo? Jednoznačně překlad - na maminky a tatínky už jsem alergická, ale byla jsem víceméně ochotná je tolerovat, protože mě příběh opravdu zajímal a bavil.
Hodně mě zklamal i konec, já vlastně úplně nevím, jak ho popsat, abych vám nic nevyspoilerovala, ale zkrátka mi to přišlo nelogické a nereálné, vzhledem k tomu, jaký má Ruby s mámou vztah.
Každopádně už se těším na březen a na závěrečný díl téhle trilogie, který bude, doufám, ze všech dílů nejlepší!
3,5/5 ⭐️
Dům soli a smutku je retelling na pohádku bratří Grimmů Roztrhané střevíce, a nebo jak ji znám já - Dvanáct tančících princezen. Což je mimochodem můj vůbec nejoblíbenější Barbie film, takže jsem byla neskutečně zvědavá, jak se s tímto nápadem autorka popere a musím říct, že to bylo vážně skvělé!
Tenhle příběh je něco mezi pohádkou, thrillerem a fantasy. Žádnou podobnou knížku jsem ještě nikdy nečetla, a možná taky proto mě tenhle příběh tak bavil. Autorce se podařilo vykreslit skvělou temnou, strašidelnou až mrazivou atmosféru a vymyslela velmi originální svět, kde je možné snad úplně všechno.
Ze začátku jsem měla trochu problém se do knížky začíst, protože mi první třetina přišla malinko utahaná a prostě se tam nic moc nedělo a já měla problém se do světa naplno ponořit. Ale pak se to zlomilo, protože v druhé polovině knihy se zápletky střídaly jedna za druhou a kniha nabrala neuvěřitelný spád. Autorka si s vámi do poslední chvíle hraje, že nevíte, co se skutečně děje a co je jen pouhá iluze.
Jediné co, tak mi knížka přišla v některých momentech až moc překombinovaná a bylo toho na mě prostě už moc. A další věc, se kterou jsem měla problém je množství postav, protože jsem v nich měla hlavně ze začátku hrozný zmatek a vůbec jsem se neorientovala. Jako jo, rozlišit 12 sester je trochu oříšek, ale jinak mě tahle knížka vážně nadchla a rozhodně ji budu doporučovat!
Ospalé městečko. Uzavřený případ vraždy. A jedničkářka, která chce odhalit pravdu...
Na Návod na vraždu pro hodné holky jsem slyšela ze všech stran samou chválu. I anotace zněla skvěle, a proto jsem neodolala, a ačkoliv thrillery moc nevyhledávám, tak do tohoto jsem se pustila.
A byla to pecka! Tohle je přesně ten typ knížky, od které se nebudete chtít odtrhnout. Je to čtivé, napínavé, a tak zamotané, že prostě musíte číst dál a dál, protože chcete vědět, jak to tenkrát všechno bylo.
Dalším plusem je geniální grafické zpracování - najdete tady mapky, grafy, úryvky chatů, deníkové zápisky a mnoho dalšího.
Dlouho jsem nečetla takhle skvěle vymyšlený a propletený příběh. Celou knihu jsem netušila, jestli je Andie ještě na živu nebo není, a pokud není, tak kdo ji zabil? Pokud jste náhodou někdo uhodli vraha, tak jste vážně skvělý, protože já neměla nejmenší tušení.
Hlavní hrdinka Pipa byla taky skvělá. Sedla mi hned od první stránky a neskutečně jsem obdivovala její myšlenkové pochody, a to jak si všechny souvislosti dokázala hezky pospojovat dohromady, protože mě by to asi opravdu nenapadlo. Ravi, který Pipě pomáhá s případem, byl neskutečný sympaťák a vtipálek.
Já Návod na vraždu doporučuju všema deseti a rozhodně se brzy pustím i do volného pokračování, která na mě už čeká v knihovničce.
Tahle knížka proletěla minulý rok skoro celý bookstagram a byla po většinou chválena. Po tom, co jsem ji i já konečně přečetla, musím říct, že právem!
Musím vyzdvihnout zejména romantickou linku, která byla parádní! Hate-to-love, trochu slow-burn, takže jako dělaná pro mě.
Lou jako hlavní hrdinka byla skvělá. Silná, sebevědomá, tvrdohlavá, prostořeká a hlavně měla skvělý sarkastický humor, díky kterému jsem se u knížky neskutečně bavila. U Reida jsem sice ze začátku měla docela problém, ale nakonec jsem mu taky podlehla.
Musím ocenit také tu napínavost, čtivost a originální svět, který sice měl své nedokonalosti, ale jako celek mi tahle knížka o čarodějnici a lovci čarodějnic hrozně sedla! A myslím si, že má co nabídnout i vám.
Instant Karma je jako dělaná na odpočinkové letní čtení. Tahle knížka mě opravdu mile překvapila! Styl psaní autorky mi sedl hned od prvních stránek a nalákal mě, abych si konečně přečetla i Renegáty nebo Měsíční kroniky.
Příběh je vyprávěn z pohledu hlavní hrdinky Prudence, která mi na samém začátku knihy vůbec nesedla. Byla povrchní, sobecká a odsuzovačná. Postupem času však dochází k vývoji jejího charakteru, s čímž jsou úzce spojené karmické schopnosti, které se u ní projevily.
Od spousty čtenářů jsem slyšela, že jim zmíněné karmické schopnosti vadily a přišly jim zbytečné. Musím říct, že mně se naopak líbily. Byly hezkým ozvláštněním a provedly nás celým příběhem.
Další věc, která se mi na knížce líbila je ta neskutečně roztomilá romantická linka, u které jsem se culila jako měsíček na hnoji, protože Quint byl naprosto skvělý! Obdivuji ho za to, že to s Pru vůbec vydržel a dal jí šanci. Líbilo se mi, že knížka není jen tak obyčejná, jak se může zdát, ale je plná ekologie, popkulturních narážek, roztomilých zvířátek, protože prostě prostředí záchranné stanice - to bylo top strop!
Ale přesto jsem zde našla věci, které se mi na knížce nelíbily. V první řadě detektivní zápletka, která nebyla vůbec detektivní, protože ji odhalíte ještě dřív než začne! A hlavně spousta chyb v textu, které vás prostě budou rušit od čtení a kazí celkový dojem z knížky, která je jinak vážně skvělá a rozhodně si zaslouží vaši pozornost!
4,5/5⭐️
Knížku jsem četla v rámci bleskové štafety od Knihy Dobrovský.
Je důležité zmínit, že Kořist je moje první kniha od autorky a zároveň také jedna z prvních knih v tomto žánru, nemám moc tedy s čím porovnávat! Do knížky jsem tedy šla s téměř nulovým očekáváním a musím říct, že mě moc mile překvapila.
Nejvíc jsem se bála toho, že budu mít u příběhu takový strach, že pak ani nebudu moct v klidu spát. To se naštěstí nestalo! I když zde bylo pár scén, kdy mě doslova mrazilo a někdy v knize byl až moc do detailů vykreslený příběh, kdy se mi začínám obracet žaludek a řekla jsem si "no fuj". Ale zvládla jsem! Přikláním se k názoru většiny, že jde spíše o thriller než horor.
Děj rychle plynul a spolu s krátkými kapitolami jsem měla knížku opravdu rychle přečtenou. Přišlo mi skvělé, že je knížka vyprávěná z více pohledů. Jsou zde v podstatě dvě hlavní dějové linky - policejní tým, který případ vyšetřuje a kamarádi pohřešované dívky.
Postavy byly dobře vykreslené, a to tak že většinu musíte nenávidět. Přesto se zde našel někdo, koho jsem si oblíbila. Líbila se mi i atmosféra rozlehlého a temného lesa.
Nejvíc ze všeho mě překvapil úplný konec, který jsem opravdu nečekala. A nebyla jsem jediná, co jsme se tak bavili s holkama ve štafetě.
Knížku bych určitě doporučila. Zejména těm, kteří s tímto žánrem teprve začínají, stejně jako já. Čtenářům, kteří mají z hororů a thrilleru už něco načteného, by se mohla knížka zdát trošku průhledná. Ale i přesto si myslím, že určitě stojí za přečtení!
U Smečky mě nejprve zaujalo její filmové zpracování. Jenže kina se zavřela dřív, než jsem film stihla vidět. Pak jsem v soutěži vyhrála tuhle knížku a bylo rozhodnuto. Jinak bych se ke knížka popravdě ani nedostala.
V knížce se řeší zejména šikana ve sportu. Podle mě je velmi důležité, aby se o šikaně více mluvilo i psalo.
Mně se knížka poměrně líbila, ale je velká škoda, že není delší. Osobně bych potřebovala dvakrát tolik stránek, abych se dokázala do postav pořádně vžít. Plusem je, že knížku budete mít hodně rychle přečtenou.
Doporučila bych ji těm, co mají rádi sport v knížkách a myslím si, že by se mohla líbit i nečtenářům.
3,5/5⭐️
Milá, velmi vtipná a vlastně úplně praštěná knížka, kterou sfouknete jedním dechem a ani nevíte jak. Dozvíte se něco málo o historii Anglie a většinu času se budete smát.
Ale... příběh mi rušily pro mě úplně zbytečné vpády autorek a český překlad jména hlavní hrdinky. Docela mi dělalo problém číst Janu jako Janu a ne jako Jane, vzhledem k tomu, že i na samotné obálce je použita anglická verze jména.
Ale i tak Mou lady Jane doporučuji jako skvělou oddechovku, u které se pobavíte.
3,5/5⭐️
Knížku jsem dostala jako dárek a vůbec nic jsem o ní neočekávala. A musím říct, že se mi i líbila. Byla čtivá, s příběhem z reálného života. Lucie mi byla sympatická, dokázala jsem se do ní vcítit a chápala jsem její rozhodování. Je to pěkná oddechová knížka, která neurazí, ale ani nenadchne.
Knížka Malé věci, velké věci je takový pěkný dívčí románek. Já tuto knížku četla už před delší dobou, ještě jako puberťačka, ale zapamatovala jsem ji docela dobře. Vím, že jsem ji měla přečtenou téměř hned a moc se mi líbila. I když se mi do ní moc nechtělo kvůli koni na obálce, protože ke koňům nemám žádný vztah. Očekávala jsem, že to co má Janě přirůst k srdci bude pravděpodobně kůň, byl to její nevlastní bratr Honzík, který přirostl k srdci i mě.
Tato knížka mě velmi bavila, moc jsem se u ní smála. Úplně jsem v knížce viděla našeho pejska.
Tohle byla tak skvělá knížka. Neměla jsem bůhvíjak vysoká očekávání, o to víc jsem byla překvapená, jak moc se mi Reparát z lásky líbil.
Hlavní hrdinka Persi má nízké sebevědomí, chodí do práce, která ji absolutně nebaví, její matka ji nezapomene při každé příležitosti připomenout, že by měla zhubnout a jako bonus si s ní rozejde její přítel v živém vysílání v rádiu. Persi se rozhodne, že musí svůj život změnit a začne antipředsevzetími, ve kterých ani ona přece nemůže zklamat.
Persi byla skvělou hlavní hrdinkou, oblíbila jsem si ji hned v první kapitole. Velmi se mi zalíbila i Mimi, její ,,moudra na začátku každé kapitoly byla dokonalá.
Knížka je napsaná opravdu čtivě. Stránky mi mizely pod rukama, a to už se mi opravdu dlouho nestalo. Knížka je navíc opravdu vtipná. Máme tady i krásně napsanou romantickou linku, hlavní roli tady ale hraje sebeláska. Tahle knížka toho měla tolik co předat.
Reparát z lásky je za mě opravdu velmi povedená romantická komedie, kterou bych vám moc chtěla doporučit. Pro mě to byla jedna z nejlepších knížek za poslední dobu.
My máme doma bígla a jmenuje se Tobby, takže je vám asi nejspíš už teď jasné, proč jsme se rozhodli si domů pořídit tuhle krásnou dětskou knížku.
Klasické psí poslání jsem nečetla, ale viděla jsem film a miluju ho, vždycky u něj brečím.
Tahle knížka vypráví příběh bígla Tobyho, který má opravdu krásné životní poslání v pečovatelském domě, kde si ho oblíbí snad všichni obyvatelé. Podaří se Tobymu přesvědčit paní ředitelku o tom, že z něj bude skvělý terapeutických pes, i když je to mladý energický pes, kterému slovo výcvik nic neříká?
Krásně napsaná, vtipná i dojemná knížka. Velké doporučení nejen pro děti, i já jsem si tuhle knížku moc užila!
Smrtka je úžasná, četla jsem ji hned dvakrát. Podruhé jako audio a jako audioknížku jsem si dala i Nimbus, protože je opravdu skvěle načtený!
Nimbus byl také skvělý, ale první díl se mi líbil víc.
Začátek mě hodně bavil, knížka totiž začíná přesně tam, kde první skončila. Příběh je opět dokonale propracovaný - sledujeme hned několik dějových linek, které vypadají, že spolu nemají vůbec nic společného, ale opak je pravdou. Celý příběh potom dokonale vygraduje v šokující konec.
Jediné co mi vadilo bylo, že moje oblíbené postavy Rowan a Citra nedostávali tolik prostoru jako v jedničce. V Nimbu se samozřejmě objevují i nové postavy, které si mě ale nezískaly zdaleka tolik jako právě Citra a Rowan.
Rovnou jsem rozposlouchala i Zvon, tak jsem zvědavá co přinese závěr téhle skvělé dystopické série.
4,5/5