olca1983 komentáře u knih
Kniha se mi líbila, dobře se četla díky sympaticky krátkým kapitolám, v napětí jsem byla až do předposlední kapitoly. Určitě si přečtu další z autorčiných knih.
Tak nevím. Čekala jsem asi, že mě kniha pohltí okamžitě. A to se nedostavilo. :-( Zkusím tedy film, který jsem původně chtěla shlédnout až po přečtení knihy, a uvidím, jestli se k ní vrátím. Hvězdičkové hodnocení nedávám, nerada bych knize ublížila.
Přeplácané, překombinované. Za mě zatím nejslabší kniha od této autorky. Nicméně čtivá, přelouskala jsem jí za tři dny.
Kniha se mi líbila. Dobře se četla díky sympaticky krátkým kapitolám. Trochu jsem se motala v postavách, ale ty jsou přehledně shrnuté na přebalu knihy, takže jsem vždy jen nakoukla a četla dál. :-) Vraha se mi podařilo tipnout na moje schopnosti nečekaně brzy, takže jsem čekala už jen na motiv. Ten se mi líbil, včetně ještě lehkého zamíchání v poslední kapitole. :-)
Super kniha z prostředí, které neznám. Kapitoly psané kurzívou jsem četla s lehkým odporem, ale tak to má u správného thrilleru být. Kniha mě pohltila a přečetla jsem jí doslova jedním dechem. Francis je sympaťák .. i když jako nepraktikujícímu katolíkovi mi to modlení před každou akcí přišlo trochu moc, ale na sympatiích v mých očích mu to rozhodně neubralo. Těším se na další díl!
Knihu jsem strašně dlouho odkládala. Proč by mě měl bavit příběh z let, kdy se narodili moji praprarodiče a prarodiče? A navíc z druhého konce republiky, kde jsem nikdy ani nebyla? Kort když jakožto holka ze Šumavy nevím o dolech vůbec nic? Ale ohlasy a hodnocení byly lákavé! Dobře, dám si ji tedy do čtenářské výzvy, ať se donutím. A mělo to jednu velkou chybu: měla jsem si jí přečíst mnohem dřív! Kniha byla velice čtivá a hltala jsem stranu za stranou. Jen možná jednu výtku mám: čekala bych na posledních stránkách nalákání na další díl. Trochu napětí, namlsání. Tak to se nekonalo, ale i tak si další díl s chutí přečtu!
Pátá kniha s Bergmannem, avšak první, kterou jsem hltala a moc se mi líbila! Jsem ráda, že jsem dala paní Klevisové ještě šanci. Byla jsem totiž na začátku poměrně skeptická - česká kriminálka ze severského prostředí? Nebude to divný? Nebylo! A těším se, kam mě Josef Bergmann vezme na další exkurzi. :-)
Oproti prvnímu dílu už nechybí uvozovky, což je fajn. Příběh má spád, napětí .. těžko odhadnout, jak vše dopadne. Je to fajn letní čtení, knihu jsem přečetla asi za 3 dny.
Ale .... na můj vkus je tam dost překlepů a i obsahová chyba (Lucie ležela v pokoji v Motole, ale domů z nemocnice jela z Bulovky) .. takže za tyhle rušivé elementy ubírám jednu hvězdičku a přemýšlím, že bych se ráda dozvěděla, jak dopadne Denisa .. tak třeba se ještě dočkáme volného pokračování.. :-)
Kniha byla zvláštní. Prvních asi 30 stránek jsem pořád měla hejble jí odložit. Vadilo mi neznačení přímých řečí, vadila mi až přehnaná vulgarita (podotýkám, že můj slovník není nijak růžový, ale proti tomuhle jsem (naštěstí) slabý odvárek). Líbilo se mi přátelství až za hrob čtyř kamarádek a skoro jsem jim to záviděla. Líbily se mi osudy, které byly ze života. Sice spíš ze života smolařek, ale v těch jsem se našla o to víc.
Každopádně i přes zmíněná negativa byla kniha psaná velice čtivě, bavila mě a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Za chybějící uvozovky a ostrý slovník ubírám jednu hvězdičku.
Obdivuji paní Mornštajnovou za výběr tématu. Byl to odvážný výběr a zhostila se toho jako vždy na jedničku. Kniha se mi dostala pod ruku v době "speciální válečné operace" na Ukrajině, takže čtení bylo o to mrazivější. Z dob totality si toho totiž moc nepamatuji - v 89. roce jsem šla do první třídy, takže si z dětství jen matně pamatuji fronty na mandarinky. Ale představa, že by se "to v 89. nepovedlo" a já bych v tomhle žila, je až děsivá. Člověk si ani nevybavuje, kolik rodin se v historii zničilo a ke kolika nepochopením mezi blízkými došlo.
Kniha se mi líbila moc! Už dlouho jsem žádnou knihu nepřečetla tak rychle jako tuto. Tento styl sedí paní Klevisové mnohem víc než série s Bergmanem. Neuvěřitelně propracované příběhy, osudy, zápletky .. s radostí dávám 5 hvězdiček (což jsem u prvních 4 dílů s B., které jsem četla, nemohla s čistým srdcem dát ani jednou).
Já nevím. Nějak pořád nesdílím nadšení se všemi, kdo knihy paní Klevisové čtou. Moje to byla čtvrtá od této autorky a až do třetiny jsem se nudila. Pak přijel na ostrov Bergman a začalo mě to bavit. Přesto jsem to pořád viděla jen tak na 3 hvězdičky. Každopádně závěr byl super a za ten jsem se rozhodla hvězdičku přidat. A určitě dám paní Klevisové ještě šanci. Už i proto, že nutně potřebuji vědět, jak se bude dál vyvíjet osobní život vyšetřovatele Bergmana. :-)
Opět skvělá kniha od paní Mornštajnové! Nevím, jak ona to dělá, ale v každé její knize vždy najdu někoho z mých předků či kousek sebe. I když má kniha úctyhodných takřka 400 stran, tak se četla úplně sama. Při poslední kapitole mi běhal mráz po zádech a při posledních stranách jsem měla v očích slzy. Jestli to byly slzy smutku či dojetí, zjistíte, až si tento skvost přečtete.
Na obalu knihy je napsáno, že se jedná o strhující thriller - to si nemyslím. Podle mě jde o napínavý příběh. Z osobních důvodů jsem musela knihu na pár týdnů odložit a kupodivu jsem se do ní pak zpátky začetla velmi snadno - je tam málo postav, takové odlehčené čtení. Neurazí, nenadchne.
Je to popis detailně promyšleného ďábelského plánu zoufalého člověka, který se snaží udělat zoufalými osoby ve svém okolí.....
Psáno napínavě, bez žádných extra velkých zvratů. Kniha se mi líbila.
Za mě nejslabší kniha od paní Mornštajnové. Psaná sice velice čtivě, jen téma takové trochu nic moc... Jak se dá vystudovat střední škola a plout životem, aniž by člověk promluvil, nechápu.
No ty vogo! To byla jízda! Jsem natolik plná pocitů z poslední kapitoly, že asi nezvládnu napsat hodnocení bez spoileru. Takže jen: super, bomba, neskutečný mazec .. a honem chci další díl!!!!! Frost je už od druhého dílu aspirantem na mého nejoblíbenějšího detektiva a v tomto díle jsem se o něj dost bála. A bojím se, co bude příště. Ale chci to vědět co nejdřív! Snad nás pan Freeman nenechá dlouho čekat.
Tak tahle kniha nemá chybu! Četla se doslova jedním dechem. Už se nemohu dočkat dalšího dílu a toho, kam Frosta osud dál povede. Stal se mým nejoblíbenějším detektivem. A Brian Freeman se doslova dere vzhůru v mém žebříčku oblíbených autorů.
Přes to, že knihy Roberta Bryndzy miluji, jsem se do této vůbec nemohla začíst. Musela jsem ji i odložit a začít znovu. Spád začala nabírat zhruba kolem poloviny a pak už jsem se jen modlila, aby to Magdalena zvládla. Těším se, kam dál se život Kate a Tristana rozvine.
Zajímavé čtení z prostředí, které neznám. Opět se v knize více řešil osobní život postav než vraždy, ale i přesto mě kniha docela bavila. Nicméně dávám jen čtyři hvězdičky z šesti a věřím, že k pěti či šesti se u knih od paní Klevisové taky dopracujeme. :-)
Část, ve které babička Minka vyprávěla, jsem četla se zatajeným dechem. Tohle by měla být povinná četba. Kniha mi o holocaustu řekla mnohem víc než naše nudná dějepisářka (která nám předčítala letopočty z učebnice). Moc se mi líbilo celkové zpracování knihy a hlavně sympatická postava Sage. Snad konečně najde své štěstí...