ozzak Online ozzak komentáře u knih

Magický život Aleistera Crowleyho Magický život Aleistera Crowleyho Martin Booth

skvělá životopisná knížka o největším okultistovi horolezci šachistovi králem hříchu ale také hlavni inspiraci nejen pro rockové hudebníky ale u kulturu hlavně 60 let éru hippies

Intervence Intervence Noam Chomsky

výborná kniha popisující skutečnou zahraniční politiku pomoci esejů 90 Letý Levicovy kritik nejen politicky USA ale i kapitalismu

10.04.2021 5 z 5

Ptáčku posměváčku přej mi štěstí Ptáčku posměváčku přej mi štěstí Charles Bukowski

další skvělá kniha poezie od Charles Bukowski nemám slov kdo má rád autora tak doporučuji

Rok krysy Rok krysy Ivan Martin Jirous

moc pěkná poezie

Hominibus Hominibus Ladislav Klíma

Kompletní dochovala korespondentce od našeho největšího filosofa Ladislav Klíma doporučuji všem příznivcům tohohle génia

Kniha haiku Kniha haiku Jack Kerouac

moc pěkná Kniha haiku od Jack Kerouac

09.04.2021 4 z 5

Básně 1974–1978: Láska je pes Básně 1974–1978: Láska je pes Charles Bukowski

skvělá poezie od legendy Charles Bukowski doporučuju

09.04.2021 5 z 5

Dvojité dno Dvojité dno J. H. Krchovský (p)

další skvěla sbírka básní moderní básnické dekadence

09.04.2021 5 z 5

S Williamem Burroughsem (Zpráva z Bunkru) S Williamem Burroughsem (Zpráva z Bunkru) Victor Bockris

super kniha rozhovoru betnické legendy William Burroughs s jinýma undergroundovýma umělci

09.04.2021 5 z 5

Poslední poklona Sherlocka Holmese Poslední poklona Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

souper detektivni povidky

04.04.2021 5 z 5

Já, François Villon Já, François Villon François Villon

prvni proklety básnik

04.04.2021 5 z 5

Čeští prokletí básníci Čeští prokletí básníci Ivan Slavík

výborná sbírka někdy neznámých čekých básniků

03.04.2021 5 z 5

Just Kids – Jsou to jen děti Just Kids – Jsou to jen děti Patti Smith

užasna knížka mapující hudební 70 léta v usa

03.04.2021 5 z 5

Garden is open Garden is open Vratislav Brabenec

¨super poezie

21.04.2020 5 z 5

O psaní O psaní Charles Bukowski

další skvělá kniha od Bukowského nemám slov .

14.04.2018 5 z 5

Filosofie Louise Althussera Filosofie Louise Althussera Petr Kužel

Velmi zajímavá kniha o významném francouzském marxistickem filosofovi Louise Althusserovi který patří mezi nejvýznamnější marxisticke filosofi 20 stoleti. Kniha přibližuje jeho myšlení českému čtenáři. V českém prostředí se jedná o jeho první monografi na knize pracoval Petr kužel pracovník filisofickeho ústavu academie věd ČR. Doporucuju všem příznivcům levicového proudu

28.06.2023 5 z 5

Neznámá společnost: Pohledy na současné Česko Neznámá společnost: Pohledy na současné Česko Pavel Pospěch

Velmi dobrá a dobre srozumitelná knížka o fungování české pomocí sociologie. Rád se budu ke knížce vracet

12.04.2023 5 z 5

Místo slepých cest Místo slepých cest William Seward Burroughs

Další skvělá kniha od beatnicke legendy Burroughse tentokrát ve formě westernu
Kde nacházíme klasické Burroghsovava témata cestování časem nesmrtelnost ovládání manipulace.

05.03.2023 5 z 5

Neviditelný muž William Seward Burroughs Neviditelný muž William Seward Burroughs Barry Miles

Úžasná biograografie beatnicke legendy Williama Burroughs. Kniha popisuje život beatnicke legendy od raného dectvi po závěr jeho bohatého života popisuje jeho bohatou skusenost s různými drogami které ho provázeli po celí život a byli mu inspiraci při tvorbě. Cestování po světě. Kniha dal obsahuje velmi dobře rozbory jeho děl co ho inspirovalo a kde se ukazuje jako velky prorok který už v 60 letech předpověděl ovládání manipulaci a utisk ničení planety proti čemu celý život bojoval. Doporučuji všem příznivcům autora a beatnicke literatury.

23.02.2023 5 z 5

Kapitalistický realismus Kapitalistický realismus Mark Fisher

Velmi zajímavá a podnětna kniha o vztahu levice kultury a popisu současneho neoliberalniho kapitalismu. Kniha je strizlivim voláním po trpělivě teoretické a politické praxe kterou by se mnela levice vydat.

20.02.2023 5 z 5