ozzak komentáře u knih
Moc pěkná kniha, vzpomynek rodinných příslušníků a přátel na básníka Martina Jirouse Magora.
2 díl skvělé světove proslavené fantasy trilogie pan prstenů . Hlavni hrdinové se rozdělí na dve skupiny první hobiti frodo a Sam se snaží donést prsten do mordoru kde má být zničen pro cestě potkají gluma který je bude chtít zabít a sebrat prsten. Druha skupina se utkáva v boji proti služebník saurona. Už se těším na závěrečný díl.
Překvapivý debut basnika Tomáše Stilera. Basne plne surealistickych metafor navazuji na nejlepší tradici
Nezávislé poezie Doporučuji všem milovníkům dobre nezávislé poezie.
Hodně příjemná básnicka prvotina Plná zajímavich surealusticky obratu dává dohromady uceleny příběh. Rád si od autorky přečtu další sbírku básní.
Další knížka o legende ozzy odbornovy tentokrát je kniha zaměřena na muzikanty kteří s ním hrali a jak znikali jeho písně. Další rozšíření vědomosti o této nesmrtelné hudební ikone.
Nejslavnější detektivní román od Connana Doyla nejslavnější detekti Sherlock Holmes se pouští do souboje s pekelným psem. Velmi ponury detektivní román který nestratil sve kouzlo i po 100 letech od napsání.
Ikdyz nejsem fanoušek Harryho Pottera přečteno díky čtenářské výzvě a doporuceni své mladci sestry Zajímavá biografie herce Toma feltona týkající se hlavně natáčení Harry pottera ale i dalších filmech ale i jeho závislosti na alkoholu a jeho zbaveni závislosti. Rád se knihu v budoucnu ještě aspoň jednou přečtu.
Velmi dobrá biografie nejdéle působícího prezidenta socialistické ery Gustava Husáka od jeho dectvi vstupu do komunistické strany slovenské národní povstání po jeho statečne snaseni mučení při politických procesech po jeho rehabilitaci a jeho působení při pražském jaru po jeho snahy se domluvit se soveckym svazem ktere ale neproběhlo ak si sám představoval jeho po zvolení prezidentem a jeho působení ve funkci. Až po jeho konec.
(SPOILER) Ukončení trilogie o punkove hackerce Lisberh a novináře novin milinia blomkvist. Hlavní hrdinka leží v nemocnici kam ji přivezli po střetu se svým otcem,ktery ji obvinil s pokusu ho zabít. Dej 3 dílů se odehrává v soudní síni kde se hlavní hrdinku pokoušejí její dávni nepřátele navždy umlčet umístěním navždy do psychytricke léčebny. Protože její nepratele pochází s vlivnich kruhu tak se nestiti použít různých mecistych metod. Ale přátelé Lisberh ji nakonec pomůžou zvítězit.
(SPOILER) Další skvělá severská detektivka o hackerce Lisberh Sáranderove a novináři milénia Mikarl Blomkvist. V knize víc poznáme osud hlavní hrdinky ze kterého pěkně mrazí. Dal Kniha pojednává o pátrání po vrazich novinare a jeho přítelkyni ze které byla podezřelá hlavní hrdinka. Novinář připravoval knihu o zneužívání žen vlivnimi osobami a hlavní podezrela osoba se ukáže že má velmi blisky stav k hlavní hrdince. Podle knihy byl taky natočen taky velmi povedený film.
Kouzelný příběh světové fantasy literatury přečetl sem po 15 letech stále baví podle knihy natočený velmi povedený film.
Velmi zajímavá verze slavného románu krakatit od Karla capka v komiksové verzi. Velmi pěkné udělané. Doporučuji všem kdo mají rádi Karla Čapka ale i milovníkům dobrých komiksu.
Velmi zajímavé zpracování pár povídek z jedné kapsy od Karla capka ve formě komiksu.
Velmi zajímavá, kniha rozebírájici kultovní film Bezstarostna jízda a filmy ktete ho předcházeli.
Zajímavá knížka o komunismu a
pojate ve zajímavém zpracování.
Mrazivý hororovy komiks podle kultovniho hororoveho autora lovecrafta ve formě mangy. Velmi mrazivé ilustrace výborně dokreslují mrazivý příběh a Antarktidy. Už se těším na druhý díl.
Velmi pěkná kniha 2 novel hlavně první novela mne jako šachystu zaujala novela o sachystovi a jeho postupne šílení které částečně podaří potlačit ale nakonec ho stejně přinutí k sebevraždě. Velmi tiziva atmosféra. 2 novela o odsouzenci k trestu smrti má až kafkouskou atmosféru.
Velmi Dobrá analiza vývoje soveckeho svazu pod vlivem Stalina, nárůst biokracie od hlavního kritika a hlavního revolucinare říjnové revoluce Trockeho kterého nechal stalin zavraždit.
Moc pěkný cestopis po stopách Škvoreckého Zbabelcu jako Náchodak a letitý návštěvník nejlepší nachodske restaurace Port Artur musím dám plný počet.