p.pavlina p.pavlina komentáře u knih

Pomsta bílého jednorožce Pomsta bílého jednorožce Vlastimil Vondruška

Pan Vondruška opět nezklamal. Parádní odpočinkové počteníčko.

19.11.2020 5 z 5

Chladná jako led Chladná jako led Teresa Driscoll

Měla jsem velký problém se do knihy začíst. Děj se tak zvláštně vlekl a konec nepřekvapil.

19.11.2020 3 z 5

Dobronínské morytáty Dobronínské morytáty Vlastimil Vondruška

Opět velmi zajímavý děj. Pan Vondruška tentokrát nechal vyniknout pomocníkům a udělal dobře. Čtení jsem si moc užila a krásně jsem si u toho odpočinula. Doporučuji jako super oddechovku.

25.08.2020 5 z 5

Jáchymovští démoni Jáchymovští démoni Vlastimil Vondruška

Pan Vondruška opět nezklamal. Čtení jsem si užila a knihu jsem prakticky zhltla.

17.08.2020 5 z 5

Vládce vlků Vládce vlků Juraj Červenák

Kniha se mi četla těžko a od začátku jsem se do ní musela nutit, což se mi stává opravdu málokdy. Tato kniha mě nezaujala a tudíž ani další díly série si nepřečtu, i přes to že autor má i jiné dobré knihy.

17.06.2020 2 z 5

Tma Tma Bernard Minier

Knihy od tohoto autora se mi celkově líbí a ráda si je přečtu. V této knize byl popsaný hodně zajímavý příběh, který mě nutil číst dál a dál, až jsem to přečetla během dvou dnů. Jen jednu hvězdičku v hodnocení ubírá fakt, že autor zbytečně detailně popisuje situaci a prostor, ve které se nachází postava a stejně tak tomu je s pocity postavy. Je sice hezké vědět, jak okolí vypadá, ale opravdu je nutné vědět, že na nebi jsou 1, 2, 3, ..... hvězdičky? :)

17.06.2020 4 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

U čtení knihy jsem se opravdu pobavila, hlavně na začátku. Ke konci už jsem si říkala, proč se vlastně rodiče nechovají jako rodiče a dcera je jediným rozumným člověkem v domě? Bohužel zde musím konstatovat, že film se povedl, ale kniha byla hnán až do absurdit. Škoda. Ovšem nezatratím sérii a pustím se ještě do dalších, třeba mě autor nakonec ještě překvapí.

16.06.2020 4 z 5

Vídeňský sen Vídeňský sen Vlastimil Vondruška

Jedním slovem paráda...knihu jsem přečetla jedním dechem. Příběh byl natolik zajímavý, že jsem všechny radosti i strasti prožívala společně s rodinou Heřmanů. Těším se na další pokračování.

06.06.2020 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Opět skvěle napsaná kniha. Tak od poloviny jsem si myslela, že vím, kdo to udělal. A ono ejhle...rozuzlení je úplně jiné a naprosto překvapivé. Doporučuji k přečtení.

24.05.2020 5 z 5

Krvavé příběhy z hradů a zámků Krvavé příběhy z hradů a zámků Felix Krumlowský (p)

Podle názvu jsem od knihy čekala více, ale zklamalo mě to. Nakonec to skončilo tak, že jsem si našla jen hrady a zámky, které mě zajímají a zbytek jsem nečetla. Bohužel.

19.05.2020 3 z 5

Ulička hanby Ulička hanby Vlastimil Vondruška

Pan Vondruška patří mezi mé oblíbené autory a jeho příbějy nikdy nezklamou. Toto byla opět dobra a zamotaná dektivka, která byla zároveň i oddechovým čtením.

17.05.2020 5 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Tak tohle byla teda jízda. Název opravdu vystihuje děj. Nad činy jednoho ze zločinců mi zůstával rozum stát. Doporučuji k přečtení.

15.05.2020 5 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Je to prostě taková klasika. Krásný příběh, ale také velmi smutný příběh. K této knize se vždy ráda vracím a vždy mě donutí přemýšlet nad tím, co se stát nemuselo, kdyby....

12.05.2020 4 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Knihu jsem si sem nestačila dát s tím, že jí právě čtu, protože jsem jí přečetla během tří dnů. Nemohla jsem se od ní odlepit. Autor opět našel velmi zajímavý příběh, ve kterém se čtenář těší na další a další stránky.

05.05.2020 5 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Autor opět nezklamal. Kniha četla velmi dobře a rychle. Děj byl moc zajímavý, takže se od něj opravdu nedalo odtrhnout.

05.05.2020 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Moje první přečtená kniha od tohoto autora. Byla jsem nadšená, protože jsem dlouho nečetla takhle zajímavou knihu. Doporučuji.

26.04.2020 5 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Kniha mě bavila, ale některé části byli zbytečně zdlouhavé s popisy ve stylu...viděl na nebi jednu, dvě, tři hvězdičky. Ovšem děj byl opravdu zajímavý a na konci byl úžasně překvapivý zvrat.

20.04.2020 4 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Parádně napínavé. Tento styl psaní detektivek se mi líbí. Pozitivem této série je fakt, že si mohu přečíst prakticky kteroukoliv knihu ze série a vždy je případ od začátku do konce vyřešen a neprolíná se celou knihou. Ovšem ochudila bych se tak o posloupnost životního příběhu hlavní hrdinky Eriky Fosterové. Inu, těším se na další díl, který mě za nedlouho čeká.

25.03.2020 5 z 5

Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

Kniha mě bohužel docela zklamala. Tato série má co do kvality klesavou tendenci. Je to škoda, protože základní trilogie byla opravdu perfektní a kvalitní čtení. Příběh mě bavil tak do poloviny knihy, poté už jsem byla notně otrávená a horko těžko jsem dočítala zbytek. Chvílemi jsem měla chuť knihu odložit.

24.03.2020 3 z 5

Chlapec v kufru Chlapec v kufru Lene Kaaberbøl

Tuto knihu jsem si zvolila, protože mě zaujal název a také se mi hodila do čtenářské výzvy. Ale popravdě řečeno, mě tato kniha vůbec nebavila. Sice je čtivě napsaná a má opravdu zajímavý námět, ale nějak to nemělo spád a příběh byl takový roztahaný. Ovšem nebyla až tak hrozná, abych ji nedočetla :)

05.03.2020 2 z 5