pablito

Mě velmi zaujala. Právě proto, že je pojatá víc filozoficky než teoreticko-fyzicky. Z pohledu folozofie jsem se chytal. Ze strany fyziky to bylo horší (i když je psaná velmi citlivě populárně) a určitě bude druhé a patrně i třetí čtení :)

Plný počet hvězdiček nedávám jen z pocitu vlastní méněcennosti. Protože pro mě to byla hodně těžká (odborná) knížka. Přestože jsem spoustě věcí nerozuměl, neustále listoval dozadu, abych si připomněl co už jsem jednou pochopil a po pár stránkách zase zapomněl :)) Do knihobudky ale určitě nedám a vrátím se k ní ...

Klasika od klasika ... knížka, ke keteré se člověk stále vrací ... a které mu pokaždé má co říct ...

Úžasná knížka, která mi rozšířila obzor v nepříliš publikované oblasti. Jedná se o fundovaný populárně odborný text.

Autor je bývalý policajt a barvitě, velmi zvolna až rozvláčně popisuje svoje vlastní zážitky při honbě za organizovaným zločinem nedlouho po druhé světové válce. Pozvolný spád a méně expresivity a dramatičnosti než jsme zvyklí v soudobé tvorbě mě nenudilo, naopak jsem si to užíval.

Čekal jsem filozofické dílo. A byl překvapen, že ta kniha se tváří jako prostý popis zážitků nějakého doktora před cca sto lety. Takřka až v polovině mi teprve došlo, že pod tímto povrchem je kniha o životě a smrti ...

Detektivní romám z filmového prostředí. Plný zvratů drží čtenáře v napětí po celou dobu.

Klasika, kterou jsem četl několikrát a jistě se k ní budu ještě vracet. Přes nejrůznější nové proudy psychoterapie bude mít Berneho transkační analýza a teorie her vždy svoje místo.

Mě se to pojetí moc líbilo. Byl to pohled na starověké mýty z nadhledem 21 století. Autorův odlehčený styl mi seděl. Prostě za mě dost dobrý.

Na osobním příběhu nenásilnou formou prezentovány pricipy tibetského buddhismu, se zvláštním důrazem na pomíjivost. Dobrá knížka ...

Tento díl jsem zapomněl ohodnotit/komentovat po přečtení. Tak už s odstupem nebudu nic originálního vymýšlet. Pěkná detektivka, styl autora mi vyhovuje.

Jméno autora je známé, tak jsem čekal zajímavé čtení. Připadal jsem si ale jak když čtu horoskopy v levném periodiku - prázdné věty, které ve skutečnosti neříkají vůbec nic, ale člověk si říká, jak to je všechno pravdivé. Hodnocení je pochopitelně subjektivní, knížka si jistě své čtenáře nachází.

Vždycky když jsem byl těsně před rozhodnutím knížku definitivně odložit, tak probleskla zajímavá myšlenka. Bohužel jsem se pak opět dlouho brodil čtením něčeho pro mě nicneříkajícího, zabaleného do pláště jakési (podepřené přesnými čísly, jejichž původ kromě jakéhosi svalového testu vysvětlen nebyl) teorie. Nicméně dočetl jsem ... ale opakovat to rozhodně nebudu.

Škoda, že není víc hvězdiček. Za mě naprosto brilantní kniha, která hovoří k tématům dneška i budoucnosti. Poslouchal jsem audioknihu, ale koupím si ji na papíře, protože to je knížka, kterou musím mít.

Poslední díl trilogie, která mi vrátila pocity z dětství, kdy jsem četl Dva roky prázdnin, nebo Hoši od obří řeky. Tyhle knížky musí potěšit každého od 6 do 106 let.

Postřehy z protialkoholní léčebny, které si myslím zaujmou ty, kteří tam byli, stejně jako ty, kteří tuto zkušenost nemají.

Sám pro sebe jsem si to shrnul jako že se Kunderovi podařil takový lyrický román. Jasně že má postavy, děj a další atributy epiky. Ale nejsilnější je pocit, který z toho vyvěrá.

Příjemná pohádka pro dospělé z osmdesátých let. Zápletka je dokonalá.