pami pami komentáře u knih

Rakovnický historický sborník XI/2014 Rakovnický historický sborník XI/2014 Martin Šanda

Jsem ráda, že vychází.

06.12.2024 3.5 z 5

Rakovnický historický sborník XII-XIII/2015-2016 Rakovnický historický sborník XII-XIII/2015-2016 Hana Pátková

Vždy se těším na nový.

06.12.2024 3.5 z 5

Rakovnický historický sborník VIII/2011 Rakovnický historický sborník VIII/2011 Jiří Hrbek

"Bylo by na čase, aby ve veřejném životě platila vždycky jen práce a charakter člověka a nikoliv legitimace, ať již je vystavena kteroukoliv stranou. Legitimace není ničím - práce, charakter, čestnost a schopnost vším." str. 183.

06.12.2024 3.5 z 5

Rakovnický historický sborník VI/2005 Rakovnický historický sborník VI/2005 Rostislav Nový

Každý fanda historie si něco vybere.

06.12.2024 3.5 z 5

Rakovnický historický sborník IX/2012 Rakovnický historický sborník IX/2012 Jan Černý

Jsem ráda, že vychází.

06.12.2024 2.5 z 5

Smrt a les Smrt a les Karel Mejstřík

Příběhy obyvatel jedné vsi u Berounky za okupace. A jejich statečný boj s osudem.

17.11.2024 5 z 5

Na přílepském bělidle: Obrázky ze života západočeské rodiny Na přílepském bělidle: Obrázky ze života západočeské rodiny Karel Mejstřík

Prý je to pravdivý příběh.

16.11.2024 5 z 5

Smrt šumavského poustevníka Smrt šumavského poustevníka Vlastimil Vondruška

Děj se odehrává na stejných místech jen dříve, než Prokletí rodu Janoviců. To mi přišlo nápadité.

16.11.2024 5 z 5

Z kamene a z vápna Z kamene a z vápna Martin Nesměrák

Dozvěděla jsem se zajímavé informace o tom, jak se stavěli hrady.

23.09.2024 4 z 5

Moudrosti lidových léčitelů Moudrosti lidových léčitelů kolektiv autorů

V knize jsem našla zajímavé rady ohledně zdraví.

24.10.2023 4 z 5

Zkorumpovaná farmacie: Jak farmaceutické společnosti klamou lékaře a škodí pacientům Zkorumpovaná farmacie: Jak farmaceutické společnosti klamou lékaře a škodí pacientům Ben Goldacre

Každému, kdo má pět po hromadě, je jasné, že výzkumy se dají velmi snadno pokřivit.

26.09.2023 4 z 5

Růžové sny pilného hňupa aneb Poručíme větru dešti... Růžové sny pilného hňupa aneb Poručíme větru dešti... Miloslav Švandrlík

Vzpomínky na mládí , dělnickou přípravku, krátkou etapu na vysoké škole.
A na osobnosti s kterými se setkal např. Roháč, Radok, Sehnal, Dietl. Hlavní postavou je jeho spolužák a jeho životní osudy.

07.09.2023 4 z 5

Dějepis pro střední odborné školy Dějepis pro střední odborné školy Jaroslav Pátek

Byla jsem zvědavá na aktuální učebnici dějepisu. Zde je proti mé době rozhodně posun k lepšímu.

05.04.2023 5 z 5

Muž, který nepoznal lásky Muž, který nepoznal lásky Magda Trott

Kniha obsahuje dva tituly: Muž který nepoznal lásky - příběh o polském hraběti Bořkovi. Šťastný konec, jen Gabriela byla tak naivní, až to bolelo. Druhý příběh (str 259-317) Hra srdcí - V. K. Vodička, ten se mi líbil víc.

28.03.2023 3 z 5

Princezna z ostrova Princezna z ostrova Hedwig Courths-Mahler

Román o tom, jak otec i dcera, kteří sami s domorodci obývali ostrov uvítají dva nové obyvatele. A je z toho velká láska. Krásné prostředí tropického ostrova u Timoru.

27.03.2023 4 z 5

Episoda a jiné příběhy Episoda a jiné příběhy Antonín Bebr

Tak něco takového jsem nečekala. Jeden příběh je o muži, který rád svádí vdané ženy a když už je dostane a oni chtí odejít od manžela, tak je opustí a ony, protože se to zřejmě odehrává na konci 19. století páchají sebevraždu. Ten nejdelší příběh je o složitosti vztahů. Nebudu rozepisovat, ale taky to skončí špatně. Třetí o hrbačovi, který shání lásku. A poslední o dvou lesbických tanečnicích, které cestující se svými vystoupením. Protože kdyby byly na jednom místě, někdo by si jejich vztahu mohl všimnout. Jako ostatní příběhy skončí i tento zle. Kniha vyznívá tak, že láska je natolik složitá, že ani nemá cenu se do ní pouštět. A já se nebudu pouštět do hodnocení pomocí hvězdiček, protože jsem z této devadesát osm let staré knihy v mírném šoku.

25.03.2023

Viropis aneb Jak bacit bacila Viropis aneb Jak bacit bacila Daniela Krolupperová

Mně i dětem se kniha moc líbila. Vtipně popisuje, co se v těle při nemoci děje. A také, co má dělat malý pacient, aby bacila Cecila brzy porazil.

14.03.2023 4 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Vlastimil Vondruška

"Je to opravdu zamotané a složité" jak ke konci knihy říká Diviš. Nejvíc se mi líbilo prostředí, tak snad mi to vyjde a podívám se tam.

10.02.2023 4 z 5

Šlechta v českých zemích: Aristokracie od středověku po současnost Šlechta v českých zemích: Aristokracie od středověku po současnost Hana Kneblová

Dozvěděla jsem se mnoho zajímavých informací. Ocenila bych více obrazového materiálu.

09.02.2023 5 z 5

První republika - Jak žily hvězdy První republika - Jak žily hvězdy Blanka Kovaříková

Dozvěděla jsem se nové informace (a to mám slušný přehled), mnoho fotek, široký výběr témat. Je vidět, že autorka sama bádala a jen neopisovala.

10.01.2023 5 z 5