papaja

Skvěle napsaná kniha. Dlouho jsem se k tomuto autorovi odhodlávala a určitě to není poslední kniha, po které jsem sáhla. Mám ráda knihy, kdy autor zvládne popsat hlavní postavu tak, aby ji čtenář chápal, měl rád a zároveň i nenáviděl. Byla cítit velká propracovanost příběhu, autor musel věnovat obrovské množství času, aby příběh dokázal takto zpracovat. Velice se mi líbí autorův "novinářský" přístup při popisu událostí i postav, kdy nejsou zapojeny autorovy emoce, vždy pouze emoce samotné postavy. Co bych knize vytkla je velké množství postav, za což autor úplně nemůže, když chtěl příběh vylíčit autenticky.

Čekala jsem mnohem více, jelikož jsem na jaře propadla běhání, ale... Přišlo mi to celé nějak odfláknuté. Člověk přijede do tak zajímavé země a setká se s tak zajímavými lidmi a nemá pomalu, co by napsal. Určitě mne k dalšímu čtení svých knih nenalákal.

Kniha se velice dobře čte, děj plyne rychle, postavy zajímavé, ale více by mi vyhovovalo, kdyby šla autorka více do hloubky. Úplně nejsem nadšenec knih s romantickou tématikou, takže toho "sladkého" na mě bylo až moc.

Naprosto nejlepší učebnice, se kterou jsem měla tu čest se setkat. Podrobné vysvětlení základů ekonomie, čtivě napsaná - hlavně po přečtení pár stránek nemáte pocit, že jste asi totálně hloupí a už nedokážete vnímat naprosto nic dalšího.

Čekala jsem černý humor, který mám ráda, ale toto byla velmi silní káva... Odřezávání končetin, vraždění, pití nechutného nápoje - nic z toho mi vtipné nepřišlo. Knihu jsem přetrpěla, jelikož nerada knihu odkládám, ale velké přemáhání... Pravda ale je, že na Pelce určitě nezanevřu, protože ... a bude hůř je skvěle napsaná kniha, která patří k mým oblíbeným, ale ani na tuto knihu dlouho nezapomenu, zda vůbec lze zapomenout...

Psané velmi čtivě, spousta zajímavých faktů i když zápletka s vraždou je smyšlená autorem, těším se, až si přečtu další knihy od tohoto autora.

Do knihy jsem se začetla cca na straně 30, což byla polovina knihy, takže byl zase hned konec :). Zajímavý příběh, při čtení jsem měla pocit příběhu odvyprávěný ženou, které se příběh stal. Autor se uměl vžít do své postavy, ale konec byl velice předvídatelný.

Moje první kniha od Kinga a určitě nebude poslední, dojem dobrý, příběh velice poutavý, jen mne zklamal konec, celý příběh byl na hraně - to se dá vysvětlit, souhra náhod, ale konec byl na mne moc "ujetý". Líbil se mi poutavý styl psaní, kniha nebyla "utahaná" - což se u knih, které mají více stránek děje. Tento autor se sice nezařadí mezi mé oblíbence, ale určitě se k němu ráda vrátím.

Tuto knihu jsem četla asi v 8 letech a musím říct, že na mne velice zapůsobila, opravdu silný příběh o životě, který si jen těžko dokážeme představit

Tak dokonalý muž, až je svou dokonalostí dokonale nesnesitelný...kniha jinak velice čtivá a velmi zajímavá

Ač poezii v oblibě číst nemám, tuhle jsem si přečetla ráda a s chutí.
Kniha naprosto vypovídá o autorových pocitech a v jeho dílech je vidět rozvoj jeho osobnosti.

Čtivé, napínavé, kniha mě velice zaujala, jen mi vadilo, že jsem měla knihu ve formátu A4, ale to je zase jiná věc :)

Plno vtipů, ale nemohla jsem se začíst a neustále jsem ji odkládala, můj šálek čaje to nebyl

Příjemná oddychovka, žádné veledílo to není, ale kniha má své kouzlo díky humoru autorky, je zde taky dobrý popis egocentrické ženy, které se život obrátí naruby a díky tomu se vlastně stává celkem milým a společenským tvorem :)

Pro někoho kdo se vůbec nezajímá o politiku těžko pochopitelná kniha, ale i pro ty kdo rozumí všem souvislostem popsaným v knize, je kniha napsaná stylem spíše jako dívčí románek....dalo mi dost přemáhání dočíst knihu do konce...

Velice příjemné čtení, řekla bych vláda za Mussoliniho pohledem obyčejného člověka a ukázka toho, co s člověkem dokáže udělat válka, ale i prostředí, ve kterém se nachází..

Kniha se mi dostala do ruky v knihovně, kterou jsem po přečtení názvu musela přečíst. Bohužel jsem od knihy měla dost odlišná očekávání, čekala jsem satyru, což se bohužel nesplnilo. Děj byl těžkopádný, nikoho v knize jsem vlastně neměla ráda a tak jsem se nedokázala začíst. Téma jazyka a kultury místní menšiny bylo zajímavé a jediné, co se mi na knize líbilo. K autorovi se neplánuji vracet.

Kniha se mi líbila nejen tématem, ale i skutečně dobře zpracovaným tématem. Pokud by byla kniha jen o jedné společnosti, tak bych měla z knihy mnohem horší dojmy. Když mne kniha přestávala bavit, kapitola přesedlala ke druhé společnosti, která zase vykreslovala jiné problémy, atmosféru.

Kniha mi spíš přišla, jako zajímavé vyprávění pro někoho z rodiny. Spousta jmen zmíněných jen v jedné větě, spousta osudů lidí, které jsou jen velmi stroze popsány. Takto špatně zpracovaný životopis jsem možná ještě ani nečetla. Knihu jsem sice dočetla, ale určitě nikomu dalšímu nedoporučím.

Ačkoli zpracování knihy mi formou nesedělo, tak musím dát 4*. Nelíbila s mi obrovská spousta omáčky o autorce, přesto si odnáším z knihy velmi dobrý dojem. Je skutečně znát, že autorka věnovala neskutečné úsilí studiem historie, postav a souvislostí. Byla jsem velmi mile překvapená kolik informací jsem se dozvěděla, ačkoli jsem knih s touto tématikou přečetla opravdu dost. Na počátku jsem byla skeptická kvůli národnosti autorky, ale je znát její novinářský zápal. Určitě vřele doporučuji.