Pavelpi Pavelpi komentáře u knih

Zpráva o nemocech mocných Zpráva o nemocech mocných Ivan Lesný

Je velice zajímavá historická kniha, kdy neurolog Ivan Lesný popisuje zdravotní stav významných panovníků například Caliguly, Valdštejna, Richarda III., Rudolfa II., Karla IV. a dalších panovníků..Určitě doporučuji přečíst tuto knihu i další díl s názvem Druhá zpráva o nemocech mocných.

15.03.2013 5 z 5

Velká hra pokračuje Velká hra pokračuje Jurij Petrovyč Dold-Mychajlyk

Slabší odvar prvního dílu.Některé scény jsou příliš rozvláčné a některé přímo neuvěřitelné.

05.01.2011 3 z 5

Sherlock Holmes a Ztracená závěť Sherlock Holmes a Ztracená závěť George Mann

Hodně slušně napsaná kniha a je to i ve stylu původního autora. Je to tvořeno ze dvou různých případů a dá se dobře číst. Proto hodnotím plný počet hvězdiček

12.12.2024 5 z 5

Bratři Kipové Bratři Kipové Jules Verne

Vůbec mi to nesedělo.Autor fantastiky a detektivka?Ševče drž se svého kopyta.Proto tak nízké hodnocení i když autora jinak rád čtu.

21.08.2019 3 z 5

Být nejlepší Být nejlepší Barbara Taylor Bradford

Já jsem s tím moc nadšený nebyl.Čekal jsem to trochu jinak.S tou hovorovou řečí mají předchozí hodnotitelé plnou pravdu.Knize to moc nepomohlo.

21.08.2019 3 z 5

Paměti Vasila Biľaka (1.díl) Paměti Vasila Biľaka (1.díl) Vasil Biľak

První díl pamětí člověka,který byl jedním ze členů ÚV KSČ,kteří se postavili proti pražskému jaru 1968.Tahle první část se zabývá jeho osudy od narození.Nebyl to žádný lumen,ale v té době ještě moc neškodil.To přišlo až v druhé části pamětí.Samozřejmě je to psáno tak,aby vyšel pro čtenáře vítězně on.

27.07.2019 4 z 5

Vražda pro Zlatého muže Vražda pro Zlatého muže Václav Erben

Komentář za mne doslova napsal karel0684.Nemám co dodat.

27.07.2019 4 z 5

Svorní Gambusíni a jiné příběhy Svorní Gambusíni a jiné příběhy Jaroslav Foglar

Vrátil jsem se zpátky do mládí,kdy jsem četl všechno,co se mi podařilo od Foglara sehnat.

21.07.2019 5 z 5

Dukla bez legiend Dukla bez legiend Vilém Sacher

Kniha mne dosti překvapila.Nečekal jsem,že těch málo známých faktů bude tolik.Pokud to porovnám s vyprávěním Ludvíka Svobody je tahle kniha konkrétnější a přesnější.Asi proto,že autor poznal boje z větší blízkosti.

13.07.2019 5 z 5

Podivuhodné příběhy z čínských tržišť a bazarů Podivuhodné příběhy z čínských tržišť a bazarů Jaroslav Průšek

Sbírka lidových povídek,které dokáží zaujmout a pobavit.Moc pěkně napsáno a když se orientujete ve jménech,pak už nemáte žádný problém a dobře se bavíte.

11.07.2019 5 z 5

Šumavský deník Šumavský deník Petr Pavlík

Pěkná kniha o poválečné době.Občas to sice někde zadrhne,ale celkově dobré.

11.07.2019 4 z 5

Jičínské pole mrtvých Jičínské pole mrtvých Vlastimil Vondruška

Docela slušná kniha z této série.Tentokrát Adam nemá své spolupracovníky a musí se spokojit s jedním písařem.Jinak ale detektivka je dobrá,nepostrádá napětí a logiku.

22.06.2019 4 z 5

Rikša Rikša Lao Še

Kniha ukazuje obraz čínského obyčejného člověka,který budí soucit k němu a zároveň vzbuzuje sympatie.Jeho touha je rikša.Pro tenhle vozík je ochotný žít hladovým životem a dokonce je ochotný se oženit s dívkou,kterou nemiluje.Je okradený vojáky,musí platit vyděračským úředníkům.Nikdy ani v době největšího strádání neztratí lásku k životu.A je zajímavé,že se vždycky vzchopí a zase je ochotný bojovat s další nepřízní osudu.Moc hezká kniha,která je psána pro nás dost nezvyklým stylem,ale po čase jsem si na to docela zvykl.

01.06.2019 5 z 5

Země dokořán Země dokořán Bohumil Říha

Moc mi to nesedělo,jsem zvyklý na trochu jiný styl.Ale musím uznat,že to bylo takové v klidu a šlo to číst.Takže čtyři hvězdičky.

19.05.2019 4 z 5

Vlčí jáma Vlčí jáma Jarmila Glazarová

Myslím,že Damato to napsala naprosto výstižně a přesně a nemá cenu si něco vymýšlet na doplnění.

15.05.2019 4 z 5

Povídky Povídky Ernest Hemingway

Moc pěkné povídky.Když si člověk promítne dobu,kdy byly napsány,tak to má skutečně velmi dobrou úroveň.Při čtení jsem se nenudil a to bylo to hlavní.

09.05.2019 5 z 5

Můj život v sametu aneb zrada přichází z Kremlu Můj život v sametu aneb zrada přichází z Kremlu Miroslav Štěpán

Je to napsáno tak,že člověk pochopí,že ten samet nebyl tak čistý,jak se nám snažili někteří namluvit.Štěpán byl z těch pohlavárů jediný,který se nebál vystoupit veřejně i když věděl,že to může odnést osobně.A také to odnesl jako jediný ze všech.

07.05.2019 5 z 5

Dějiny trampingu Dějiny trampingu Josef Peterka

Jsem moc rád,že tahle kniha vyšla znovu.Kdysi jsem měl původní vydání půjčené a přečetl jsem ho v jednom zátahu asi za dva dny (to bylo někdy na začátku šedesátých let).Pak jsem jí koupil až v roce 1990 a od té doby má čestné místo v mojí knihovně.

03.05.2019

Husitská epopej. V, 1450-1460 - za časů Ladislava Pohrobka Husitská epopej. V, 1450-1460 - za časů Ladislava Pohrobka Vlastimil Vondruška

Pátý díl se mi líbil.Díky rodokmenu na konci jsem se začal zase v Prokopech orientovat.Spory mezi katolíky a kališníky už pozvolna utichají a místy jsou tam postavy,které mění víru,jak se jim hodí.Už se těším na další díl.

20.04.2019 5 z 5

Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Nechci to moc rozvádět.Všechno tady už bylo většinou řečeno.Naprosto souhlasím zejména s názorem Jaruš 7

02.04.2019 5 z 5