pavels36 | Komentáře u knih | Databáze knih

pavels36 pavels36 komentáře u knih

Tyranie: 20 lekcí z 20. století Tyranie: 20 lekcí z 20. století Timothy Snyder

Od tohoto autora se dá číst cokoliv. Jeho styl psaní, umění zaujmout, nevytrhává historii z kontextu a naopak doplňuje o další fakta. Pro mě je tato kniha další z řady historických faktů pojaté brilantním stylem psaním. Doporučuji i jako povinné čtivo do škol

07.12.2019 5 z 5

Zatím dobrý: Mašínovi a největší příběh studené války Zatím dobrý: Mašínovi a největší příběh studené války Jan Novák

Kniha nebyla špatná. Jako historie a fakta je o čem psát. Jejich příběh byl určitým způsobem hrdinský. Avšak se vším co provedli bratři a ostatní nesouhlasím. Na můj vkus je to napsané jako americký akční thriller plný krve, střelby, pronásledování i zločinu na ostatních. Ano historicky souhlasí děj a je to psáno dle skutečnosti. Jenže autor si rád přidá jak jinak než pár akčních vět, které jsou popravdě řečeno zbytečné a čtenář není hloupý....

07.12.2019 4 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Další zajímavý příběh se vším všudy a opět se fajn čte. Doporučuji

30.07.2019 4 z 5

Osamělý mrtvý muž Osamělý mrtvý muž Václav Erben

Zajímavá zápletka, fajn rozuzlení a hlavně se to dobře čte. český Maigret neboli kapitán Exner není žádný Reacher od Childa. Nečekejte drama,akčnost či drastické scény. Je to taková pohodová detektivka se špetkou humoru i zábavy. Doporučuji

30.07.2019 5 z 5

Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Naprostá dokonalost.Tahle kniha má s prominutím koule se vším všudy :)

16.07.2019 5 z 5

Jmenuji se Reacher Jmenuji se Reacher Lee Child

Naprosto skvělý začátek celé série. Doporučuji přečíst od začátku série,neboť se dozvíte o dětství hlavního hrdiny. Je to formou povídek,ale aspoň to má spád a každá povídka má děj i hlavu a patu. Moc pěkné a dávám plný počet hvězd právem :)

11.07.2019 5 z 5

Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

David Lagercrantz to pojal po svém a vůbec ne špatně. Samozřejmě nejde srovnat první a tento díl.Rozhodně nesrovnávat Porsche s BMW. Avšak opět to mělo hlavu a patu. Pro mě milé překvapení a zároveň hezké pokračování. Doporučuji :)

01.07.2019 5 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Opět skvělé pokračování. Akce,zápletka,psychologie,život i konec prostě super! Doporučuji

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Úžasné pokračování a opět naprosto skvělý příběh až do konce.Vřele doporučuji :)

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Naprosto skvělá kniha. Před autorem i překladem smekám. Nečekal bych od seveřanů takový to příběh! Doporučuji

Poslední bitva Poslední bitva Cornelius Ryan

Skvěle napsaná kniha. Dokument o tom jak to vypadalo na konci druhé světové války v Berlíně a co vše se odehrávalo před i po spáchání sebevraždy Adolfa Hitlera. Doporučuji jako povinnou četbu do škol. Dnes už mladý neví o čem to tenkrát bylo a co vše to stálo aby se měli dobře. Zlo bylo částečně zničeno.

21.06.2020 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Opět skvěle napsané.Propracováno do nejdetailnějších postřehů a faktů. Autor se hodně opírá a kriminalistiku,zdravotní a odborné výrazy. Nebojí se detailně popsat všechny postavy, příběhy i souvislosti. Každým dílem se stupňuje případ a vyřešení. Každopádně hodně zajímavý konec. Nechci prozrazovat děj,ale aby hlavní hrdina skončil ve vězení to už musí napsat vážně dobrý autor, který předpokládá, že v dalším díle se jistě dostane na svobodu. Doporučuji a jdu na další díl :)

06.05.2020 5 z 5

O krok pozadu O krok pozadu Henning Mankell

Opět skvělá práce a pěkný příběh dalšího dílu. Ano autor se každým dílem zlepšuje, vtahuje čtenáře do děje tak, že hltáte pomalu každou stránku. Vřele doporučuji všem :)

27.03.2020 5 z 5

Vrazi bez tváře Vrazi bez tváře Henning Mankell

První díl je vždy těžké vytvořit,vymyslet a napsat. Každopádně já tento díl oproti ostatním považuji za hodně dobrý vstup do série. Nebudete se nikterak nudit.. Má to hlavu a patu,napětí i děj. Doporučuji a dávám plný počet. Autor si to rozhodně zaslouží!

07.03.2020 5 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Druhý díl navazuje tak trochu na první. Rozhodně stojí za přečtení. Děj má spád, není moc hluchých míst a postavy jsou zcela detailně propracované. Jsem zvědavý na pokračování. Doporučuji :)

25.02.2020 5 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Třetí případ i příběh je opravdu hodně moc dobrý. Prostě Cormoran a jeho Robin rozplétají zapeklitý případ psychopata co nesnáší Strika. Tohle s prominutím mělo fakt koule se vším všudy" Doporučuji celou sérii

10.01.2020 5 z 5

Tři muži ve člunu a na toulkách Tři muži ve člunu a na toulkách Jerome Klapka Jerome

Nádherné oddychové čtení. Humor jak má být, postavy výborně zapadající do příběhu. Naprosto úžasný styl humoru a hlavně se fakt bavíte nad různými činnostmi všech osob. Vřele doporučuji na vyčištění hlavy :)

30.10.2019 5 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Skvělý příběh a velmi zajímavý konec. Doporučuji

29.10.2019 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Každá předchozí kniha ze série tak trochu na sebe navazuje.Takže jsem rád,že jsem četl všechny předtím.Opět skvělý příběh od hodně dobrého autora. Doporučuji

30.07.2019 4 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Harry je prostě jednička a jeho přirozenost je fascinující. Doporučuji!

30.07.2019 5 z 5