PavkaHu

Maličko slabší konec oproti prvnímu dílu, ale to, že jsem přečetla za jeden den, asi něco znamená.

Do poloviny jsem se vyloženě musela přemlouvat, abych četla dál. Zbytečně roztahané. Myslím, že zajímavější by bylo, kdyby byla druhá polovina trochu popisnější, i když jsem vděčná za ten kalup.

Jako vždy skvělé reálie a chytlavý příběh. Pěkný vánoční dárek.

Už dlouho jsem nečetla tak ostražitou knihu. Vzhledem k tomu, že je hlavním tématem vášeň, tak skoro dokumentární styl psaní autora mi k tomu neseděl.

Kouzelné vyprávění o životě, který z pohledu malého kluka rozhodně všední není - je plný kouzel, fantazie a tajemných návštěvníků.

Zamyšlení, poučení, myšlenky. Zajímavé. Poslech z Můj rozhlas.

Tak nakonec tedy jo, zaujalo a dočetla jsem. První plus byla cesta do pekla. Pak trochu zmatek, ale druhá polovina knihy měla konečně pro mne srozumitelný děj a Jan mě konečně začal zajímat. Jeho proměny byly chvílemi pro mne přes čáru, ale vlastně nekonec vcelku zábavné.

Úchylka hlavního hrdiny byla ke konci až k smíchu. Několik nejasností z děje. Četlo se dobře, ale nadšená nejsem a druhý díl číst nebudu.

Trochu jsem měla od poloviny problém knihu dočíst. Bylo to od chvíle, kd yjsem si uvědomila, že jsem příběh viděla jako film. Ani nevím, proč mě to tak zabrzdilo. Jinak je téma opravdu zajímavé a smutné.

Lepší, mnohem lepší než první díl. Plynulo to krásně, a i když hlavní postava pořád nebyla extra sympatická, dalo se. A už bylo jeho jednání mnohem víc uvěřitelné.

Kouzelná kniha plná fantazie. Je třeba číst opravdu pozorně, aby neunikly detaily, které jsou osvěžující. Těším se na další díly.