Pavouček2

Nooo, opravdu hodně postav, které se mi stejně vykouřily z hlavy a které tam vůbec za mě nemuseli být. Nebo jen okrajově, aby se doladil příběh. Kdyby byl příběh rozvinutý na životech Floriana a Františka do hloubky, bylo by to super, ale všechno je jen povrchní a ani jsem si je vlastně nestačila nějak představit, oblíbit, udělat si k nim jakýkoliv vzah ... a vlastně si z celé knihy si jen pamatuju porod Františkovi ženy a pak konec Floriana. Ostatní postavy a popisky údálostí mě nebavili a víc si z knihy pamatovat nebudu. A přitom musím říct, že bylo moc pěkný číst o blízkých místech kde žiju... Snad Nebe nad Pernikem bude lepší.

Poslechnuto jako audiokniha, za mě lepší toto podání, vyzněla hezky moravčina, hezky načtený.. Samotný příběh se mi líbil i nelíbil, otcova nemoc citlivě poddaná, tu jsem prožívala nejvíc, jinak mi u hrdinky vadilo časté střídání partnerů bez důvodů, ani nevím, koho z nich měla vlastně nejvíc ráda...

Rozhodně čtivá a zajímavá. Jen mě mrzo, že i když je to opravdu tlustá kniha, tak mě by zajímalo podrobně, ne přeskočeně: jak porodila, první rok dítě, jak onemocnělo a umřelo / jak se zabydlovala a pořídila ordinaci po přestěhování / jak se přiznala Markovi že měli spolu dítě/

Poslechnuto a diky Vandě Hybnerový se mi to líbilo asi o víc, než bych to četla ????

Šílené a jak zde bylo psáno, ženy než vyrazí do těchto zemí, by si to povinně měly přečíst.

Připojuju se k těm, co tu nad ní moc nejásají. Příběh ze součastnosti o Jess, ze začátku fajn, od půlky jsem to jen zrychleně projížděla očima. Příběh z minulosti, Stella, ten byl pěkný, ale ten konec mi přišel strašně odfláknutý, čekala bych ho podrobnější, že si popláču... a ono nic. A kdo má takové příběhy rád, ať si přečte knihu Slavík, ta mi nasadila laťku hodně vysoko :-)

Mě nechytla a ani jsem jí nedočetla. Vadilo mi, že je to na strašně krátké kapitoly, vůbec jsem si ty postavy neuměla představit, natož s nimi něco prožít, jejich osudy strašně zrychleně napsaný, ale situace politický rozepsaný až až..

Za mě dobrý, bavilo mě to, hlavně daleko víc lepší ne Pražský erotikon.

Už jsem jí jednou četla, teď jsem si jí přes vánoce přečetla schválně znovu, právě pro ten pěkný rodinný vánoční čas :-)

Příběh byl pěkný, jen takový zrychlený, u některých okamžicích by zasloužilo víc rozepsat a ne to shrnout do opakovaných vět jak se jen cítila.

Pro mě je tato kniha OBROVSKÝM zklamáním.....Jsem skoro u konce, četla, a hodně jsem spíš listovala, ze zvědavosti, proč v prvním dílu je to Eva, ve druhém Lara, když jde o tutéž osobu, zatím to nevím a asi se to ani nedozvím. Ta změna jména bez příčiny mi prostě strašně vadí. Příběh mě vůbec nechytl, s knihou Dvě ženy, která člověka opravdu chytla, se to nedá srovnat.

Super, jen jsem nechápala, proč byla ze začátku na ostrově furt v kalhotách, já bych tam lítala hned od začátku ve spodním prádle :-D

Poslechnuto jako audiokniha...ale zas tak moc mě to nechytlo, jako jiný od tohoto autora. A nic proti panu Matáskovi, taky to bylo dobrý a hezky se poslouchá, ale s tímto autorem mám už spojenýho Jiřího Dvořáka.

No, mě se to taky extra zvášť nelíbilo, i když čtivý to je, ale něco mi tomu chybělo... přátelství takový divný, občas na mě nereálně popsaný a opakující se pocity. Ale zajímavý a víc do hloubky kdyby byly ty problémy s dcerou a víc o tom konci... docela mě mrzel skok po objevení a pak až za pár týdnů.. to kdyby bylo víc do hloubky a jak to v rodině probíhalo, by bylo zajímavější a klidně bych tomu půl knihy věnovala. Se Slavíkem se to nedá srovnat, ten je pro mě TOP 1.

Být to víc do hloubky, bylo by to lepší. Čte se dobře a za přečtení stojí.

No, tohle není kniha, kterou po přečtení zaklapnete a zapomenete na ní.... Skoro celou část knihy prožíváte s touto rodinou a pak ... I když to nebyli ve skutečnosti oni, pro mě už budou a strašně mi je jich líto. Děkuju autorovi, že to takhle rozepsal, dal se do toho a že jsem se dozvěděla o něčem, co jsem nevěděla. Po přečtení jsem si tento případ vyhledala na internetu. Škoda, že se takovéhle knihy nepropagují jako knihy, které si to ani nezaslouží... Budu jí hojně doporučovat dál.

Poslechnuto jako audiokniha. Podání Jindřicha mě hodně bavilo, brala jsem to s nadsázkou, že je to aby se člověk zasmál. Nataši vůbec, to mi přišlo trapný kopírování stylu humoru Jindřicha.

Taky poslechnuto jako audiokniha a díky p. Donutilovy je to skvělý.

Opět dobrý a čtivý, jen bych ubrala na časté popisování pocitů a víc děje, tenhle příběh by si ho zasloužil.