Peace komentáře u knih
Děj měl spád, čtenář se nemá šanci začít nudit, což je hodně velké plus. U této autorky mám jen trošku problém se závěry knih - opět až moc mydlinek.
Zajímavá knížka, jedna z těch, která v člověku zůstane svým silným příběhem - právě proto, že se opravdu stal. Jediné, co mě nebavilo, byl závěr knihy, který obsahoval shrnující moudra a rozhovor s paní doktorkou, proto o jednu hvězdičku méně.
Pokračovaní knihy pro mě již nebylo tak zábavné jako prvotina, ale i tak jsem se bavila dobře.
Mezi oddechovkami se knížka umístila na vysokých příčkách mé oblíbenosti. Více než hlavní hrdinka samotná, mě bavili její přátelé - a homosexuálního kamaráda jsem jí vyloženě záviděla :o)
Obsah knihy mě nijak neoslovil.. Děj, který mi neutkví v hlavě ani do druhého dne.
Kniha není hezká - vzhledem k tématu, ale popisuje skutečnost, jak krutý může svět být - a tu by si měl čas od času připomenout každý z nás...
Autorku obdivuji! Nejen pro spisovatelský um, který nezapře, ale především pro práci, kterou dělá s dětmi. Super kniha!
Oproti předchozím dílům, bohužel zklamání, což je škoda, protože tato série se autorce opravdu povedla. Snad šlo jen o slabou chvilku a další díl bude opět ve formě :o)
Vtipné, milé.. Autorčin humor je mou krevní skupinou :o)
Mě se kniha, ač s řadou vzletných myšlenek, bohužel nedotkla.. Na mě tam těch velkých myšlenek bylo asi až moc.. Mám od něj ráda příběhové knihy, v této poloze je pro mě málo uvěřitelný.
Kdyby se knížka nečetla tak rychle, nejspíše ji odložím už po prvních stránkách. Žádné překvapení se po jejím přečtení sice nekonalo, ale pokračování si přečtu, když už je děj otevřený :o) Dle mého názoru hodně průměrná kniha.
Tento díl mě zatím zaujal úplně nejméně, škoda.. Děj už mi přijde jako vaření z vody a kombinování nekombinovatelného.
"Je těžké nežít s předsudky, když se celý svět skládá ze stereotypů."
Oddechovka o tom, jak mohou být vztahy a city složité a propletené. Jen se obávám, že za pár dnů mi knížka vyšumí z hlavy, nic moc zásadního mi nesdělila.
"Běhání ve mně dřímalo jako nějaké tajemství, o kterém jsem neměla ani tušení, a teď když jsem ho našla, se ho nehodlám nikdy vzdát."
Po delší době jsem zabrousila do vod young adult literatury a nezastírám, že hlavně proto, že hlavní hrdinka běhá :)) Láska k běhu je tu vykreslena opravdu krásně, v těchto pasážích jsem se úplně rozplývala. Celkově je Wing velká sympaťanda a držela jsem jí palce až do posledních vět.
"Všichni jsme šílení. Jde jen o to, kdo to umí líp skrývat."
Co se knize nedá upřít je čtivost. Naopak mě iritovala nevěrohodnost některých scén, hlavní hrdinka je až neskutečně často přítomna jakéhokoliv násilí..
"Za dvacet let si nebudeš pamatovat nějaké bezvýznamné pondělí patnáctého července, kdy svítilo sluníčko, byl nádherný den a vůbec nic se nestalo. Budeš si pamatovat dny, kdy jsi měla strach, kdy se nic nedařilo a tys musela bojovat, kdy jsi to chtěla vzdát, ale sebrala jsi sílu."
Hodně nenáročná oddechovka, což jsem od této knihy i očekávala, takže účel splněn :)
"Nic není jisté, nic není známé, ale právě v těchto momentech naší největší nejistoty se stávají zázraky."
Kniha je čtivá a překvapivá, mně se líbila moc!