peitho.1 Online peitho.1 komentáře u knih

Řekni mi tři věci Řekni mi tři věci Julie Buxbaum

Úžasně milá knížka, kterou jsem přečetla jedním dechem a s úsměvem na tváři :) I když je to YA, tak jsem jedinkrát neměla chuť si zaťukat na čelo, co to zase ty postavy dělají/řeší a ani jsem tu nenašla teenagerovskou naivitu, což jsou věci, co mi na YA knihách často vadí.
Za mě plný počet a vřele doporučuji!

30.09.2017 5 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Po prvních pár stránkách jsem to chtěla vzdát, nějak jsem se nemohla začíst, ale DÍKY BOHU, že jsem to neudělala, najednou mě to, ani nevím jak, vtáhlo do děje a nemohla jsem přestat číst a překvapivě to tak mám u všech dílů, i když jednička se mi líbila asi nejvíc, tak je celá série skvělá. Jen je škoda, že se moc nepovedlo ani filmový ani seriálový zpracování, protože knihy jsou prostě geniální.
Nakonec jsem přišla na chuť i Simonovi, který mě první dva díly neskutečně vytáčel, ale všechny postavy díl od dílu zrají a nejde je nemilovat. A Jace s jeho hláškama prostě nemá chybu :)

11.02.2016 5 z 5

Znovu od začátku Znovu od začátku Kylie Scott

V rámci tohoto žánru jeden z těch originálnějších kousků, záporáka jsem sice odhadla hned, ale nejde o detektivku, takže mi to vůbec nevadilo. Kniha je napsaná lehce, svižně a hlavní dvojici jsem si zamilovala, překvapivě hlavně Clementine, což se mi u ženských hrdinek až tak moc nestává. Jen bych ocenila i pár kapitol z pohledu Eda, ale celkově je to hodně zdařilá kniha, kterou vřele doporučuji.

15.04.2023 5 z 5

Bludný kruh Bludný kruh Linda S. Howington

Knihy od Lindy Howard mám moc ráda a ani tahle není výjimkou, mě prostě kombinace detektivky s romantikou baví. Tady mi byli hodně sympatičtí oba hlavní hrdinové, jejich škádlení nemělo chybu, takže mi ani moc nevadilo, že detektivní linka byla o něco slabší. Skvělá oddechovka na dvě odpoledne, když se chce člověk pobavit a nechce se mu moc přemýšlet.

14.08.2021 5 z 5

S pozdravem Carter S pozdravem Carter Whitney G. (p)

Upřímně, jsem trošku zklamaná, od autorky jsem po jejích předchozích knihách čekala mnohem víc.
Sice to bylo milé a čtivé, ale příběh byl až příliš jednoduchý a něco mi tam prostě chybělo.
Námět nejlepších přátel, kteří se do sebe zamilují tu už byl mockrát, což by mi ani nijak zvlášť nevadilo, kdyby se ho autorce povedlo nějak odlišit nebo něčím ozvláštnit, ale bohužel.
Takhle mi brzy zapadne v paměti a za pár týdnů už budu horko těžko přemýšlet, o čem že to vlastně bylo.
Za mě 3,5*.

09.11.2020 4 z 5

Zuřivost Zuřivost Sandra Brown

Sandra Brown je moje srdcovka, vždy netrpělivě vyhlížím každou její novou knihu a ani tentokrát mě autorka nezklamala. Kniha opět nese její typický podpis, který se mi asi nikdy neokouká. Čtivá kombinace napětí, detektivky a šťavnaté romantiky, co víc si přát. Pro mě opět plný počet * a jdu znovu vyhlížet :)

22.11.2019 5 z 5

Defy: Nebezpečná láska Defy: Nebezpečná láska L. J. Shen

Kraťoučká ochutnávka série, která má jen jednu chybu a to, že je moc krátká. Téma je na tento žánr originální a o to víc mě mrzí, že není příběh propracovanější. Ale jako ochutnávka hlavního chodu je to fajn, postavy se nám hezky představily a já se jdu hned pustit do prvního dílu.

11.11.2019 5 z 5

Láska a tetování Láska a tetování J. D. Hawkins

Bohužel se nadšení nekonalo, Hvězdného šéfa jsem ani nedočetla, tato kniha byla sice o něco lepší, ale poslední strany už jsem brala jen tak letem. Nesedl mi styl a příběh byl i v rámci tohoto žánru neorigiální a předvídatelný. A epilog už byl jen jedno velké klišé. Celkově spíš podprůměr a hodně zvážím, jestli dám autorovi ještě šanci.

08.11.2019 3 z 5

Rebelské srdce Rebelské srdce Vi Keeland

Nakonec to nebylo tak zlé, i když míra předvídatelnosti tady dosáhla vrcholu a to i v rámci tohoto žánru. První polovina prvního dílu byla super, od té doby spíš předvídatelný a přeslazený doják. Ale už kvůli tomu chlápkovi na obálce dávám 4* :D

29.09.2019 4 z 5

Červený adresář Červený adresář Sofia Lundberg

Zpočátku jsem se do knihy nemohla začíst, pak ale přišel zlom a naopak jsem se od knihy nemohla odtrhnout a dokonce mi na konci i ukápla slza, což už se mi u žádného knižního příběhu dlouho nestalo. Tato kniha mi připomněla, proč jsem tak ráda chodila dobrovolničit do domova pro seniory, to kvůli těm příběhům, které se tam skrývaly. Vřele doporučuji!

12.03.2019 5 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

Ten konec autorce asi jen tak neodpustím, sice asi chápu, proč to udělala, ale já bych radši uvítala předvídatelnější, ale zaslouženější závěr série, takže radši zapomenu na posledních zhruba dvacet stran... Celkově je to asi neslabší díl, ale i tak jsem knihu četla jedním dechem, moc se mi líbilo, že se ve vyprávění střídali Tris s Tobiasem a získali jsme i jeho pohled, to mám u knížek moc ráda, takže sice s odřenýma ušima, ale těch pět hvězd nakonec dám.

02.02.2016 5 z 5

Nejdelší jízda Nejdelší jízda Nicholas Sparks

Sparks nikdy nezklame, opět krásně propracovaný příběh, hlavně se mi líbil konec, kdy do sebe všechno hezky zapadlo. Určitě to není moje poslední kniha od tohoto autora.

06.01.2016 5 z 5

V pasti V pasti Lydia Strong

Přečteno za jeden den a opět super! Autorku jsem si opravdu oblíbila a jakmile se na trhu objeví její nová kniha, tak hned objednávám. Předpokládám (a hlavně doufám), že se se Simonem a Jeredem ještě potkáme u pokračování, protože takhle to přece skončit nemohlo, že ne??

09.04.2021 5 z 5

Za pět let Za pět let Rebecca Serle

Od této knihy jsem dostala úplně něco jiného, než jsem očekávala, myslela jsem, že půjde o klasickou romantickou knihu o lásce s originálním námětem, ale dostalo se mi knihy o velkém přátelství. Nechci moc prozrazovat, takže jen řeknu, že to byl silný příběh u kterého málokteré oko zůstane suché. A oceňuji, že není děj tak předvídatelný, tak by se mohlo na začátku zdát.

09.04.2021 5 z 5

Za zdmi Za zdmi Hollie Overton

Velice dobře napsaný, mrazivý příběh o tom, že ne vždy je vše tak, jak to na první pohled vypadá. Přesto, že jsem si knihu užila, tak mi k naprosté spokojenosti ještě něco chybělo. Nejvíc mě mrzelo, že v příběhu neměl větší roli Clifton, který si zasloužil dle mého názoru více prostoru a celý jeho příběh, zejména jeho minulost, mi přišla nedotažená.

20.06.2020 4 z 5

Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Podobnost s Božským bastardem byla hodně výrazná, i když Bastard se mi líbil výrazně víc, protože v něm bylo více rozpracované sbližování hlavních hrdinů, nicméně i tak jsem byla spokojená a v rámci žánru je to velmi povedený kousek.

05.06.2020 5 z 5

Chci tě Chci tě Jen Frederick

Originální, drsný a silný příběh na který jen tak nezapomenu, což co si budeme povídat, je v tomto žánru velké plus. Trochu výhrady mám k chování některých postav a první část knihy bych o něco zkrátila, případně bych protáhla část druhou, ale celkově se mi příběh líbil a oceňuji originální epilog.

18.02.2020 4 z 5

Myslela jsem, že tě znám Myslela jsem, že tě znám Penny Hancock

Sice trochu pomalejší rozjezd, ale pak se příběh krásně rozjede a posledních asi 150 stran už jsem se nemohla odtrhnout a prostě jsem musela zjistit, jak to vlastně všechno bylo. Skvělý a napínavý psychologický thriller, který mohu vřele doporučit.

12.02.2020 5 z 5

A proto skáču A proto skáču Naoki Higašida

Úžasná kniha, sice kraťoučká rozsahem, ale neocenitelná obsahem. Kéž by bylo více podobných knih, které nám umožní nakouknout do mysli člověka na spektru, samozřejmě to nejvíce ocení rodiče auti dětí, ale obrovským přínosem bude i pro kohokoliv, kdo s autisty pracuje nebo je má v rodině.
Pro mě, jako matku autisty, byla jedním z největších přínosů četby naděje a poznání, že se v těch hlavičkách skrývá mnohem více, než dávají na první pohled najevo a dostala jsem vysvětlení spousty věcí, s kterými se dnes a denně potýkáme a nikdy by mě ani nenapadlo, co by se za tím mohlo skrývat.
Za mě jednoznačně plný počet!

28.08.2019 5 z 5

Rovnice lásky Rovnice lásky Helen Hoang

Po dlouhé době kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout! Podle anotace jsem čekala další z řady erotických románů, ale byla jsem překvapená, že jde spíše o romantický příběh s perfektně vykreslenou psychologií postav, zejména co se týče hlavní hrdinky, která má Aspergerův syndrom. Na začátku jsem se trochu bála, aby se to nezvrhlo v parodii, jak se často stává, když se autoři snaží vykreslit autistické hrdiny, ale tady bylo na každé stránce znát, že autorka ví, o čem mluví (sama Aspergrův syndrom má). Takže vřele doporučuji všem milovníkům romantiky ;)

04.08.2019 5 z 5