pejty komentáře u knih
Celkem zajímavé čtení, které mě určitě přinutilo sehnat si další díl. Děj je pozvolný, postavy sympatické a kresba není špatná. Jen to zatím a doufám, že jen zatím, nemá moc napětí.
Miluji okamžiky, když rozmlouvaji Aticcus s Oberonem. Patří to k tomu nejzábavnějšímu, co tato série nabízí. A tady jsem si to užil dositosti. Proto dávám 5 hvězd.
Další povedené dobrodružství Škyťáka. Jen mi tentokrát chvilku trvalo než jsem se začetl.
Jako oddechovka je to úžasná knížka. Vždycky když si potřebuji přečíst něco jednoduchého, tak sáhnu po dalším díle této série a během pár dní si spravím chuť ke čtení.
Ale je pravda, že toto je jeden ze slabších dílů.
Opět fajnová oddechovka, která mi vrátí chuť ke čtení. Je to psané úžasnou formou a ja se prostě královsky bavil u každé stránky.
No asi jsem výjimka mezi čtenáři, ale musím říct, že je to po hodně dlouhé době, kdy řeknu, že film byl lepší. Už se ani nepamatuji, kdy jsem toto řekl naposled. Kniha mi přišla utahaná a zdlouhavá. Nedokázala si udržet moji pozornost a tak jsem opravdu ji četl docela dlouho. Bohužel jsem se moc tesil až tuto knihu budu číst a tak je to asi i o to větší zklamání.
Kniha zaujala, ale nepřesvědčila mě o své kvalitě. Příběh je ze zajímavého prostředí a i postavy nejsou špatné vytvořené, ale něco mi na knize vadilo. No snad mě další díl osloví více, protože určitě sérii chci dočíst a chci vědět jak to dopadne.
Zajímavá knížečka, která mi zpříjemnila odpoledne. Parádně jsem se u knihy bavil a smál se humorným situacím, které hlavní hrdina zažíval. Výborná zábava na jedno odpoledne.
Sice jsem jina věková kategorie, pro kterou už by kniha neměla být určena, ale musím se přiznat, že jsem si čtení neskutečně užil a krásně jsem si u knihy odpočinul. No nic určitě brzy otevřu další díl.
No, tak tato kniha mě nepřesvědčila o své kvalitě. Nápad byl podle mě úžasný. Nemocnice pro nadpřirozené bytosti zněla skvěle. Bohužel, ale zdání klamalo a nakonec jsem byl dost zklamaný. Autorčin styl psaní mi prostě nesedl.
Celkem zajímavě pojatá kniha, která bohužel neudrží kvalitu po celou dobu. Kdyby autor příběh trochu osekal a zkrátil, myslím že by udělal dobře, protože přeci jenom tak obrovské záhady okolo domu se neděli a mě to jako čtenáře přestalo v půlce knihy bavit a musel jsem si dát na pár týdnů od knihy odpočinek. Celkově ale musím uznat, že se mi příběh líbil a zase jsem jednou také přečetl něco trochu odlišného od zaběhnutých žánru.
Za mě je tato kniha hodně přeceněná. Uznávám, že je to opravdu úžasný příběh o přežití, ale to je tak asi vše. Je vidět, že autor není spisovatel a na každé stránce jsem to cítil.
První polovina knihy je naprosto nezáživná. Neustálé dohady mezi čtyřmi hlavními postavami mi připomínali pubertální hašteření školaček na základní škole a dosti mě nudili a odrazovali od čtení.
Kniha začíná být zajímavá až v poslední čtvrtině, kde se konečně začneme zabývat přežitím autora v džungli, ale to už knihu nezachraňuje.
Prvních 20 stránek se četlo skvěle. Příběh mě zaujal a navnadil na další stránky. Ale ty už bohužel mě tolik neoslovily. Příběh už se nikam neubíral neustále přeskakovaní z jedné události na druhou bylo hodně rušivé a mnohdy zbytečné. A nakonec jsem se do každé stránky musel opravdu hodně nutit. Naprosto nevyužity potenciál.
První díl mě celkem zaujal, tak jsem si řekl, že si přečíst druhý díl bude dobrý nápad. Prvních 70 stránek jsem se za toto rozhodnutí proklínal. Nebavilo mě to a ne a ne se začíst. Pak se to ale v jeden moment změnilo, a od té doby jsem to slupl jako malinu. Rozhodně se pustím i do dalšího dílu.
Dočteno jen proto, že nesnáším nedočtené knihy. Příběh byl celkem nulový a opravdu mě stálé kňučení Adama lezlo na nervy. Podle mě zbytečná kniha, místo které měla autorka raději dopsat k prvnímu dílu pár kapitol a rozhodně by to bylo zajímavější a snesitelnější.
Horší slátaninu jsem snad ještě nečetl. Kniha se snaží být vtipná, ale neustálé pokusy o to být vtipný, dopadali většinou přesně naopak. Navíc potom, co jsem překousl první úmornou část dosti nepovedené sci-fi na měsíci, tak jsem se ocitl v cestování v čase. Paráda, protože z nudy se právě stala slátanina, kde se najednou dovídáme, že všechno, co se tu děje už popsal H.G. Wells ve svých knihách a že hlavní postavy jsou součástí tajné společnosti. Opravdu se mi zdá, že autor akorát vybral spoustu filmů a knih a utvořil z toho slátaninu, ze které doufal, že bude snad něco zajímavého. Popravdě tuto knihu řadím asi jako nejhorší, co jsem kdy četl. Už nikdy více.
Rozhodně se musí říct, že kniha se nebojí poukázat na témata, která nejsou úplně společností přijímána. Také kdo by si pomyslel, že je normální mít ve 14 letech dítě. Příběh vypráví právě o tom a je napsán velice čtivě. Největší chybou knihy ovšem zůstává, že autor toto kontroverzní téma jen oťukává a bohužel se neponoří moc do hloubky. Této knize by prostě slušelo mnohem více stránek.
První polovina knihy byla zajímavá a četla se mi dobře. Druhá polovina už mě tolik nenadchla. Celkově ale musím říct, že se mi kniha líbila a nelituji toho, že jsem si ji přečetl.
Tak tato kniha měla velice zajímavý námět. Myslím si však, že plně nevyužila jeho potenciálu. U knihy jsem se celkem bavil, ale pravda je, že kdybych měl před sebou o pár set stran více, tak bych jí měl problém dočíst.