Pepina19 Pepina19 komentáře u knih

Penzion Penzion Robin Morgan-Bentley

Moc zdlouhavé, moc upovídané, moc neuvěřitelné. Zachraňuje to překvapivý konec.

03.09.2023 2 z 5

Francouzský cop Francouzský cop Anne Tyler

Moc hezké čtení. Životní osudy členů jedné rodiny v průběhu let. Manželé Mercy a Robin a jejich tři děti, Alice, Lily a David. Líbilo se mi to.

30.08.2023 5 z 5

Omluva nestačí Omluva nestačí Jane Bailey

Příběh Stephanie z jejího pohledu jako malé holky i jako dospělé ženy. Jako malá, Stephanie kamarádí s Dawn. Dawn je potvůrka, a celý smutný příběh Stephanie a její vyprávění se vrací stále k Dawn.

20.07.2023 4 z 5

Muž pod černým deštníkem Muž pod černým deštníkem Jiří Hájíček

Mně se to moc líbilo, ale člověk na takové čtení musí mít náladu, Za mě, moc hezké.

28.05.2023 4 z 5

Kočka na stopě Kočka na stopě Vítězslava Felcmanová

Jednohubka na odpoledne, bohužel dojem mi kazily chyby v textu.

28.05.2023 3 z 5

Hovory s Janem Masarykem Hovory s Janem Masarykem Viktor Fischl

Výborné čtení k zamyšlení, ne každého může tato kniha zaujmout, ale pokud ji začnete číst dá vám hodně podnětů k přemýšlení.

11.05.2023 5 z 5

Sestry B. Sestry B. Milena Štráfeldová

Četla jsem i jiné knihy o Lídě Baarové a je fakt, že tato ji není moc nakloněna. Jen Lída Baarová věděla jak to vše doopravdy bylo. Tak ji nesoudím. Osud Zorky Janů byl velice smutný.

11.05.2023 4 z 5

Napsáno křídou Napsáno křídou Jan Brabenec

Příjemné chytré povídky doplněné milými ilustracemi. Některé povídky nutí k zamyšlení, jiné chytnou za srdce.

11.05.2023 4 z 5

Znásilnění: Milostný příběh Znásilnění: Milostný příběh Joyce Carol Oates

Velice dobře napsané a není na škodu ani nezvyklá forma vyprávění. Příběh o příčinách a následcích hnusného zločinu, neutěšený svět amerického maloměsta a očekávání zda bude spravedlnosti učiněno zadost, to vše vtáhne čtenáře do příběhu.

12.03.2023 5 z 5

Temný výdech Temný výdech Eva Hrašková

Dobrá detektivka spojená s místem, které je protkáno spoustou zlých příběhů "Krvavé Šenky". Příběh sester dvojčat je napínavý a velmi dobře napsaný.

07.03.2023 4 z 5

Evička lhářka žhářka Evička lhářka žhářka Petra Braunová

Když pro děti, tak pro starší, které to pochopí. Věřím, že by jim to mohlo hodně dát. Není to lehké čtení, ale příběh mi přijde hodně reálný. Evička je velmi zajímavá postava.

06.01.2023 4 z 5

Smrt s odkladem Smrt s odkladem Josef Klíma

Za mě hodně slušná detektivka. Zápletka je uvěřitelná, psychologie postav dobře popsaná.

06.01.2023 4 z 5

Holky se čtečkou Holky se čtečkou Vítězslav Jareš

Čtivá knížka je, ale podle mne v dnešní době trochu neuvěřitelná, co se týká té šikany na pracovišti. Neříkám, že se podobné věci nedějí, ale přece jen, nechat si to vše líbit.....

25.10.2022 3 z 5

Černá rusalka Černá rusalka Martin Müller

(SPOILER) Mně se příběh moc líbil, o šlechtickém rodu Buquoy i o hyalitu, jsem už slyšela. Myslím, že autor vymyslel napínavý příběh z opuštěného pohraničí. Navíc to mělo atmosféru, třeba jak měla paní Rosenzweigová nečekanou noční návštěvu, to mě hodně dostalo.

25.10.2022 4 z 5

Pro dítě to nejlepší Pro dítě to nejlepší Stine Bolther

Dobře napsaný napínavý příběh o experimentu, který se nepovedl, o pomstě, vině a následcích.

19.09.2022 4 z 5

Úsmevy z pekla Úsmevy z pekla Stanislav Háber

Myslím, že to byl zajímavý příběh o tom co se vejde do jednoho lidského života.

25.08.2022 4 z 5

180 stupňů: Když se vám život obrátí naruby 180 stupňů: Když se vám život obrátí naruby Lukáš Havlas

Také se mi to jako oddechovka na odpoledne líbilo.

20.08.2022 4 z 5

Prasklina Prasklina Sharon J. Bolton

Začátek super, prostřední část trochu vleklé a zamotané, konec slušný. Hezké letní čtení.

19.06.2022 4 z 5

S úctou, přítel S úctou, přítel Viktória Dominová Drgoncová

To bylo docela drsné a náročné čtení, protože víte, že to není jen fikce, že se tohle opravdu děje a o to je to horší.

22.05.2022 5 z 5

Osudová žena Osudová žena Renáta Názlerová

Není to úplně žánr, který bych vyhledávala, ale přečteno na jeden zátah za jeden den a líbilo se mi to. Pěkná oddechovka s celkem napínavým příběhem, kdy jsem si postupně Annu docela oblíbila.

15.05.2022 4 z 5