Peta1607 komentáře u knih
Prostě pecka :D U téhle série se prokletí druhého dílu nekoná, protože Gemina je ještě větší pecka než Illuminae. Jsem velice zvědavá na třetí díl.
Nejdřív jsem četla sérii Šest vran, která mě hodně bavila. I tahle série je hodně čtivá, i když ne tak jako Šest vran. Jako mnoha čtenářům mi nesedla hlavní hrdinka, naopak Temnyj je naprosto boží.
Skvělá kniha, která se mi roky válela v knihovně. Když jsme ve škole měli povinně přečíst Patnáctiletého kapitána, tak jsem na autora zanevřela, takže jsem byla nyní velmi mile překvapena. S filmovým zpracováním se to samozřejmě nedá srovnávat, ale obojí stojí za to.
Úplně nejlepší kniha od Kinga, kterou jsem četla. Filmové zpracování je také skvělé, ale kniha je lepší.
Sci-fi normálně nečtu, ale tohle mě bavilo a to nejen obsahem, ale i formou zpracování.
Taková průměrná detektivka. Pro mě její největší kouzlo spočívalo v popisu Everglades, ten jsem si užívala o to víc, protože jsem měla příležitost tento národní park navštívit. Takže můžu doporučit jako odpočinkové čtení.
Tuto knihu jsem si koupila náhodně v levných knihách, a i když jsem byla z počátku skeptická, zda si ji někdy přečtu, tak musím říct, že jsem si četbu i přes občasnou náročnost užila. Autorka skvěle vykreslila atmosféru té doby. Během čtení jsem shlédla i stejnojmenný seriál, který taky mohu vřele doporučit.
Super pokračování Šesti vran. Děj skvěle běžel a Kaz opět nezklamal. U konce ukápla i nějaká ta slzička, ale jinak to dopadlo tak jak jsem očekávala, takže jedna ze sérií která patří k těm must have.
Skvělá a velmi čtivá kniha. Trošičku pomalejší začátek, ale pak to byla jízda. Hned se chystám na pokračování.
Utvrdila jsem se v tom, že komiks není nic pro mě. 3* jen proto, že jsou to Simpsonovi.
Další skvělá série, která je velmi zajímavá a dobře se čte. Celou sérii jsem dostala minulý rok k narozeninám, a prvotně jsem nad ní trochu ohrnovala nos. Takže pro mě milé překvapení a těším se na další díly.
Skvělá oddychová kniha. Četla jsem ji, když jsem měla čtecí krizi a nechtěla jsem nad ničím moc přemýšlet. Kniha se mi moc líbila a hodně jsem se u ní nasmála, i když musím přiznat, že autorka v delších příhodách trochu skáče a má trochu nepropracované konce, ale jinak super.
Kerstin Gier opět nezklamala. Skvělé, pohodové čtení, u kterého člověk nemusí nad ničím moc přemýšlet a může jen relaxovat.
Z hodnocením jsem byla dlouho na rozpacích. Kniha má velice zajímavý námět, dobře se četla, ale místy byla celkem dost zdlouhavá. Nakonec 4* protože mi trvalo celkem dlouho odhalit vraha.
Po roce čtení to mám konečně za sebou. Kniha mě bavila, ale snesla by možná tak o 300 stran méně. Do strany 500 se děj tak trochu táhl, potom už měl děj trochu rychlejší spád a bylo v něm víc akce, nicméně si myslím, že některé věci by mohl autor vynechat.
Kniha nenadchne ani neurazí. Děj má sice rychlý spád, ale celkově postrádá hlubší propracování. Určitě bych to nenazvala mrazivým švédským thrillerem.
Velice vydařená kniha. Spojení detektivky s duchařinou je skvělá kombinace.
Nečekala jsem že se mi kniha bude tak líbit - anglická klasika není zrovna můj šálek kávy, ale tahle mě mile překvapila.
Ze začátku se mi kniha špatně četla a moc mě nebavila, ale nakonec to nebylo zas tak špatné.