Petr874 Online Petr874 komentáře u knih

Uniformy a označení příslušníků zbraní SS Uniformy a označení příslušníků zbraní SS Wade Krawczyk

Používal jsem v době, kdy jsem ještě lepil plastikové miniatury německého vojska.

01.08.2024 4 z 5

Indiana Jones: Kompletní průvodce Indiana Jones: Kompletní průvodce James Luceno

Průvodce je hezky sepsaný. Ve zručnosti vás seznámí s ději filmů a některých komiksů Indiana Jonese. Také se začátky Indiho kariéry (seriál) . Popravdě jsem očekávál více zajímavostí, ale boužel. Také jsou zde zahrnuty hry a romány.

29.07.2024 4 z 5

Rónin Rónin Rafal Jaki

Grafická stránka mangy je opravdu nádherná (dokonce i barevná),ale to je tak vše. Příběh nic moc.
Mangu si spíš uchovám jako kuriozitku.

16.06.2024 3 z 5

Spiknutí draka Spiknutí draka Stan Sakai

Čím dál tím tomu začínám přicházet na chuť. Prostě to žeru, tu kresbu a také ten zajímavý příběh.

28.04.2024 4 z 5

Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Druhá kniha do Shakespeara a podruhé jsem se přesvědčil, že Shakespeare (alespoň v psané podobě) opravdu není pro mne.
Jeho styl psaní mi příjde až moc překomplikovaný a tím, jak se snaží děj natáhnout, až nudný.
Nesmrtelná klasika to je. Děj nebyl takové klišé a trval jen 3 dny. Doteď se zarážím nad "láskou na první pohled", jak romantické... . Samozřejmě zvrácenost a úplně zbytečné krveprolití na konci nemohlo chybět. A to vše jen kvůli dvou capartům.
Jestli budu mít někdy možnost, tak se určitě podívám na divadelní verzi. Ta by mohla být zajímavější.

06.04.2024 2 z 5

Indiana Jones a poslední křížová výprava Indiana Jones a poslední křížová výprava Rob MacGregor

Knihu jsem si užil více, než samotný film. Možná proto, že kniha nabízí jiné pohledy na děj a mnohem více ho odhaluje, rozšižuje a upřesňuje. Celkově, ze všech knih ze série, ukazuje nejvíce scén, které ve filmu neuvidíte. Možná proto jsem si ji tak užil.
Určitě doporučuji milovníkům i milovníkům.

PS: "Neříkej mi Juniore!"

10.02.2024 5 z 5

Kulička Kulička Guy de Maupassant

Zajímavý příběh, který poukazuje na skutečnost, že i někdo, kdo opovrhuje morálkou, ji může mít vyšší, než ti, u kterých by se to očekávalo.

27.12.2023 3 z 5

Berserk 4 Berserk 4 Kentaró Miura

Brutalita, detailní zpracování... no prostě pastva pro oči.

29.11.2023 3 z 5

30 let Policie České republiky 30 let Policie České republiky Miroslav Šteinbach

Kniha nebyla špatná, je přehledná a člověk se dozví zajímavé věci. Ale s těmi datumy to vypadá jako velká encyklopedie (což jakože je). Fotografie jsou povedené.

28.11.2023 4 z 5

Berserk 3 Berserk 3 Kentaró Miura

Jako neříkám, že to bylo špatný. Ale nějak nevím, asi mi to jen nesedlo zrovna.

09.11.2023 3 z 5

Berserk 2 Berserk 2 Kentaró Miura

Lepší, než první díl. Nechám se překvapit.

08.11.2023 4 z 5

Ve střelbě je síla Ve střelbě je síla Tacuki Fudžimoto (p)

Manga se zaměřuje na jinou problematiku, jiné příběhy, beze to z jiného úhlu. Neříkám, že to není dobré, ale jsou i lepší.

11.09.2023 3 z 5

Rytíř Smil Rytíř Smil Jaroslav Vrchlický (p)

Co k tomu dodat? Pobavil jsem se u toho a to mi stačí.

22.08.2023 3 z 5

Skrytí Skrytí Stan Sakai

Za mě komiks nebyl špatný. Jiný příběh, jiný přístup. Tentokrát v roli detektiva. Zajímavá kombinace. Nesmím opomenout historické vysvětlivky a malou galerii na konci.

06.08.2023 4 z 5

Dobyvatelé ztracené Archy Dobyvatelé ztracené Archy Thomas Campbell Black

Před dvěmi týdny jsem se dozvěděl, že je i knižní zpracování dr. Jonese. Neváhal jsem a musel jsem to zkusit. Čtení knihy jsem si velice užil. Vrátino mě to do časů, kdy jsem měl všechny filmy s Indianou Jonesem nabychlované nazpaměť. Bylo hezké knihu porovnávat s filmem. Dozvědět se něco málo navíc (jak tak bývá). Ale na film to prostě nemá, co si budem.
Pro fanoušky doporučuji přečíst, pro nefanoušky aspoň film.

29.04.2023 5 z 5

Zabít Dendžiho Zabít Dendžiho Tacuki Fudžimoto (p)

Nazval bych to spíše oddychovým dílem, ve kterém máme možnost se více seznámit s protagonisty. Zajímavé.

29.04.2023 4 z 5

Motorovka vs. netopýr Motorovka vs. netopýr Tacuki Fudžimoto (p)

Nebyla špatná, to neříkám, ale něco mi tam chybělo.

06.03.2023 3 z 5

Liščí děti Liščí děti Paul Tobin

Až tak strašný to nebylo, jak ostatní říkali.

24.12.2022 3 z 5

Syn pluku Syn pluku Valentin Petrovič Katajev

Když přehlédnu to, že jde o další socialistickou propagandu, tak se za mě jedná o velmi napínavý, čtivý a originální příběh.

25.10.2022 4 z 5

Divá Bára Divá Bára Božena Němcová

Přiznám se, že to nebyl zrovna můj šálek horkého kafe, ale toho, že jsem se k knize dostal, nelituji. Kniha mi něco předala, ale asi záleží na člověkovi.

27.09.2022 3 z 5