petr9807

Část s Ozymandiasem patří mezi nejlepší věci, co jsem kdy četl. Velice zajímavě podané a výtvarně skvěle zpracované. Karmínový korzár se bohužel nestal chuťovkou, jak jsem původně čekal, ale je to ucházející dílko, které neurazí.

Kniha jde do veliké hloubky, co se týče reálií 80. let. Pokud máte vztah k hrám, hráli jste někdy online, a zároveň vám něco říkají i filmy jako WarGames, nebo alba od skupiny Rush, pak si tuhle jízdu užijete.

Nejprve jsem se obával, aby druhý příběh nebyl ve stínu Minutemanů, ale mé obavy se nenaplnily. Oba příběhy jsou velice zajímavé a šikovně zpracované.

Náhled do duše bývalého astronauta se povedl na jedničku, ovšem děj v závěrečné třetině zpomalí a konec je takový nemastný, neslaný. Co ale musím vyzdvihnout je popis leteckých scén. Kdo má trochu přehled o létání, musí nutně popisy v knize ocenit.

Byl jsem nejprve skeptický, ale děj má spád a je velmi vtipný. Můžu jen doporučit.

Zkratkovité dílko se zajímavým vizuálem, ale zbytečně zamotaným příběhem vzhledem k tomu, že samotný děj by se dal popsat dvěma větami.

Pěkně vykreslené charaktery s uvěřitelným příběhem. Rozlousknutí případu se ale odehraje v podstatě na několika stranách a není moc dovysvětleno, odkud detektiv Marlowe na všechna podstatná fakta přijde. Sám ostatně dodává, že dost hádá. (Ne)spolupráce s policií mne také trochu zarážela. K přečtení však jednoznačně doporučuji.

Pomalu dočítám poslední Kingovy knihy, které mne dosud míjely. Desperation byla jednou z těchto knih. Pamatuji si, jak mne zarážely rozporuplné reakce na internetu, a tak jsem se konečně rozhodl knihu zkusit. První polovina patří mezi nejlepší věci, které kdy King zplodil. Byl jsem z toho nadšený. Drsná atmosféra západu a šílený policista zneužívající své moci. Jaké ale bylo mé překvapení, když jsem se dostal do druhé poloviny. Můj zájem o dočtení této knihy udržel jen fakt, že jsem zvládl i Lisey's Story, takže tohle taky zvládnout musím. Deus ex machina přístup měl v Kingově tvorbě vždy své místo, zde je ale zaveden do absurdity a nekonečných opisů. Od poloviny knihy víte, jak to vše dopadne, a jen čekáte. A čekáte. A čekáte...

Velice zdařilé zakončení tetralogie, ve které podle mého názoru sudé díly kvalitativně převyšují ty liché.

Poměrně zdařilé dílo (obzvláště pokud uvážíme, jak málo je známé), které pobaví a má i několik poměrně zajímavých nápadů - například kov nihilit.

Pottera jsem tehdy neznal, a tak pro mě je prvním dobrodruhem Florián. S odstupem času mi kniha připadá méně strašidelná, ale jako dítě jsem prožíval a hltal každou stránku.

Na co potřebuje stíhačka podvozek, když bude létat nadzvukovou rychlostí? Něco z Hellera v tom prostě je, ale jako celek to zdaleka nemá na geniální Hlavu XXII.

Excelentní literatura faktu, která uchvátí a nepustí. Výpověď o zbytečnosti války obohacená o perličky typu nepálských hrdlořezů - výborné čtení pro zájemce o druhou světovou válku.