Petronela16 Petronela16 komentáře u knih

V kleci V kleci Ellison Cooper

Kniha ma zaujala, síce zo zaciatku som sa dlhšie zacitavala,ale potom to už išlo.Fajn detektívka, zaujímavá zápletka.

28.07.2020 4 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Celkom dobrá detektívka, ale pre mňa taký priemer.Mozno škoda, že som čítala paralelne aj autorkou knihu * Jeden z nás* a tak sa mi táto zdala slabým odvarom.Pre mňa to už bolo príliš prekombinovane, najlepší bol záver keď jedna mrcha si myslela že vypiekla s druhou a bolo to naopak.

21.05.2020 3 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Veľmi dobrá a zaujímavá detektivka, taký by som povedala,moderný Christieovsky námet Dej perfektné ubieha, dobre sa to číta.Urcite nie moja posledná kniha od autorky.Za mňa skutočne veľmi dobre.

18.03.2020 4 z 5

Pacient Pacient Sebastian Fitzek

Genialna kniha ako je genialny cely Fitzek!!!Som rada,ze som sa nesklamala v dalsom jeho diele.Neviem, kam ten clovek na tie namety chodi,ale skratka to co on napise je u mna vzdy zarukou vyborneho thrilleru.Tlieskam, davam 100 bodov a ak by sa dalo poprosim aj tuš!
Uz teraz sa tesim na dalsi jeho roman.

11.06.2019 5 z 5

Hory zpívají Hory zpívají Nguyễn Phan Quế Mai

Už som prečítala pár románov z takéhoto prostredia ( Pačinko...), ale toto bolo pre mňa slabé.Tak velmi som sa snažila, ale bohužiaľ, tak do polovice som bojovala a potom koniec.Asi som náročná, ale nebavilo ma to.

15.07.2024 1 z 5

Smrt jako umění Smrt jako umění Laurence Anholt

Velmi pokľudný štýl detektivky mi napodiv vobec nevadil. Skôr mi vadilo to množstvo drog, ktoré sa valili na mňa z každej stránky.Celkom ma zaujal spôsob vraždy, to bolo take niečo nové, ešte som niečo take nepostrehla v mojom portfóliu prečítaných krvakov.
Nie je už ani veľmi čo dodať, mozno skusim ešte jeden od tohoto autora...no nesľubujem.Sčítané, podtrhnuté, taky priemer,kvitujem sem-tam nejaky ten pokus o humor, dufam, že to v ďalšom dieli nesklzne do červenej knižnice.

20.04.2022 3 z 5

Odkaz Odkaz Nina Wähä

(SPOILER) Vazeni databazisti, toto vobec nebolo ľahké čítanie.Velmi vela postáv, všetky iné, pozor nie nezaujímave.Vela podivinov, zvrhlikov, najväčší otec.(Preto mi nebol nikdy sympatický, ci uz ako mladší, vraj celkom milý...myslim, ze normalny nikdy nebol, ked dokazal take veci so zvieratami!) Čítala som tento roman dlhy predlhy týždeň, skôr zo zvedavosti ako to cele dopadne, ci sa dozviem, kto bol vrah...Ale nic som sa akosi nedozvedela apropo bol vobec nejaky vrah?
Asi som na taketo psychologicke veci ešte nedozrela, preto si dam urcite na chvilu pokoj s takouto témou, ale urcite sa najde okruh citatelov, ktorým táto tema sedi.Za mňa dnes tak pol na pol.

19.12.2021 3 z 5

Ztracená sezóna Ztracená sezóna Dot Hutchison

Ajaj,tak toto hodnotenie odo mňa nebude až tak pekné, ale určite realistické, tak ako som to cítila.Ak mám hodnotiť v skratke ,tak to bola pre mňa nielen stratená sezóna ,ale ešte aj stratené €, nehovoriac o čase.Najlepsia kniha z tejto tetralogie bola tá prvá tuším Zberatel motýľov.Potom tie Májové ruže ma už hneď na začiatku nezaujali, tak som nečítala ďalej.Potom Letné deti...no dalo sa, no ale toto dielo bolo ...ani neviem ako to nazvať.
Neskutočne ma iritovali siahodlhé a podrobne opisy toho, čo si detektívi FBI zakaždým daju na raňajky, obed.... ,čo presne každý je,pije...neskutočne dobre si všetci rozumeju...spolu nielenže jedávajú, ale navštevujú sa, kde zase len jedia, pijú, perfektne si pokecaju a ja zisťujem , že na 130. strane ešte poriadne nezačali zisťovať niečo k veci a unesenemu dievčaťu.Takze potom som čítala na preskacku a to tak, že z každej strany len to , čo bolo k deju.Vobec som sa v tom nestratila, všetko som pochopila...no a ešte som pochopila jednu vec.S touto pani spisovateľkou končím nadobro.Ozaj koniec, lebo viac nervov ako pri tomto vytvore som už dávno nemala.A to nehovorím o tom že na slovo "holčička"som ostala totálne alergická v akomkoľvek tvare , páde atď...určite bolo v knihe použité aspoň 150tisickrat.Uf ,ale mi odľahlo ako som to sem zo seba vysypala.
Je mi jasné, že pôjdem proti prúdu, ale hviezdičky si zaslúžia úplne iné knihy.Pardon.

01.12.2021

Drasticky děsivý Dexter Drasticky děsivý Dexter Jeff Lindsay (p)

Opäť jedna z knih, ktorú keby som neprečítala, teda aby som neklamala, nevypočula, tak sa vôbec nič nestane.Takže takto: možno pre niekoho, kto nevidel seriál (neviem, či vobec niekto taký existuje) by to bola kniha celkom zaujímavá.Ja nepopieram - námet to je skutočne unikátny, zaujme hneď , veď vrah, ktorý svoje vraždiace chúťky ukaja vraždami ľudí,ktorí si to "zaslúžia" je unikát.Vobec sa mi nepáčil štýl písania,bolo to trápne a úplne také prvoplánove.Dexter v tejto knihe mi príde ako samoluby narcis a v seriáli mi pripadal skrátka totálne iný.Knihu som si vypočula ako audioknihu, určite by som ju ako knihu nečítala.Uz aj to počúvanie mi dalo zabrať, ale tak úprimne - pri upratovaní som to nejak zvládla sem tam som vypla príjem zvuku v mojej hlave /o nič som neprišla/ a strašne som sa potešila koncu, ktorý bol tak naaaaa-tiaaaa-hnuuuu-tyyyyyyý , že až.Takze moje rezumé znie- Boh ochraňuj od čítania toho, kto videl seriál. Toť vsjo.

03.06.2021 1 z 5

Auris Auris Vincent Kliesch

Ešte predtým, než začnem s hodnotením by som rada podotkla, že by bolo fajn v názve tejto knihy opraviť poradie:" kniha od: Sebastian Fitzek & Vincent Kliesch", nakoľko autor knihy je Kliesch a Fitzek mu ,v tomto prípade, len sekundoval.Tolko na margo autora.
Detektívka veľmi dobrá pre toho
, kto má rád a pozná Fitzekove diela, je to veľmi podobné,je poznať jeho stopu.Originalny námet, síce ku koncu to už bolo riadne zamotané.Ale presne ako som to aj predpokladala, koniec sa len tvári ako koniec, ale ešte to v skutočnosti nie je.To by bolo príliš jednoduché a budem sa opakovať, lebo poviem zase staré známe, že vo Fitzekovych knihách koniec ešte nikdy nie je koniec.Mne sa kniha veľmi páčila, určite ju odporúčam.Budem sa tešiť na ďalšie autorove počiny.

20.05.2021 5 z 5

Ženy bez slitování Ženy bez slitování Camilla Läckberg

Trošku z iného súdka ako sme u Camilly zvyknutí.Perfektna detektívka,nie príliš dlhá ,ale vystihla úplne všetko.Kapitoly sú krátke,to mám rada, vždy z iného pohľadu zainteresovanej osoby...Veľmi sa mi kniha páčila ,môžem povedať, že ešte viac ako celá séria z Fjällbacky.Odporucam.

11.03.2020 5 z 5

Zavřu oči v modlitbě Zavřu oči v modlitbě Alex Ahndoril (p)

Strašne slabý odvar Larsa Keplera. Nechápem, ale nikdy viac už Alex Ahndoril!!!

26.08.2024 1 z 5

Pozvánka Pozvánka Sebastian Fitzek

Mám pocit, že už to nie je starý dobrý Fitzek.Tentokrat to zamotal viac ako dosť a chvíľami ma to prestávalo baviť.

13.08.2024 3 z 5

Pojď trochu blíž Pojď trochu blíž Rachel Abbott

Moje prvé stretnutie s Rachel, hoci som už dávno po nej poškuľovala, sa neskončilo najhoršie.Kniha fajn, od začiatku čtivá, ľahko vtiahne do deja.Celkom sa mi páčilo, že uväznené dievčatá netyrali, aj keď mám viac menej logicke poznámky k logistike zabezpečenia a stravovania. Dosť to bolo divné, že Thea s doktorom sa poberu len tak mirnix dirnix na pár týždňov preč a nechajú v dome zamknuté dievčiny, ktoré si samy "dávkuju" stravu ,ktorá mimochodom obsahuje drogy, ale tie isté dievčatá už na konci pomaly že neumru od hladu a smädu a hoci aj poznajú kombináciu čísiel uzamykacieho zariadenia, nezmyselne pasívne vyčkávajú.Ved už len pud sebazáchovy ,ak aj nie túžba po droge, by ich mal prinutit k dakej aktivite.Toto tam bolo trochu nedotiahnute a neuveritelne . Koniec sa mi páčil.Hlavne Ianov.To som už
pravdupovediac ani nečakala, že sa hlavná hrdinka vyburcuje k nejakej akcii.
No uvidím, čo ďalšie Abbotovej knihy, mám ich pár už zabezpečených,tak dúfam, že to nebude premarneny čas.Dam vedieť.

08.11.2021 3 z 5

Imitátor Imitátor Daniel Cole

Kniha ma na začiatku zaujala svojou originalitou, vlastne originalitou spôsobu vrážd.Ale to bolo asi tak všetko.Ani sa mi nechce o tom rozpisovať, pravdou však je, že kniha ma už potom viac menej nudila.Sem-tam boli jasnejšie chvilky, keď nastala nová vražda ,ale skutočne som to čítala už len so sebazaprením.Nevravim, že úplne nanič, ale také , že neurazí, ale ani nenadchne.Šedý priemer, čítala som už aj lepšie. V budúcnosti už asi od autora neskúsim nič, lebo ani toho jeho Handroveho panáka som nedočítala a teraz toto.... takže asi tak

18.08.2021 2 z 5

Kuře melancholik Kuře melancholik Josef Karel Šlejhar

Túto knihu som si našla, lebo mi pasovala do výzvy, bola tu zadarmo na stiahnutie ako e-kniha,inak neviem, či by som sa na to dala.Mam z nej veľmi, ale že najviac rozporuplné pocity.Neviem ani,či sa mi páčila, alebo nie, v každom prípade, viem si predstaviť, že táto novela vznikla na základe skutočnej udalosti.Tajne som dufala, že to neskončí tak, ako som niekde vzadu v mojej šedej kôre mozgovej, aj tak vedela ako to skončí .A že to nebol happyend je všetkým jasné.Pred chvilou som napísala hodnotenie na Dextera, tak ma len tak napadlo, že tá nevlastná matka tohoto dieťatka z novely by bola super navnada pre Dextera.Dopriala by som mu ju ako chuťovku.Ved kto už chce týrať malé dieťa?No dosť,lebo mi je z toho nevoľno, aky vieme byt my ľudia zlí!

03.06.2021 3 z 5

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

(SPOILER) Mám z tejto knihy také zmiešané pocity Hneď na úvod spomeniem, ze som si ju vypočula v podaní I.Trojana,takže určite aj to má svoju váhu,lebo som si nie istá,či by som ju čítala.Ten úvod by ma skôr odradil ako nabudil.Taktiez nepovažujem túto knihu za vhodnú pre detského čitateľa.No uznajte milá čitateľská obec, že šteňa v igelitke stepujuce po mŕtvom súrodencovi je pre dieťa dosť brutus zážitok.A k tomu ešte ten opis,proste fakty a hotovo.Miestami to ten spisovateľ celkom fajn rozpísal, myslím že má potenciál.Len je to trošku by som povedala stratené v tom, pre koho je určená táto kniha.Jednoduchym štýlom pisania to vyzerá pre deti, len potom by mal vynechať niektoré brutálne opisy, napr. aj tá zarastená reťaz v krku a pod.Samej mi to bolo ľúto a to čítam iné "chuťovky".Mne to príde ako že pisateľ chcel trošku zabrnkat na city.Neviem,či si pozriem film,lebo Polivku nemusim,ale som si istá, že to veľmi nebude musieť hrať, tu svoju postavu prepiteho bezďaka .
Este fajn, že to nebolo dlhé a celkom dobre sa pritom upratovalo.Aha a ešte že môžem pridať do výzvy, že, meno v názve a hlavný hrdina.Tak pridávam, ale tie hviezdičky zase uberam.Ok, tak pridám ešte jednu* za fajn nápad ako podporiť psie útulky.

05.01.2021 2 z 5

Katův polibek Katův polibek Mons Kallentoft

No konečne som sa dočkala ďalšieho pokračovania od tohoto autora, no konečne moja obľúbená Malin - aj k nej sa ešte vyjadrím, ale tak po poriadku.Po veeeeľmi dlhej dobe som sa dostala k ďalšiemu dielu autora, ktoré, ako som aj predpokladala, ma absolútne nesklamalo.Mala som mierne obavy, čo a či si budem vlastne vedieť ešte spomenúť ako to bolo v predchádzajúcich častiach, ale už po pár kapitolách som sa chytila a bratia Česi by povedali "už to jelo"Vynikajúci dej, vynikajúce obsadenie, sympatické postavy, nič viac sa nedá dodať.... počkať počkať vlastne dá...Hlavnej hrdinke Malin by som totiž dopriala už konečne trochu vzruša v živote, či už v podobe chlapa, alebo ja neviem, skrátka niečo alebo niekoho, aby sa jej život páčil, lebo pravdupovediac stará Malin aj keď chlastala,tak bola aspoň plná života.Teraz mi príde strašne smutná, akoby bez energie.Napriek tomu jej strašne fandím a je mi moc sympaticka...No ktovie čo pre nás chystá pán spisovateľ, možno sa dočkáme nejakého prekvapenia.V každom prípade, táto detektívka stojí za prečítanie, u mňa za plný počet *

26.10.2020 5 z 5

Škleb Škleb Joseph Knox

Keď som bola mladšia, veľmi mi záležalo na tom, aby som dočítala každú knihu.Postupom času som zistila, že to nie je v živote to najpodstatnejsie a radšej môžem čítať niečo, čo ma baví, ako mrhať časom na nezáživné knihy.(Lebo veď jeden nikdy nevie, koľko času mu ešte zostáva, však ????).
A preto aj túto knihu odkladam nedocitanu,vlastne som sa dostala až do tretiny, čiže ju nechcem hodnotiť ani ako zlú ani nijako.Je pravda, že som dala viac menej na recenzie a zase nie na môj zdravý úsudok, keďže som si precitala ukážku.Aj keď mi bohvieako nesadla, stále som čakala, že sa to rozbehne....no a nič.Takze som si len zopakovala moje vlastné presvedčenie, čo má nechytí aspoň do 20 strany, už má nechytí vôbec.A s týmto rozhodnutím som knihu odložila, teda uložila, lebo čítam e-knihy a idem si nájsť niečo zaujímavejšie.

14.10.2020

Talent na smrť Talent na smrť M. J. Arlidge

(SPOILER) Takže takto: ani by mi až tak nevadil tak trochu mystický nádych, skôr mi vadilo, že
1.) 15 ročné , v podstate ešte decko ,nechá mater opustené a v tej super Amerike, kde človeka zabasnu len zato, že sa na dieťa škaredo pozrie, to vôbec nikto nerieši, tak to mi prišlo veľmi čudné
2.)to isté 15 ročné decko ide zachraňovať "celý svet", ktorý ani nepozná, ale známeho človeka-dokiho manželku, ktorú ešte v podstate má šancu zachrániť, tak na tú sa vy....ehm kašle.
Ako fajn, čítať sa to dalo, plusom sú krátke kapitoly, ale niektoré boli aj zbytočné, kniha mohla mať aj o 100 strán menej.Za mňa priemer.

07.10.2020 3 z 5