petrulkaa petrulkaa komentáře u knih

Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

Moc pěkně napsaná kniha. Napětí od začátku do konce. Téma kruté, ale bohužel reálné. Domácí násilí a šikana nejen na manželce, ale i na malém synovi, nevěra, ponižování, pohrdání, strach a dalši hrůzy v jednom přiběhu. Spisovatelka je skvělá vypravěčka, těším se na jeji další knihu.

06.04.2020 5 z 5

Sestra a sestřička Sestra a sestřička Magda Váňová

Úžasné. Spisovatelka mě opět nezklamala. Zajímavý,realistický příběh ze současného rodinného života. Hlavně posledních sto stránek jsem četla jedním dechem a nemohla se dočkat, jak se vše v rodině vyřeší. Jsem ráda, že se ukázalo, že rodinná pouta jsou pevná,

14.03.2020 4 z 5

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

I druhý díl rodinné ságy jsem četla téměř jedním dechem. Krásný i když hrůzami války zasažených příběh. Spisovatelka je skvělá vypravěčka, těším se na další díl, škoda jen, že poslední

09.02.2020 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Kniha mě moc nenadchla, moc lidí a různých příběhů. Nebyl to můj šálek kávy, Je to moje první kniha, kterou jsem nedočetla. Bylo to mé první setkání s tímto spisovatelem a jsem zklamaná. Asi to nebyl zrovna můj dobrý čas na tuto knihu.

19.10.2019 1 z 5

Lék na smutek Lék na smutek Táňa Keleová-Vasilková

Smutný příběh ženy, které zákeřná nemoc vzala nejprve manžela a za nedlouho i syna. Příběh ukazuje, že po ošklivé bouřce, vždy vyjde sluníčko, jen se na něj musí počkat.

15.09.2019 3 z 5

Za jasné noci Za jasné noci Elizabeth Haran

Uf, škoda, že už tento nádherný příběh skončil. Byl to opravdu neskutečný zážitek. Po celou dobu četby se mi nechtělo knihu odkládat,úplně jsem se do příběhu ponořila, autorka je opravdu skvělá vypravěčka, a tak jsem mohla prožít nádherné dny v tvrdé australské krajině a žít těžký život na farmě. Je to krásný romantický, ale i smutný příběh, do kterého zasáhne i hrůza války, kruté období sucha i deště. No prostě napětí od začátku až do konce.

01.08.2019 5 z 5

Pozlátka Pozlátka Táňa Keleová-Vasilková

Taková trošku nuda. Už od začátku jsem věděla, jak to s příšernou manželkou dopadne. Má staršího a bohatého manžela, který ji jen rozmazluje. Žije v přepychu, má služky, stará se jen o sebe, celý den profláká na masážích, o malého syna nemá vůbec zájem a tak ho vychovává chůva. Dopadla podle mých představ, i když psát to já, tak bych ji zničila úplně. Spisovatelce jí asi nakonec bylo líto. No, snad takových žen moc není, byla by to zkáza lidstva. Knihu bych doporučila hlavně svobodným a ještě bezdětným čtenářkám, aby viděly, jak takový život nemůže vyjít.

04.05.2019 3 z 5

Stále v tvém stínu Stále v tvém stínu Nora Roberts

Skvělé čtení, napětí a vzrušení od začátku do konce. Nemohla jsem se od čtení odpoutat. Má oblíbená spisovatelka mě opět nezklamala. Knihu doporučuji.

24.04.2019 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

UF, bylo to strhující.I když je to kniha plná hrůz, budu na ni dlouho myslet. Je to opravdu krásně napsaný příběh, autorka je skvělá vypravěčka a knihu mohu jen doporučit.

29.07.2017 4 z 5

Jeden plus jeden Jeden plus jeden Jojo Moyes

Opět mě kniha mé oblíbené spisovatelky nezklamala.
Zajímavá a napínavá zápletka rodinných vztahů, žádný velký slaďák, pohodové, odpočinkové čtení. Doporučuji a těším se na další knihu této autorky.

23.07.2017 5 z 5

Prosím vás, sestřičko Prosím vás, sestřičko Hana Marie Körnerová (p)

Nádherná kniha, přečteno téměř jedním dechem. Krásně podaná vzpomínka na léta minulá. Už začínám hltat další díl. Skvělá autorka opět nezklamala. .

24.04.2017 5 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Opravdu moc hezká kniha, četla jsem ji jedním dechem. Přiznávám, že válečné téma není můj šálek kávy, ale tato kniha mě přesvědčila, že zkusit se má všechno. Stálo to opravdu zato. Doporučuji!!!

23.01.2017

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Velmi pěkné pohodové čtení s pěkným líčením přírody. Moje první kniha od této autorky, už se těším na další.

29.11.2016

Tichý muž Tichý muž Sandra Brown

Příjemné, oddychové čtení, nerada jsem ji odkládala. Knihu mohu doporučit.

16.03.2016 5 z 5

Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Tak tato kniha od mé velice oblíbené spisovatelky mě docela zklamala. Byla to tak trochu nuda, až tak sto stránek před koncem jsem se konečně do knihy začetla a jsem ráda, že už jsem se dobrala ke konci. Spisovatelka a je ale výborná vypravěčka a tento příběh, ve kterém hrála velkou roli láska ke psím miláčkům mě tudíž nedovolil knihu nedočíst. Závěr se dal velmi dobře předpovědět, neboť to byla tak trošku červená knihovna.

16.09.2024 3 z 5

Učitelka angličtiny Učitelka angličtiny Magda Váňová

Opět hezká kniha od mé oblíbené autorky. Zajímavý a na zápletky bohatý příběh několika rodinných linií a zároveň nelehký životní příběh pro mě sympatické hlavní hrdinky. Dopustila se sice několika nepochopitelných rozhodnutí, ale takový je prostě život.....
Člověk se při četbě ani trochu nenudil.

22.07.2024 5 z 5

Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

Knihy od této autorky mám velice ráda a ani tato mě nezklamala.

09.07.2024 4 z 5

Služka - Tvrdá práce, nízký plat a matčina vůle přežít Služka - Tvrdá práce, nízký plat a matčina vůle přežít Stephanie Land

(SPOILER) Tak to byl opravdu drsný příběh ze života spisovatelky a jsem ráda, že se z té hrůzy nakonec osvobodila, zdárně vystudovala, dokázala zlepšit životní podmínky své často nemocné dcerušky a my čtenáři jsme získali další skvělou a nadanou autorku. Hluboce před ní
smekám.

17.02.2024 5 z 5

Solvejžin slib Solvejžin slib Corina Bomann

I tento díl se mi moc líbil. Byla to sice červená knihovna s jasným koncem, ale nechyběly ani zajímavé zápletky. Spisovatelka je velmi šikovná vypravěčka, příběh se hezky četl, při čtení jsem prožívala příjemně odpočinkové chvilky. Těším se na její další knihu.

21.01.2024 5 z 5

Vyprahlé srdce Vyprahlé srdce Elizabeth Haran

Pěkný oddechový příběh o drsném, ale vlastně krásném životě v australské pustině. Má oblíbená autorka mě opět nezklamala, kniha se moc hezky četla.

30.09.2023 4 z 5