petula22 petula22 komentáře u knih

Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Moje prvotina od autorky. Velmi čtivě popsaný příběh, rozdělený do kapitol, které jsou vyprávěné očima jednotlivých postav. Byť ma kniha téměř 600 stran, děj rychle utíká a najednou jste na konci. Skvělá knížka.

05.08.2021 5 z 5

Než ho poznala Než ho poznala Peter Swanson

A mě se to líbilo, pěkně zpracované, stránky ubihaly jedna za druhou. Zajímavý námět.

13.07.2021 4 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Další skvělá knížka od autorky. Čtivá, napínavá a ten závěr?! No pecka!!!

08.07.2021 5 z 5

Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

Odkládám, jsem v polovině a nebaví mě to.. Je tam přehršle odborností, virologie. Nedokázala jsem vůbec udržet myšlenku.

18.06.2021 2 z 5

Plachetnice na vinětách Plachetnice na vinětách Jiří Hájíček

Krásně napsaný příběh Marie na sklonku padesátky. Knihy pana Hájíčka čtu velmi ráda, jsou takové lidově obyčejné, zkrátka ze života. Těším se na další počin od autora.

08.06.2021 4 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Další vydařený díl! Postavy Luca a Avy mě dost baví. Vraha jsem odhalila hned zkraje, ale na čtivosti to neubralo. Už se těším na další díl, jak to dopadne mezi Lucem a Avou.

05.06.2021 4 z 5

Andílek Andílek Lucinda Berry

Kdyby to šlo, dám i 6 hvězd. Neskutečně strhující psycho thriller, od kterého se nedá odtrhnout. Ufff... Skvěle napsané, napínavé, zdrcující...

27.05.2021 5 z 5

Zvon Zvon Neal Shusterman

Zdařilé zakončení celé série. Nejvíc mě nadchl první díl - Smrtka, Nimbus mě tolik neoslovil, ale Zvon to zase vytáhl.

25.05.2021 4 z 5

Pod dohledem Pod dohledem Lisa Jewell

Trochu pomalejší rozjezd, ale pak se to rozjede a knížku neodložíte. Příběh je skvělé poskládaný. Bavila mě postava Joye, která je správně ztřeštěná. Výjimečně se mi podařilo odhalit vraha dříve, než na posledních stránkách :-)

11.05.2021 4 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Mrazivé, děsivé, neodložitelné. Ta tři slova vystihují knihu úplně dokonale. Další skvělá kniha od autorky.

02.05.2021 4 z 5

Muž z chatrče Muž z chatrče Martin Goffa

Skvělá detektivka! Stránky utíkaly jedna za druhou, těším se na další příběh.

30.04.2021 5 z 5

Přiznat vinu Přiznat vinu Martin Goffa

Martina Goffu jsem objevila zde na databázi knih... moje první knížka od autora a musím říct, že mě bavila od prvních stránek. Čtivá detektiva, rozhodně budu v sérii pokračovat.

25.04.2021 4 z 5

Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Jako pro děti a mládež? Jasně, fantasy... Ale i mě občas zatrnulo, jak kruté to chvílemi bylo. Každopádně knížka má zajímavý námět a četla se sama.

21.04.2021 4 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Jedna z nejlepších knih... autorka bravurně zakomponovala problémy českého pohraničí do románové podoby. Těším se na třetí díl, jen doufám, že bude brzy, velmi brzy!!!

17.04.2021 5 z 5

Fotbalové deníky Fotbalové deníky Jiří Hájíček

Fajn jednohubka na nedělní odpoledne. Styl pana Hájíčka mě baví, jeho knížky jsou ze života, pro mě lidské.

22.03.2021 4 z 5

Robert Šlachta: Třicet let pod přísahou Robert Šlachta: Třicet let pod přísahou Josef Klíma

Myslím si, že pan Šlachta byl člověk na správném místě. Při čtení knihy mi až běhal mráz po zádech ze skutečností a popsaných událostí. Je nesmírná škoda, že takovýto člověk, který své práci obětoval vše a žil jen de facto pro ni, ji nakonec musel opustit. Raději asi nevědět, co vše se odehrává za oponou.

19.03.2021 5 z 5

Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Moje první a určitě ne poslední kniha od autorky. Velmi čtivě popsané události posledního roku druhé světové války. Krásný, dojemný i smutný příběh. Vřele doporučuji!!

12.03.2021 5 z 5

Vražedný rozsudek Vražedný rozsudek Andreas Gruber

Další vydařená knížka ze série. Dost postav, zamotanější děj, skvěle propracované. Těším se na další pokračování.

05.03.2021 5 z 5

Sekta Sekta Mariette Lindstein

Téma různých skupin, sekt a společenství mě vždy lákalo. Tato kniha skvěle popisuje úžasný vstup - začátek, průběh - způsob života v komunitě a i závěr - vystřízlivění. Za mě skvěle napsané, líbily se mi i vsuvky z minulosti.

23.02.2021 5 z 5

Pasažéři Pasažéři John Marrs

Nějak mi uniklo, že děj je z blízké budoucnosti, žánr sci-fi nevyhledávám. Každopádně knížka je zdařilá, děj napínavý, poměrně dobrá orientace všech účinkujících. Malé výtky by se asi našly, ale mě to bavilo.

12.02.2021 4 z 5