Phaennomen Phaennomen komentáře u knih

☰ menu

Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Na úvod musím zmínit otřesné vydání knihy plné překlepů a chyb. Ke knížce samotné - zajímavý příběh, myslím že hodně autobiografický. Mě osobně se četl výborně, i když některé pasáže utíkaly pomaleji. Autorův styl nemusí každému sedět, řekl bych, že toto je odlehčená varianta Hlavy 22, kterou pavažuji za geniální v oblasti absurdního humoru. V Garpovi se přidávají ovšem i další témata, jednou smutná, jindy veselá. Na film se teprve chystám.

17.12.2012 5 z 5


Bravo, šéfe! Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich

Mezinárodní recepty, určeno spíše pro gurmány. Plusem je přiložené DVD.

04.11.2012 3 z 5


Jak prodávat, když nikdo nekupuje Jak prodávat, když nikdo nekupuje Dave Lakhani

Knížka tak nějak o ničem, dobré rady by se daly shrnout tak na jednu A4, rozhodně nelze aplikovat ve všech oborech. Zaměřeno hlavně na nové technologie a americkou kulturu a uvažování.

04.11.2012 1 z 5


(Prostřeno) bez servítků (Prostřeno) bez servítků Zdeněk Pohlreich

Kuchařka pro fanoušky Zdeňka Pohlreicha, okořeněná o kapitoly ze života. Spíše pro gurmány, většinu receptů si jen tak na večeři neuvaříte.

03.11.2012 4 z 5


Náhoda Náhoda Amir D. Aczel

Kniha plná zajímavostí a možná překvapivých pravd ze světa matematiky a statistiky. Pro někoho možná hůře stravitelná, pro mě však docela čtivá a zajímavá, i když jsem toho hodně znal předtím (studoval jsem matematiku). Jak psal kolega přede mnou - za pár korun z Levných knih je to určitě dobrá investice.

03.11.2012 4 z 5


Kritický bod Kritický bod Robin Cook

Klasika od mistra lékařských thrillerů. Velmi čtivá a místy strhující kniha, ovšem po přečtení několika autorových knih se vám děje, postavy a zápletky začnou mísit a začnou být velmi podobné, což je u thrilleru nebo detektivky dost podstatná vada. Doporučuji jako oddychové čtení do vlaku, kdy se po týdnu budete sami sebe ptát, o čem to vlastně bylo.

03.11.2012 3 z 5


Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Po prvních cca 50 stranách jsem se proklínal, cože jsem si to vybral za povinnou četbu. Pak se ale situace obrátila a autorův styl a hlavně humor se mi dostal pod kůži. Fantastiská kniha plná hlášek a válečné absurdity.

03.11.2012 5 z 5


Blázni umírají Blázni umírají Mario Puzo

Kniha nedosahuje kvalit Kmotra, nicméně řadí se k povedenějším dílkům. Nejde zde tentokrát o čistě mafiánské prostředí, autor popisuje temná zákulisí heren v Las Vegas a prostopášný život Hollywoodu. Takový předkrm ke Kmotrovi.

03.11.2012 4 z 5