pink_ivy pink_ivy komentáře u knih

Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Líbil se mi o něco méně než první díl, ale stejně mě to teda docela chytilo, i když mi přišlo, že se něco dělo na začátku a hlavně na konci, a prostředek byl takový mdlý a kde nic, tu nic. Každopádně konec byl fakt akční, i když jsem to teda tak něják čekala, tak si nemůžu stěžovat, ten konec opravdu zvednul celou knížku. 3*

03.06.2014 3 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Po tom, jak jsem byla nadšená z prvního dílu přišlo tvrdé zklamání v podobě dílu druhého. Někde v půlce mě to začalo lehce bavit, ale bylo to v podstatě to samé omílání neustále dokola, spousta záhad, nic se nevyřešilo. 3* a to upřímně ještě nadhodnocuju za první díl.

22.04.2014 3 z 5

Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

“If you ain’t scared, you ain’t human." Nejdřív jsem si nebyla jistá, jestli se mi to vůbec bude líbit, ale někdy během prvních kapitol mě to totálně pohltilo a já byla napnutá co bude dál. Dá se říct, že jsem jí teda přečetla jedním dechem. Bylo to takové zvláštní, tajemné a mě se první díl fakt hodně líbil. 4*

22.04.2014 4 z 5

Proměna Mary Dyerové Proměna Mary Dyerové Michelle Hodkin

“Everyone is a little crazy. The only difference between us and them is that they hide it better.” Druhý díl se mi zdál o něco slabší než ten první, přesto tam bylo víc akce a mě to brzo vtáhlo do děje a nutilo mě to číst dál, abych zjistila co se to teda děje. Posledních několik kapitol jsem pak četla se zatajeným dechem a konec mě srazil na kolena. Sakra, proč ještě nevyšel další díl. 4*

10.04.2014 4 z 5

Prozření Mary Dyerové Prozření Mary Dyerové Michelle Hodkin

"Thinking something does not make it true. Wanting something does not make it real.” Další knížka, která už byla na mém to-read listu pěknou dobu, tak jsem se k ní konečně dostala a začetla se. Netušila jsem co čekat, ale po pár kapitolách mě to nadchlo a vtáhlo do děje. Krátké kapitoly mi vyhovují víc, děj byl zajímavý a mě to popohánělo, abych četla rychle dál a zjistila, co se to vlastně děje. Některé postavy byly zajímavější než jiné (ano, Noah Shaw mě dostal). Ovšem když jsem se dostala nakonec a přečetla si celé vysvětlení, na které jsem vlastně celou dobu čekala, nemohla jsem si pomoct, ale být mírně otrávená. Z nějákého důvodu mi to do takovéhle knížky nesedlo a trošku mi to zkazilo celkový dojem z celé knížky. Avšak rozhodně plánuju si přečíst druhý díl, protože i přesto, jsem zvědavá jak to teda bude dál. Za ten konec prostě nedám plný počet, takže 4*

27.03.2014 4 z 5

Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Už dlouho jsem tuhle knížku měla v to-read listu a něják se na ni pořád nedostávalo. Co mě dokopalo k tomu, abych ji nakonec přečetla bylo asi to, že šel do kin film a já chtěla aspoň ten první díl stihnout předtím. No musím říct, že po prvních asi třech kapitolách, kdy jsem neměla nejmenší tušení kdo je co a co se děje, se to pak naštěstí zlomilo a já pochopila co jsou to teda vlastně ty Dhampýři, Morojové a Strigojové :D A celkově jsem byla překvapená, protože mě to rychle vtáhlo do děje a bylo to velmi čtivé, a mě se to teda dost líbilo. Určitě si přečtu i další díly. 4*

10.03.2014 4 z 5

Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

"I go to seek a Great Perhaps." Těžko můžu srovnávat s The fault in our stars, která byla smutně úžasná, ale přesto se srovnání neubráním. Looking for Alaska se mi líbilo o něco méně, ale hrozně dobře se to četlo. Navíc odečet dnů mě přímo nutil číst rychle dopředu, abych teda zjistila, co bylo POTOM, i když mi to tak něják bylo jasné hned od začátku (přeci jen jsem četla knížku od Johna Greena, že jo :D ). Každopádně to byla příjemná oddychovka.

15.02.2014 4 z 5

Dvojí Dexter Dvojí Dexter Jeff Lindsay (p)

“I came, I saw, I blew chunks.” Zasmála jsem se možná o něco méně než u některých předchozích dílů, i když je pravda, že kapitoly z kempování byly snad nejvtipnější co se v knížkách objevilo. Každopádně jako vždy se to skvěle čte a člověk si u toho rád oddechne. Příběh byl opět nápaditý a závěrečné vyvrcholení nemělo chybu. Už se těším na další (i když bohužel poslední) díl.

27.10.2013 4 z 5

Vražedné Vražedné Sara Shepard

“Sometimes, I don't notice I'm singing.” Knížka byla přibližně stejně kvalitní jako ostatní díly. Vím co bude dál, takže mě konec nepřekvapil, ale kdybych to nevěděla, tak by to byl slušný cliffhanger. 4*

10.09.2013 4 z 5

Hříšné Hříšné Sara Shepard

Jiné od seriálu, což je dobře a napínavé jak kšandy. Hned jdu na další díl :D

19.08.2013 4 z 5

Mechanická princezná Mechanická princezná Cassandra Clare (p)

“Men may be stronger, but it is women who endure.” Závěrečný díl triologie a řekla bych, že i nejlepší. Akce tam bylo spoustu, stejně jako zvratů a šoků, takže jsem se nemohla odtrhnout. Líbilo se mi, že tam byly zmínky, které se propojovaly se serií TMI.
Ale ten epilog. Ten mi teda dal.

14.08.2013 4 z 5

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Komentář může obsahovat spoilery.

"He offered me sugar and wanted to know all my secrets." První knížka se mi líbila, ale byl to až tenhle díl, který mě přímo donutil se do té série zamilovat. Nevěděla jsem co bude dál, takže jsem to četla jedním dechem. Napínavější, strhující, dechberoucí.
Hlavně pro mě byl tenhle díl důležitý, protože jsem si tam našla postavu, která je moje nejvíc nejoblíbenější ze všech fiktivních postav a jen ztěží si dokážu představit, že bych někoho milovala víc. Ano, mluvím samozřejmě o Finnickovi. Když se objevil v knížce, tak jsem byla naprosto ztracená.
Aréna, objevující se v těhle hrách, se mi líbí neskonale víc než první. Je originální, nápaditější a hlavně člověk nevěděl jak to teda vlastně dopadne, takže byl napjatý až do poslední chvíle.
No a ten cliffhanger na konci, to snad ani nemá smysl komentovat. Pro tuhle knížku je pět hvězdiček málo, kdybych měla dvacet hvězdiček, tak bych je dala zrovna téhle knížce.
Naprosto se nemůžu dočkat filmu.

13.08.2013 5 z 5

Hry o život Hry o život Suzanne Collins

“You don’t forget the face of the person who was your last hope.” Tak jo, tohle asi bude trošku delší komentář, ale THG je prostě moje velká srdcovka na kterou jednoduše nedám dopustit. Když se někomu nelíbí, budiž, vkus má každý nějáký, ale já s takovým člověkem ani nechci mluvit.
Dřív, než jsem si tu knížku přečetla, jsem se podívala na film, což byla velká chyba, protože jsem se hrozně ztrácela a moc jsem z toho neměla, takže teprve až po přečtení jsem pochopila souvislosti, kdo se jak chová a proč. Ano, první knížka byla výborná, všechno se to teprve rozjíždělo, takže jsem to zase tolik nehltala, navíc jsem stejně věděla z filmu jak to dopadne.
Přesto se mi ale líbila. Naprosto nejlepší je styl psaní. Každá kapitola je ukončená tak, že když nevíte co se stane dál, tak vás to prostě nutí číst dál, protože chcete vědět jak to dopadne. Pro mě snad nejlepší knižní série, kterou jsem kdy četla. THG si ode mě nezaslouží nic jiného než plné hodnocení.

13.08.2013 5 z 5

Mechanický princ Mechanický princ Cassandra Clare (p)

“It was books that made me feel that perhaps I was not completely alone. They could be honest with me, and I with them.” Možná jsem si jen zvykla na postavy, ale tahle knížka se mi líbila víc než první. Ten Londýn v roce 1878 má přece jen něco do sebe. Ovšem tahle autorka opravdu ví jak mě mučit co se týče vztahů mezi postavami.

Mechanický anjel Mechanický anjel Judith Rumelt

“Sometimes, when I have to do something I don't want to do, I pretend I'm a character from a book. It's easier to know what they would do.” Knížku jsem objevila až potom, co jsem přečetla všechny dosud vydané knížky ze série TMI. Nevěděla jsem co od toho čekat, takže jsem se trošku bála. Celý první díl jsem si musela hodně zvykat na nové postavy, protože to přece jen bylo zvláštní vidět ve známém prostředí zase jiné postavy, bylo milé vidět tam občas starého známého. Postupně jsem se do toho začítala a rozhodně doporučuju.

13.08.2013 4 z 5

Město ztracených duší Město ztracených duší Cassandra Clare (p)

“I never cared. I wanted you anyway. I always wanted you.” Asi nejslabší díl z celé série, přesto dost slušný. Až jsem se skoro nemohla rozhodnout kapitoly z kterého hlediska se mi líbili nejvíc. Toho posledního dílu se snad ani nedočkám!

13.08.2013 4 z 5

Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

“It’s fascinating. You know all these words, and they’re all English, but when you string them together into sentences, they just don’t make any sense.” Upřímně jsem byla překvapená, že knížky pokračovaly. Předpokládala jsem, že to bude triologie, nakonec to bylo i docela ukončené, ale hle, objevila se další knížka. Nebylo to špatné, konec konců, ráda se vrátím do knižního světa, kde to už jednou znám, ale předchozí knížky se mi líbili víc. A ten konec, no ten mi dal.

13.08.2013 4 z 5

Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

"No. We've been punching her in the face repeatedly. What? You don't think that will work?” Pro mě rozhodně nejlepší díl série, který překonal moje očekávání. Zhltla jsem ho snad během dvou dnů a na konci jsem se dostala z úplného infarktu až na pokraj samého štěstí. Skoro jsem ani nechtěla, aby se vrátili do NY. Spoiler: Teda ale s tim Sebastianem to bylo průhledný, nebo aspoň mi to tak přišlo, v týhle sérii jsem teda všechny plot twisty odhalila mnohem dřív než jsem asi měla, nejspíš jsem četla už tolik knížek, že mě nic nepřekvapí? Akorát mi teda vadila jedna věc, vůbec jsem nechtěla, aby se Jocelyn probrala. Každopádně tahle knížka má za mě plný počet. :)

11.08.2013 5 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

“Have you fallen in love with the wrong person yet?' Četla jsem opět na doporučení a rozhodně nelituju. Chtěla jsem si to přečíst ještě předtím, než vyjde film, protože takovou chybu jako dívat se nejdřív na film a pak číst knížku už neudělám. Musela jsem si teda zvykat na postavy a chvíli mi trvalo než jsem pochopila o co tam vlastně jde. První knížka se mi sice poměrně líbila, ale další dva díly mám pak mnohem radši. Spoiler: Knížka, u které zjistíte jak moc můžete shipovat i lidi co jsou sourozenci.

11.08.2013 5 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

“Cruelty does not make a person dishonest, the same way bravery does not make a person kind.” Líbilo se mi to o něco míň než jednička, ale stejně jsem byla napnutá co se stane dá, takže jsem to přečetla poměrně rychle. No cliffhanger je tam dost šílenej, už se nemůžu dočkat poslední knížky.

11.08.2013 4 z 5