PinkAlicorn komentáře u knih
Krásné! Nevím, co bych dodala, není co vytknout. Snad až na konec, u kterého jsem se rozbrečela, chování Eleanor mě na konci vážně naštvalo. Přece jen to však neměla snadné. Klady knížky bych tu mohla vyjmenovávat další dva dny, je to krásně napsané, úžasně čtivé a nezbývá mi, než tuhle knížku všem doporučit!
Je těžké, vybrat si oblíbenou knížku, ale pro mě je to zřejmě tahle. Miluju ty postavy, celý příběh a autorčin vyprávěcí styl. Při čtení určitých pasáží se mě zmocnil pocit, který jsem do té chvíle ještě nezažila - takové tlumené pravidelné intenzivní bodání v oblasti srdce - a původně jsem se bála, že mi selhává, že jsem dostala infarkt nebo tak něco, ale potom jsem si uvědomila, že to ve mě musela probudit ta knížka. Byly to asi nějaké vlny emocí. Každopádně Baz a Simon jsou úžasní a je mi upřímně líto, že neexistuje všech těch sedm knih, které si Rainbow vymyslela ve Fangirl!
Opět oddechovka, bylo to milé počtení a líbilo se mi to. Přesto musím říct, že jsem celou dobu držela palce Johnovi a konec mě docela zklamal. Scénky se Stormy ale byly jednoduše boží! Zajímalo by mě, čím nás překvapí poslední díl...
Netvrdila bych, že tenhle díl nebyl zajímavý - naopak, byla v něm spousta skvělých myšlenek a taky poznávání ostatních frakcí mě vážně bavilo. Mírumilovné jsem si naprosto zamilovala a říkám si, že by možná nebylo tak špatné v tom systému žít. Děj byl hodně napínavý, celou dobu jsem nevěděla, co si myslet a konec mě dostal. Jistě, Divergence byla lepší, ale i Rezistence si vedla obstojně. O něco míň mě bavil třetí díl, ale tady přece hodnotíme dvojku :)
Tahle knížka mě nadchla! Celý ten nápad, svět, zpracování... Obě hlavní postavy mi byly moc sympatické, dokázala jsem se do nich dobře vžít. Taky bylo fajn, že Cyra byla psána z pohledu první osoby a Akos ze třetí, takže se mi to nepletlo. Plus dávám i za LGBT postavy, je dobře, že se to v literatuře dnes nepovažuje za tabu.
Nemůžu se dočkat pokračování, je to vážně úžasné. A ten zvrat na konci jsem vážně nečekala... Nechci nic vyzradit, ale myslím, že to bude celé ještě pěkně zajímavé :)
Tuhle knížku jsem dostala asi tak v desíti letech a mám ji moc ráda. Rodinka tamarínů je vážně sympatická, ostatní zvířátka ze zoo taky. Díky ní znám spoustu zvířat, jako je harpye a tamaríni byly ještě dlouho po dočtení mými oblíbenými zvířátky.
Moje oblíbená Greenovka! Nemá cenu zase vypisovat, jak je vtipná, ale zároveň k zamyšlení, protože se to dá říct o všech Johnových knihách. Margo jsem narozdíl od Aljašky měla hrozně ráda, největší zlatíčko byl ale Ben.
Na druhou stranu byl film Papírová města skoro jediným filmem, který se mi líbil víc než knížka. Sice se tak úplně nedržel knižní předlohy, kterou jsem četla před shlédnutím filmu, ale závěr byl lepší. Byla jsem ráda, že s sebou vzal Radar Angelu na ten road trip, protože v knížce mi jí bylo líto. Taky bylo fajn, že Q ten večírek ve filmu stihl. No nevadí, knížka byla taky super!
Ať žijí černí santové!
Tuhle Greenovku mám ráda ze všech nejmíň, ale nebylo to přímo špatné. Zhltla jsem ji dost rychle, byla čtivá a plná zajímavých myšlenek. Přesto jsem ale nesnášela Aljašku, ta holka mi dost lezla na nervy. Za to, jak z takové mrchy Green udělal úplnou bohyni strhávám jednu hvězdičku, přesto knihu doporučuju!
Krásná knížka! Dlouho jsem se jí bránila, protože kolem ní bylo hrozné haló, ale nakonec jsem podlehla. A je to dobře. Dojemný, vtipný, smutný příběh se spoustou krásných citátů :)
Jak už tu bylo zmíněno, postavy byly ploché a jako přes kopírák. Ani jednu jsem si nijak neoblíbila. Nápad na propletení dvanácti osudů byl super, bylo to poměrně zajímavé, ale to je asi to jediné pozitivní, co jsem našla. Vadilo mi, že žádná z postav neměla fungující vztah, ani jedna hloupá postava z těch dvanácti! Jakoby to snad bylo něco nemyslitelného, nemožného a šíleně trapného... Ke konci mě knížka začala docela bavit, ale konec to zase celé zabil.
Jednou jsem na dovolené neměla co číst, tak mi mamka podala tuhle knížku, kterou si s sebou dovezla ona. Moc mě bavila, osudy postav byly zajímavé a knížku jsem za tři dny zhltla. Doporučuju :)
Tenhle díl se mi líbil mnohem víc, než předcházející. Bavilo mě skloubení romantiky a zápletek s upíry a vlkodlaky. Nemůžu říct, že by to byla kdovíjak hodnotná literatura, ale v době, kdy jsem to četla se mi to líbilo a tak dávám čtyři hvězdičky.
Mimochodem, jsem jediná, kdo v tomhle díle fandil Jacobovi? :D
Krása! Nevím, co dodat! Kouzelná knížka, všechny povídky jsou skvělé a čtivé, bylo mi hrozně líto, když jsem knížku vracela do knihovny...
Nejpovedenější podle mě byl příběh Vítejte ve Vánocích, CA. Ale i všechny ostatní se mi strašně moc líbily. Narozdíl od většiny ostatních se mi moc líbil i ten poslední.
Samotné zpracování knihy, jako okraje stránek a podobně je prostě krásné! DOPORUČUJU!
Pro lidi, kteří hledají za každou cenu nějakou literaturu plnou složitých hlubokých myšlenek, tahle kniha není, ale mě se líbila. Je taková oddechová, zamilovaná, srdce vám u ní zpívá a je vám příjemně. Doporučuju každé holce, která sní o lásce ;)
Nejpovedenější díl z této série, vážně se mi to líbilo a doporučuju knížku všem, co mají tento žánr rádi! :) Vážně povedené!
Můj asi nejoblíbenější díl! :) Letopisy Narnie jsou prostě kouzelná série!
Stydím se za to, ale tuhle knížku jsem prostě nebyla schopná dočíst. Na začátku mi trvalo strašně dlouho, než mi došlo, o čem je celou tu dobu řeč a pochopila jsem to až zpětně poté, co jsem si na internetu našla obsah. Kousek knihy jsem přeskočila a přečetla si až její konec, ale musím říct, že ten byl zajímavý. Celé dílo je geniálně promyšlené, hlavní zápletka je skvělá, ale to zpracování mi vadilo.
Zasmála jsem se, jsou to vtipné komixy ze života. Našla jsem se skoro ve všech, jsem ráda, když vím, že v tom nejsem sama :D
Moc pěkná sbírka básní. Sice to byly někdy vážně morbidnosti, ale autor má můj obdiv za to, že něco takového napsal.
Stále tu narážím na knížky, co jsem četla v dětství :D Zrovna tuhle bych ale v tomto žánru hodnotila jako jednu z těch lepších...