pip11 pip11 komentáře u knih

Zima nejistých nadějí Zima nejistých nadějí Jenny Bayliss

Studené pobřeží, domek u pláže s pašeráckým tunelem a přátelští obyvatelé malé vesnice. Pěkný a milý příběh ženy, která ve čtyřiačtyřiceti začíná znovu…na konci světa. Děj je pohodový, jen s kapkou napětí až ke konci příběhu. Co se Vánoc týče, tak ty jsou zde jen krátce v samém závěru, ale příchod zimy si určitě užijete.

18.01.2023 4 z 5

Finlay na zabití Finlay na zabití Elle Cosimano

,,Co tady vlastně děláš? Já...já jsem tady včera večer na parkovišti něco ztratila. Jako třeba zdravý rozum.“
A v tomto duchu se nese celý děj. Příběh se četl velmi svižně, bláznivá zápletka se mi líbila, je to oddechové a moc zábavné. Budu se těšit na pokračování Finlay a jejích eskapád, které si nenechám ujít.

02.01.2023 5 z 5

Černá růže Černá růže Nora Roberts

Ve druhém díle začíná Rosalind spolu s Mitchem intenzivně pátrat v rodinné historii po identitě jejich domácího ducha. Rose také odolává útokům svého bývalého a různým pomluvám, jak jinak, než s grácií sobě vlastní. Díl byl velmi pěkný, povedl se. A teď šup na třetí…

03.11.2022 5 z 5

Pět polibků Pět polibků Rachael Anderson

Chování Sarah na začátku knihy odpovídá spíše dívce ze současnosti, ale tento typ příběhů beru s nadhledem. Jinak je to pěkné a zábavné čtení.

24.10.2022 4 z 5

Znovu a lépe Znovu a lépe Catherine Bybee

Příběh mě mile překvapil, byl v něm humor a později i lehké napětí. Tři kamarádky - Mel, Jo a Zoe - po maturitě zakotví každá někde jinde, ale nenechaly by si ujít příležitost sejít se na srazu. Mel se s dcerkou Hope vrací do rodného města, ovšem ne jen kvůli srazu, ale také aby začaly znovu. Další díly si nenechám ujít, jelikož Jo a Zoe jsou příjemné postavy, na které se těším.

03.10.2022 4 z 5

Spojeni osudem Spojeni osudem Nora Roberts

Každý z šesti vyvolených má schopnosti, které pomáhají přežít a bojovat. Příběh byl tajemný, napínavý a akční, prosycený mystičnem.

23.09.2022 4 z 5

Sedmé znamení Sedmé znamení Nora Roberts

Příběh začíná desátými narozeninami tří chlapců, kteří krví chtějí zpečetit své přátelství. Mimo toho však zároveň vypustí na svět zlo, které začíná pustošit. Po dvaceti letech přijede do města spisovatelka Quinn, čímž začíná s odhalováním tajemna a všeho, co s tím souvisí…

23.09.2022 4 z 5

Adresa Naděje Adresa Naděje Mélissa da Costa

Příběh o ženě, která hledá nový smysl života po zdrcující osobní tragédii. Útěk před životem ji zavádí do malého domku na samotě ve francouzském středohoří. Zde objevuje kouzlo přírody a nového přítele - šedého kocoura. A jak tak čas plyne, přichází i nové a nečekané. Je to příběh o truchlících, jejich pocitech a návratu k normálnímu životu.

08.05.2022 5 z 5

Hvězdy osudu Hvězdy osudu Nora Roberts

První díl se mi velmi líbil, dobrodružství, magie a mytologie. Na další pokračování se už moc těším.

27.02.2022 5 z 5

Noc v Orient expresu Noc v Orient expresu Veronica Henry

Od začátku se seznamujeme s příběhy lidí, kteří pojedou Orient Expresem do Benátek. Je to pomalý, ale příjemný příběh s krásnými popisy těchto legendárních vagonů se vší jejich výzdobou. Také procházky Benátkami se mi líbily. Bylo to moc pěkné a pohodové. Pouze životní příběh Adel byl místy lehce zdlouhavý.

27.02.2022 5 z 5

Zimní zámek Zimní zámek Alexander Stainforth (p)

Zimní zámek je můj první příběh od tohoto autora, takže jsem byla dost zvědavá. Mé očekávání to dokonce ještě předčilo, jde o velmi čtivou knihu, kterou vůbec nemáte chuť odložit. Od začátku až do konce zde čekejte tajemství, napětí, spoustu lží a děsivých odhalení. Pěkná obálka (i když krásně souzní s dějem) svádí k domněnce, že jde o miloučký příběh, což je naprosto mimo. Skvěle napsané a poutavé čtení.

26.01.2022 5 z 5

Na hraně Na hraně Amanda Quick (p)

Skvěle čtivé a poutavé pokračování této série, kde opět nechybí napínavá zápletka. Období krásného Art deca si zde velmi živě představím už jen díky prostředí klubu, kde to jistě tímto stylem oplývalo. Už se moc těším na další díl od mé oblíbené autorky.

24.01.2022 5 z 5

Miláčkovo pokušení Miláčkovo pokušení Johanna Lindsey

Hezký a zábavný příběh, plný převleků a dobrodružství. Tato kniha představuje moje seznámení s autorkou.

22.10.2021 4 z 5

Bláto a mršiny Bláto a mršiny Ann Granger

První díl této čtivé detektivky z anglického venkova mě příjemně upoutal. Děj poklidně plynul a spolu s klasickým vyšetřováním to byl pohodový příběh.

24.09.2021 4 z 5

Prísaha Prísaha Tamera Alexander

Příběh zakládající se na skutečné události z občanské války - z boje na plantáži Carton, známé jako bitva u Franklinu. Osudy lidí, jejich prožitky, bolesti a naděje. Většina postav jsou skutečné osoby a vyvíjející se děj, jak jen to bylo možné, je zachycen na základě dochovaných písemností. Příběh chytí za srdce, jsou zde drsné okamžiky i spousta krásných a laskavých chvil. Pěkně románově zpracovaný příběh.

03.09.2021 5 z 5

Přísně tajná Přísně tajná Janet Evanovich

Má první Stephanie Plum, očekávala jsem zde hlavně humor a toho se mi opravdu bohatě dostalo. Kriminálně detektivní zápletka je zde v odlehčeném tónu. Zábavné a lehounké čtení.

23.08.2021 4 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Pěkný a miloučký příběh jako by z oka vypadl Popelce, jen s trochu pozměněným příběhem. Bylo to hezké a, jak jinak, se šťastným koncem.

07.08.2021 4 z 5

Modré z nebe Modré z nebe Nora Roberts

Mezi prvním a tímto dílem jsem měla rozestup více než rok, takže jsem musela trochu pátrat v paměti a připomenout si postavy. Pokračování se mi líbilo, bylo to milé, příjemné a relaxační čtení.

30.07.2021 4 z 5

Milovat Jackie Milovat Jackie Nora Roberts

Temperamentní, laskavá a veselá Jackie se chystá napsat svou první knihu, kvůli čemuž si pronajme dům na Floridě. Majitel se ale nečekaně vrátí domů, dychtivý užít si klid a pohodu. Příjemně milý a svěží příběh, zábavná a veselá jednohubka k bazénu. Myšlenkové pochody hrdinů byly v první polovině vskutku vtipné.

24.07.2021 4 z 5

Posvěcené zlo Posvěcené zlo Nora Roberts

Lehce napínavé krimi v plynulém, pomalejším tempu. Vraha jsem teda neodhalila, ale četlo se to pohodově.

11.07.2021 4 z 5