pip11 komentáře u knih
Jude odjíždí do Irska, do domku po své pratetě, aby nalezla sama sebe. Příběh plný irských bájí, temperamentu a kouzelné přírody. Je to milý a úsměvný román.
Skvělé doplnění tvorby Jane Austen. Kniha obsahuje náhled do života této spisovatelky a také jejích románů. Dopisy, ve kterých bez příkras a otevřeně vyjadřuje své názory a pocity.
Píše se rok 1910 a Elizabeth odjíždí z Toronta na západ do Calgary za svým bratrem a jeho rodinou. Odtud zakrátko také odjíždí a začíná učit v drsné kanadské divočině děti místních farmářů a sžívá se s místním prostředím. Pěkný, lehký a oddechový příběh plný přírody a lidské pospolitosti.
Velmi příjemně jsem si užila tento neobvyklý příběh Jullie Klassen. Dobrá detektivní zápletka, která udrží v napětí. Děj knihy se odehrává převážně na jednom z ostrovů na Temži (fiktivním). Postavy, prostředí a celý příběh se mi moc líbil.
K této knize jsem se nechala inspirovat zde na databázi a musím říct, že jsem moc ráda. Příběh byl skvělý, příjemná detektivka z pěkného prostředí, kde by se mi určitě líbilo. Je to pohodové čtení, které ovšem nepostrádá napínavou notu, přičemž vraha jsem odhadla až ve třetí části. Ráda se poohlédnu po podobných knihách autorky.
Moc pěkný vánoční příběh se skvělou výpravou za pokladem a jednou povedenou záměnou. Krásně sváteční atmosféra, která zaručeně vánočně naladí.
Vesnička, kde zná každý každého, neustále mrzne, chumelí a vše je sněhem zaváté. Lehké vánoční čtení, trochu rozvláčnější, ale zároveň zábavné. Kate se nechá kamarádkou Laurou přemluvit na dvanáct předvánočních schůzek. Od tohoto okamžiku zažívá různé aktivity, od bruslení až po zdobení perníkové chaloupky…Celkově příjemné čtení s hezkým koncem.
Bylo to spíše průměrně dobré čtení, tento příběh mi nijak zvlášť nesedl. Trevalyan mi nebyl sympatický, i když v závěru už to s ním bylo lepší. Očekávala jsem víc, Deveraux má mnohem lepší knihy.
Právě jsem dočetla třetí díl, a byl skvělý. Všechno to odhalování veškerého tajemství, cesta časem a spoustu dalších nečekaných událostí jsem si užila. Moc povedená série, všechny tři díly se mi velice líbily. Vzhledem k jejich návaznosti doporučuji tuto trilogii číst chronologicky od prvního dílu.
První tři příběhy se mi líbily, poslední čtvrtý vůbec. Dokonale Vánočně laděný byl nejvíc ten třetí, ty ostatní jen v náznaku.
Zábavné, pozitivní a usměvavé. I když je to krátké a jednoduché, tak to byla příjemně prožitá chvilka. Také se mi líbí, že část výtěžku z této knihy šla na podporu nemocnice v Modeně bojující s Covidem (a za to o * více).
Stejně jako v předchozích dvou dílech se zde hlavní postavy setkávají v malebném domku, aby zde vyřešily své problémy. Je zde příběh Olivie, která se objevuje v knize Dívka ze Summer Hillu a jde o pokračování jejího života. Kromě ní jsou zde další dvě ženy - Elise, která zde hledá útočiště a Kathy, která se tu objeví jakoby náhodou. Tři příběhy a tři velmi reálné postavy, z nichž každá musí čelit minulosti a usilovat o štěstí… Opět moc pěkný díl z této série, která se moc povedla.
Kniha mě nijak výrazně nezaujala, a to jsem se na příběh Hynka Tase těšila. Co se týče dobových reálií a historických postav, tak to bylo velmi popisné. Ale série ‚Platnéř‘ byla mnohem čtivější.
Pěkný, pohodový a srdečný příběh, ve kterém se zkříží cesty třem ženám. Pojednává o mateřství, ztrátě, naději a báječných kouzelných koláčích. Dávám 4,5* a jdu udělat limetkový koláč, na který jsem dostala chuť :)
Kate odjíždí k nově objevené tetě Saře, u které už je hostem Jack…. Jak se jim bude spolu žít ve velkém domě? Sednou si, nebo si půjdou po krku…? :) Moc pěkný příběh s lehce podanou detektivní zápletkou, i když mrtvol je zde dost. Užila jsem si toto lehké napětí spolu s pomalu se vyvíjející romantickou linkou, která vypadá, že bude pokračovat v příštím díle. Svěží, zábavné a oddechové čtení, těším se na pokračování tohoto sympatického tria.
Cesta napříč Evropou v báječném autě byla příjemná. Příběh byl svižný, až jste téměř cítili vítr ve vlasech. Laurie se vydala na cestu, aby splnila strýčkovo poslední přání. Neočekávala ovšem, že s postupem času najde i sebe. Je to jednoduchý příběh, ale má svěží náboj, který se mi líbil.
Krásný letní příběh ze smyšleného ostrova Skelidos, který je skrytý před návalem turistů. Tři kamarádky, které se ocitnou na životní křižovatce, spontánně koupí vilu na pláži v tomto zapomenutém ráji, kde začnou nabízet nocleh se snídaní, stejně jako předchozí majitel. Pěkný plážový příběh, ke chvílím lenošení.
Úžasný příběh o hledání vlastní cesty a místa v životě skrze seznam přání. Je to kouzelně dojemné a emotivní, nechtěla jsem aby to skončilo, ale nedokázala jsem přestat číst. Žánrově je toto pro mě snad nejpovedenější příběh, ráda se k této knize jednou vrátím.
Tragický román plný strachu, zoufalství, beznaděje a také křehké něžné lásky. Je to hluboký a silný příběh.
Jsem moc spokojená, obě časové linie byly skvělé. Sestra bouře je o druhé v pořadí sestře, (dobrodružné) Ally a je to krásný hořkosladký příběh. Moc se těším na pokračování sester D`Apliese. Je to velmi poutavé a návykové sledovat, jak rozplétají tajemství svého původu a současně své životy. Po přečtení prvního dílu, jsem si myslela, že Maiu nic nepřekoná. Bylo to předčasné tvrzení, obě knihy jsou velmi čtivé, i když každá je jiná, tak jako povahy hlavních hrdinek. Knihy ze série je možno číst v libovolném pořadí, ale myslím že lépe je číst postupně, přece jen na sebe určitým způsobem navazují.