pip11 pip11 komentáře u knih

Nebezpečné dedičstvo Nebezpečné dedičstvo Elizabeth Camden

Vleklý letitý soudní spor, který doprovází nenávistné strýcovo jednání. S postupujícím příběhem se zvyšuje napětí a odhalují se šokující části, jak z minulosti tak ze současnosti. Bylo to poutavé a napínavé.

24.05.2021 4 z 5

Švindl Švindl Jennifer Crusie

Humorná kniha z prostředí umělecké galerie. Každá z postav, a je jich dost, má nějaký problém. Celá rodina byla dobře bláznivá a prolezlá tajemstvími. Děj je naprosto praštěný - krádeže, padělání, agenti FBI a podvody, kam se podíváš. Veselý a vtipný příběh.

02.05.2021 4 z 5

Milovaná Milovaná Mary Balogh

Z této série se mi zatím podařilo sehnat pouze poslední díl. Vůbec mi to nevadilo, zorientovat se v postavách nebyl problém. Příběh George a Dory byl ale naprosto skvělý, velmi se mi to líbilo. Oba ve středním věku, oba osamělí… Je zde ale také napětí a nečekané odhalení. Moc pěkný příběh.

13.04.2021 5 z 5

Trochu hříšní Trochu hříšní Mary Balogh

Příběh o nejmladším z bratrů Bedwynů - lordu Alleynovi, který je postřelen v bitvě u Waterloo a zároveň ztrácí paměť. Je zachráněn od smrti a spolu s nápomocným seržantem Williamem Stricklandem, který také utrpěl zranění, získají azyl a pomoc. Zábavné a vtipné čtení, které vyústí v bláznivý plán, ve kterém jde o dědictví, hon na podvodníka a snahu o návrat paměti.

28.03.2021 4 z 5

Snoubenka Snoubenka Jude Deveraux (p)

První a druhý příběh byly pěkné, ale spíše průměrnější. Zato poslední byl zábavný, zejména tedy Cole byl hodně zábavný a jeho myšlenky velmi vtipné :) Dorrie a Cole byli sice nesourodá, ale skvělá dvojka.

08.02.2021 4 z 5

Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Pohled na svět a pocity dospívajícího chlapce, který hledá sám sebe. Kniha mě nijak zvlášť nezaujala, vracet se k ní nebudu.

19.01.2021 3 z 5

Vánoční koledy lady Osbaldestoneové Vánoční koledy lady Osbaldestoneové Stephanie Laurens (p)

Nádhera :) Druhý díl se mi líbil ještě o něco více. Hledání ztracených koled, kdy se ke třem vnoučatům přidá ještě jejich o něco starší sestřenice. Zkoušky sboru na vánoční mši a poté velké finále :D. Bylo by skvělé být při tom. Celým příběhem se nese krásná vánoční nálada.

25.12.2020 5 z 5

Irská kráska Irská kráska Ann Moore

Gracelinin příběh byl vážně skvělý. Nejde o nic veselého, celou knihou se nese nekonečné utrpení a hladomor, ale je to nesmírně čtivé a poutavé. Irská kráska je srdcervoucí a strhující příběh.

21.12.2020 5 z 5

Šlechtic ze žaláře Šlechtic ze žaláře Alissa Johnson

Další příjemný a zábavný příběh této autorky, který mě nezklamal. Tyto knihy mi připomínají romány Georgette Heyer, které mám moc ráda.

27.10.2020 5 z 5

Odvážna dáma Odvážna dáma Kristi Ann Hunter

Báječné pokračování, tentokrát se příběh týká Daphne a nově příchozího majitele sídla, se kterými se zasmějete i ponoříte do emocí. Tichá a plachá žena, která zde našla před lety útočiště, je vytržena ze svého klidu a musí se přizpůsobit těmto okolnostem. Ovšem musí za každou cenu zachovat velké tajemství. Vše je ohroženo a panika v ní narůstá… Je to plynulé pokračování a bez prvního dílu by to bylo jako začít uprostřed knihy. Bylo to moc krásné a velmi se těším na pokračování příběhu o Jess ve třetím díle.

09.10.2020 5 z 5

Čajová růže Čajová růže Jennifer Donnelly

I když se mi kniha prvních asi sto stran místy vlekla, chytlo to potom svižný spád až do poslední strany a celkově to byl opravdu skvělý příběh. Hořkosladký, melodramatický děj se rozehrává ve východním Londýně a později se přesouvá do New Yorku. Hlavní postava Fiona Finnegan prochází neskutečnou řadou změn, bojů a krutých ztát, ale její odhodlání, inteligence a dobré srdce jí dávají naději na splnění snů… Doporučuji!

02.10.2020 5 z 5

Ozvěna soumraku Ozvěna soumraku Judith Kinghorn

Do tohoto příběhu jsem se začetla od první strany. Nečekejte žádné napětí a akci, je to krásně plynulý děj. Objevíte zde nezvyklé přátelství, zármutek a také romantiku, to vše v čase první světové války. Příjemně jsem si to užila.

28.09.2020 5 z 5

Olivovník Olivovník Lucinda Riley

Tento příběh o ,,dovolené“ na Kypru byl další příjemný počin Lucindy. Kniha se čte moc dobře, vše plynule ubíhalo a moc ráda jsem se do tohoto rozvitého příběhu ponořila.

18.08.2020 4 z 5

Místo splněných přání Místo splněných přání Jude Deveraux (p)

Tohle je úžasný příběh :D Sice jsem nejprve četla druhý díl, ale prohození si pořadí nijak nevadilo. Příběh vypraví o nelehkých životech tří žen, které se vypraví do minulosti, aby se pokusily změnit osudové okamžiky svých životů. Knihu jsem si velmi užila, bylo to báječné čtení a rozhodně nelituju shánění tohoto příběhu.

07.08.2020 5 z 5

Obchůdek na rohu Obchůdek na rohu Nicola May

Rosa která prožila život v dětském domově, získává dědictví od neznámé osoby. Proč zrovna ona a od koho….? Tajuplný obchůdek na venkově vnese do jejího života změny, které nečekala.

29.06.2020 4 z 5

Pod španělským sluncem Pod španělským sluncem Jenny Oliver

Netradiční ale příjemný a pohodový příběh sourozenců, který dokonale dýchal španělským temperamentem a sluncem, prosycený vůní moře. Přemýšlení o tom, co je v životě opravdu důležité, o pochopení pravdy a sebe samých. Moc pěkný a nekomplikovaný příběh, hřejivý a milý.

21.05.2020 5 z 5

Tajemství Tajemství Julie Garwood

Hezká historická romance, postavy byly sympatické a dialogy vtipné. Bylo to příjemně oddechové čtení.

01.05.2020 5 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Pohodový a sladký příběh. Byla to milá oddechová romance, ale Kodaň se mi líbila více.

27.04.2020 3 z 5

Strom duchů Strom duchů Barbara Erskine

Pěkně čtivý román. Místy byl pomalejšího tempa, ale na poutavosti mu to neubralo. Bylo to příjemné duchařské čtení a zároveň napínavé. Pro mě asi nejlepší kniha od autorky. Thomas Erskine byl velmi zajímavou historickou postavou, pozitivní dojem na mě udělal jeho přístup k ochraně zvířat.

10.04.2020 5 z 5

Anglické listy Anglické listy Karel Čapek

Skvělé vyprávění o putování po Anglii a Skotsku, s jemným humorem a osobitostí.

14.05.2019 5 z 5