pismenkovyJoe pismenkovyJoe komentáře u knih

Mizející svět Mizející svět Alonzo C. Addison

Až na nepochopitelné chyby v textu, většinou způsobené špatným překladem, jako například označování JAR jako Jižní Afrika, jde o poměrně zajímavou publikaci. Žádná velká myšlenka se nekoná, většinou naleznete čistá fakta doplněna o zajímavé fotografie.

01.08.2020 4 z 5

Prstenec singularity Prstenec singularity Paul Melko

Nebyl to úplně špatný SF román, nápad dobrý a prostředí perfektní, přesto sem nedokázal do děje úplně zapadnout, po dočtení sem neměl vůbec žádný pocit. Možná moje chyba, kdo ví.

17.07.2020 3 z 5

Zde stávaly Lidice Zde stávaly Lidice Vladimír Konopka

Moc milé vzpomínání na osud Lidic a Lidických občanů a to i přes občasné připomínání socialistických úspěchů. Bez nich by bohužel tato krásná kniha vyjít nemohla.

21.06.2020 5 z 5

Ďáblův prsten Ďáblův prsten Ludvík Souček

Všechny tři povídky jsou fantastické, osobně mě nejvíc bavila povídka Kili, snad to s námi dopadne přes to všechno nakonec taky tak!

16.06.2020 4 z 5

Orient expres Londýn-Bagdád Orient expres Londýn-Bagdád Andrew Eames

Velmi zajímavý cestopis, autor je přímočarý a upřímný. Líbily se mi popisy navštívených měst i pocitů jaké z nich autor má. Bohužel část knihy se čte opravdu špatně, to že jsme si my lidé zničili v prý nejvzdělanější a nejmoudřejší generaci tolik kulturního dědictví které přežilo i více barbarské národy je smutné, chtě nechtě se člověk zamyslí nad tím, jak moc jsme vlastně přes všechnu tu technologii kolem nás jen primitivní zvěř.

08.06.2020 4 z 5

Škorpilova škola běhu Škorpilova škola běhu Miloš Škorpil

Ze začátku jsem se vylekal aby to nebyla zase kniha plná vědy ale už po pár kapitolách sem se dostal i k velmi praktickým a užitečným radám. Samozřejmě kniha obsahuje tolik doporučení, že řídit se tím vším, tak si z běhání udělám absolutně stresovou záležitost a některé doporučení se i vzájemně vylučují, ale to už si musí člověk sám určit jak na to všechno vlastně půjde. Velmi užitečná je kapitola věnovaná zranění a vyvarování se jich.

05.06.2020 4 z 5

Idoru Idoru William Gibson

Tak není to žádná pecka ale fantazii umí stimulovat tahle knížka taky pěkně.

05.06.2020 4 z 5

Global 200 - Místa, která musíme zachránit Global 200 - Místa, která musíme zachránit kolektiv autorů

Kniha obsahuje nádherné fotografie, některé přes obě strany a při přímo obřím formátu knížky je to opravdu velmi pěkné pokoukání. Bohužel informace v ní obsažené už vyvolávají poněkud jiné pocity, ale ne vše je nadobro ztracené.

04.06.2020 4 z 5

Obyčejný život Obyčejný život Karel Čapek

Nedokážu říct která kniha z trilogie se mi líbila nejvíce, každá měla něco do sebe a každá stála za to, i tento neobyčejný příběh.

07.04.2020 4 z 5

Velká cesta – čtení o dráze olomoucko-pražské Velká cesta – čtení o dráze olomoucko-pražské Josef Hons

No, dalo to opravdu zabrat. Formát je veliký a fotografií není mnoho, spousta textu je ve znamení suchých informací, ale jako celek velmi hodnotných. Nedovedu si představit, kolik práce muselo dát sestavit takovou knihu, opravdu obdivuhodné dílo a obdivuhodném díle. Jelikož tato trať z Hané do Prahy spojuje mé dva domovy, tak se pro mne stala tato kniha během čtení srdeční záležitostí. Doporučuji všem šotoušům se vztahem k historii :)

28.03.2020 5 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Můj čtvrtý Hunter a pravděpodobně také poslední, dříve mě to bavilo více, tento poslední díl mě bavil o dost méně. Jako jednoduché čtení na oddech dobré, ale všechno okolo detektivů je v každém díle na jedno brdo, i jako brakovka tohle prostě omrzí. Konec tohoto dílu zabil v mých očích celou knihu i sérii. Dávám dobré 3* a jako vždycky přemýšlím, jak může mít taková kniha tak velké hodnocení.

13.02.2020

Soudné sestry Soudné sestry Terry Pratchett

Kniha samozřejmě bavila jako každý Pratchett, možná až moc čarodějnic na můj vkus :D

03.02.2020 4 z 5

Zrozen legendou - Voda Zrozen legendou - Voda Laura Resnick

No co na tohle říct? Snad jen škoda, že nebude další pokračování.

29.11.2019 5 z 5

Sen ve snu Sen ve snu Edgar Allan Poe

Chtěl jsem napsat krásné, ale to už tady padlo. Tak tedy: moc krásné!

20.08.2019 4 z 5

Večer tříkrálový nebo Cokoli chcete Večer tříkrálový nebo Cokoli chcete William Shakespeare

Tahle hra mě bavila, je to dobrá komedie co má spád.

22.07.2019 4 z 5

Bůh krve Bůh krve Joseph MacAnthony

Svým způsobem zajímavá kniha, ale musím přiznat že mě v pár okamžicích trošku nebavila. Mírně jsem se ztrácel i v hlavním hrdinovi této knihy a jeho schopnostech. Kniha mi ale zpříjemnila delší cestu vlakem a melancholickou neděli a otevřela mi oči v dalším civilizačním problému, o který jsem se díky ní začal více zajímat.

30.06.2019 4 z 5

Alkoholy Alkoholy Guillaume Apollinaire

Nejvíce jsem se ponořil do Pásma a pak už mi to moc nešlo, a to jsem se snažil udělat si na čtení pohodu a klid. Možná to budu muset vyzkoušet příště s alkoholem, jak píše blinddone, ke své smůle mám zrovna suchý duben! A nebo si Alkoholy seženu v překladu Čapka, třeba to bude lepší než překlad pana Kopty.

21.04.2019 3 z 5

Proměna a jiné povídky Proměna a jiné povídky Franz Kafka

Pár povídek jsem nepochopil, jako moudřejší se k nim ještě vrátím a věřím že i ty mi dojdou :) Většina povídek se mi líbila, některé ovšem méně, hlavně ty kratší. Nejvíce mě zaujala úplně poslední povídka, O zpěvačce Josefině aneb Myší národ.

30.03.2019 4 z 5

Kaňon celý ze zlata Kaňon celý ze zlata Jack London

Všechny povídky jsou neobyčejné, napínavé, krásné..

22.06.2020 4 z 5