plamínek21 plamínek21 komentáře u knih

Zatímco spím Zatímco spím Reneé Shafransky

Zdlouhavé, rozvláčné, zbytečně popisné.

23.10.2019 2 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Skvělá kniha. Znepokojivá. Od prvního řádku autorka vtahuje čtenáře do příběhu Elišky a její matky - opět bez jediné falešné noty. Mlha, kterou je jejich počínání zahaleno, se postupně rozplývá a příběh dostává jasné a zřetelné kontury. Motivy, pochopení a interpretace konání hrdinek je na každém čtenáři. A bude se určitě lišit.

14.10.2019 5 z 5

Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Výborné čtení, pachatel je znám brzy, takže ho nehledáme, ale budeme se zabývat jeho psychopatologií. A dáme prostor forenznímu psychologovi a jeho německé kolegyni....a té dáme čas, který potřebuje.

11.05.2019 4 z 5

Sestry Sestry Bernard Minier

Se Servazem se ponořím kamkoliv a klidně o dekády zpátky a podepíši se pod to, že pravda se vždy nakonec vyjeví. A pokud nemáte čtečku a bojíte se stejně jako já a on hadů, tak je těžké se s touto knihou mazlit.

01.05.2019 4 z 5

Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Začátek napínavý, ale to je bohužel vše. Dílo připomíná přeexponovanou fotografii. Autor se patrně domnívá, že bubák se musí skrývat v každé skříni, působivější ovšem je, když je jen v jedné.

16.10.2018 2 z 5

Panny Panny Alex Michaelides

Psychoterapeutka Mariana se snaží na univerzitě v Cambridge odhalit pachatele vražd studentek. Sama čelí nedávné bolestné ztrátě milovaného manžela. Příběh se čte dobře, bavila mne propojenost s řeckou mytologií. Za šokující, překvapivý, leč velice nevěrohodný konec jednu hvězdičku ubírám.

27.05.2022 4 z 5

Slovo proměny Slovo proměny Květa Sokolovská

Mutabor - a z Kamýku nad Vltavou je prázdninový Klenov.
Mutabor - a z grázlíka Vildy je rozněžnělý, zamilovaný chlapec.
Doslova kouzelně a vřele napsaný prázdninový příběh mi jako puberťačce učaroval od první stránky a vůbec se nestydím napsat, že ke knížce se vracím dodnes :-)

19.05.2022 5 z 5

Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

Palčivě aktuální téma zpracované vynikající spisovatelkou.
To musí klapnout, ne ?
Pochopitelně se povedlo, ale.....během četby jsem si kladla otázku, zda se toto dílo dostane k lidem, kteří by si jej měli přečíst povinně. Bohužel jsem v duchu konstatovala, že nikoliv. Pochybuji, že lidé, kteří tráví většinu svého dne na sociálních sítích a dalších vymoženostech internetu a sledují ostatní a také sebe, zda jsou sledováni ostatními, čtou knihy.
Šílená realita dnešní doby, ale stvořilo si ji lidstvo samo :-(

05.04.2022 5 z 5

Tiché dítě Tiché dítě Sarah A. Denzil

Noční můra všech rodičů ožívá v tomto románu, který je čtivě napsaný a během četby vzbuzující řadu emocí, protože se popisuje utrpení dítěte. Nereálný a za vlasy velmi přitažený konec románu ubírá na celkové kvalitě.

14.07.2021 3 z 5

Nevlastní sestra Nevlastní sestra Sandie Jones

Těšila jsem se na tuto knihu, protože předchozí kniha autorky mne nadchla. Bohužel jak už to tak bývá, je těžké udržet či dokonce překonat laťku, která byla nastavena hodně vysoko. A zde se to nepovedlo. Příběh není špatný, ale ani nijak výjimečný. Škoda.
A propos nejedná se o nevlastní nýbrž polorodou sestru.

12.06.2021 4 z 5

Než bude pozdě Než bude pozdě Jenny Blackhurst

Kniha o ničem, plná nepravděpodobných a nevěrohodných situací, s hlavními hrdinkami , které se chovají jako po dvoudenním flámu.
Ztráta času.

26.04.2021 2 z 5

Smrt u zavěšený skály Smrt u zavěšený skály Gregg Dunnett

Naprostá pecka, kterou jsem nedokázala odložit. Vše podstatné zde již bylo řečeno předchozími komentáři, tak si snad jen neodpustím sdílet naprosté nadšení z autorova popisu mořských vln - takový zážitek si nesmíte nechat ujít. Prostě skvělá kniha a já už letím na obhlídku "Smrtícího útesu".

23.02.2021 5 z 5

Mráz pod kůží Mráz pod kůží Allie Reynolds

Knihu okomentuji ze dvou úhlů pohledu - první linka je YA příběh nabízející ochutnávku ze světa závodního snowboardingu, což bylo celkem zajímavé čtení. Ta druhá je údajně thrillerová a po deseti letech nažene na místo zmizení snowboardové krasavice tehdejší účastníky a to je opravdu velké nepovedené psycho, ze kterého mi zalezl mráz nejen pod kůži :-(

10.12.2020 2 z 5

Bokovka Bokovka Barbora Vajsejtlová

Nenáročná oddechovka - příběh je vyprávěn střídavě z pohledu záletného manžela a jeho milenky, což mne bavilo. Trochu rozpačitá jsem však byla z postojového a citového veletoče hlavní hrdinky a dle mého názoru naivních reakcí podváděné manželky. A ponaučení: až jednou milenky pochopí, že muži v zásadě nemají rádi změny a drží se tam, kde investovali, tak bude po světě chodit mnohem méně nešťastných žen :-)

13.10.2020 3 z 5

Chůva Chůva Gilly Macmillan

Bez téhle knihy se obejdete. Dcera i matka jsou lezoucí na nervy, vnučka je sympatická. A chůva ? To neprozradím...každopádně jsem se trápila, abych dočetla.

08.03.2020 2 z 5

V temnu V temnu Lina Bengtsdotter

Autorka mne baví. Zaujal mě už její předchozí román, kdy přichází na scénu svérázná vyšetřovatelka Charlie, kterou do jejího rodiště přivádí vyšetřování zločinu. "V temnu" se mi líbilo ještě více. Charlie se znovu musí utkat nejen s pátráním po dávno pohřešované dívce, ale také opět se svou minulostí, vzpomínkami na kontroverzní matku a sebou samou. Knížka je velmi čtivě napsaná, napínavá do poslední stránky.
Spisovatelka má dar čtenáře do děje vtáhnout, knihu jsem odkládala opravdu nerada.

17.02.2020 5 z 5

Oblíbená dcera Oblíbená dcera Kaira Rouda

Nesympatická narcistní psychopatka nabízí exkurzi do své choré mysli. Použije k tomu mimo jiné zbylé dva členy své rodiny. Je to tragikomické čtení. A ponaučení ? Nikdy narcise nenaštvěte nebo lépe - snažte se ho nepotkat.

07.02.2020 4 z 5

Úplně cizí lidé Úplně cizí lidé Liane Moriarty

Její knihy se mi bohužel líbí čím dál méně. Někoho to možná zaujme, ale mně námět i zápletka přišly překombinované, málo pravděpodobné a reakce a postoje hrdinů mne nebavily vůbec.

31.12.2019 2 z 5

Jako by se vypařila Jako by se vypařila Minka Kent

Naivní, limonádové čtení pro ty, kteří se při četbě nepotřebují/nechtějí příliš zamýšlet.

14.11.2019 1 z 5

Dívky z Roanoke Dívky z Roanoke Amy Engel

Jen těžko uvěřitelná a nepravděpodobná úchylnost. Nedočteno.

10.10.2019 1 z 5