pobijecmuch komentáře u knih
Těžký cyberpunk, kterému ne každý podlehne. Teda, čtení jen pro fajnšmekry tohoto žánru.
Marně jsem přemýšlel proč tato knižní série nezískala tolik čtenářských příznivců. Asi je to faktem, že knihy od Janet Evanovich se nedají jednoznačně označit za čistě detektivní. Hlavní hrdinka Stephanie je samostatná mladá žena, která své finanční potíže řeší tím, že se z ni stává kauční agentka a přitom nemusí řešit klasické detektivní případy. Je to prostě jen takové sledovaní a vyhledávání osob, které sebou přináší zajímavé odhalení a řešení.
Ty čtenářky které čekají nějakou velkou romantiku, tak budou zklamané. Stephanie nebude nikdy mít nic se svým šéfem a nikdy nepodlehne žádnému bohatému milenci, který by ji za kvalitní sex zahrnul šperky, drahým autíčkem a moderním bytem. Prostě zde erotický příběh skoro chybí i když nikdy neříkej nikdy...... je tu přece policajt Joe Morelli.
Knihy ze série Stephanie Plumová jsou velice vtipně napsané a velice se návykově čtou. Pokud hledáte nějaké dobré čtení na dovolenou tohoto chladnějšího léta, tak určitě po Stephanii šáhněte, určitě se pobavíte.
Knihu jsem si zapůjčil, přečetl a potom podíval na film. Ten kdo má rád toto téma tak moc doporučuji. Je to prostě jiný pohled na válku, kdy se místo střílení, hledají Němci ukradené umělecká díla. A dámy ve filmu hraje váš oblíbenec George Clooney !!
"Zavři oči" brouku, šmyk.
Solidní čtení na takovéto letošní uplakané léto.
Doporučuji všem příznivcům válečných románů. Zfilmováno v roce 1971 režie Dalton Trumbo (Motýlek).
Drsný válečný román, který se velice dobře čte. Zfilmován v roce 1965, kde si hlavní roli zahrál George Segal.
Další výborný válečný román. Zfilmován v roce 1970 a jednu z postav (kpt. Nately) zahrál zpěvák Art Garfunkel..
Ano, opravdu nesmrtelná kniha. V roce 1967 zfilmovaná a postavu Gripweeda ztvárnil John Lennon.
K vysvětlení některým čtenářům knih Dominika Dána:
"Komp" znamená zkráceně komplic - tedy kolega, parťák. Toto slovo je stejné jak ve slovenštině tak v češtině.
Používání některých peprnějších slov (pro někoho nadávky) já považuji za normální jev, s kterým se setkáme na jakémkoliv pracovišti, v kolektivu, atd. Berte tyto slova u profese oddělení vražd za určité odreagování od těch hrůz s kterými se setkávají. Kriminalista se rozhodně nebude vyjadřovat stejně jako paní učitelka. Autor těchto knih není profesionální spisovatel, má prostě jen "literární střevo" a spoustu případů osobně zažil, tak to podává jazykem lidu. Porovnáme li výskyt vulgárních slov v těchto kriminálních románech s jinou literaturou, tak jednoznačně mnohem více vulgárních slov je v románech pro ženy, v tzv. erotických blbostích.
Kožené srdce je dobrá kriminálka, která je stejně dobrá jako jiné jeho knihy. A že tak rychle se vyřešil případ ? No, ono to tak v životě někdy chodí, že se dlouho pátrá a potom najednou známe výsledek.
Někde jsem četl na tuto knihu pěknou recenzi: "Inteligentní spisovatel stvořil inteligentní analfabetku do inteligentní knížky, pro inteligentního čtenáře".
Ano s těmito slovy lze souhlasit a dodám tato kniha prostě nemá chybu. Humor v této knize je až hodně takový ironický a někdy i s určitým náznakem drobného sarkasmus, který, ale nemůže nikoho urazit. Kniha se mně hodně líbila a nemůžu říci, že by snad byla horší než Stoletý stařík.
Kdo poznal styl psaní Jonassona z již uvedeného "Staříka", tak bude určitě moc spokojen. Kdo čte knihy na základě doporučení a reklam bude možná zklamán, zvlášť ten který čeká snad nějaký citový román. Tato kniha je prostě o hodně levelů výše, než kdejaká hloupost od paní E L Jamesové.
"Název knihy mně spletl a já v domnění, že si přečtu válečný román z prostředí tankových bitev během 2. svštové války, jsem po tomto škváru sáhl. Fuj, tolik oplzlosti, vulgarity a nestydatosti jsem už dlouho nečetl. To neustálé užívání sprostých slov jako kazimrdka, šoustat nebo kundička mně doslova šokovalo. Této nechutnosti chybí vše co v dobré knize má být, počínaje hlubší myšlenkou a konče správným překladem originálního názvu Wallbanger. Kdyby zde existovalo ještě horší hodnocení než odpad, tak bych ho tak označil. Takto to bude odpad odpadů a to celé na druhou."
Kniha se mně líbila i když na toto téma existují lepší. Mně spíše zajímá proč zrovna 1.díl ze série Nick Costa má od čtenářů nejmenší hodnocení. Že by zrovna příběh z Vatikánu bylo pro čtenáře nezajímavé nebo to někteří berou jako velké tabu? Tento díl není o nic horší než následující.
Manipulace se čtenářem, hora zvratků, no prostě knižní zhovadilost. Po přečtení části knihy jsem si oči vyplachoval borovou vodou a přemýšlel, že půjdu k očnímu zkusit přečíst tu jeho tabulku. Na reklamu a rady jiných čtenářů nesmíte dát, protože potom máte na několik nocí pokažené spaní.
Tuto knihu výborného amerického spisovatele jsem četl teprve nedávno. Vzpomínám si, že byla i dobře zfilmovaná, ale už je to hodně dávno - rok 1975. Marlowa hrál herec Robert Mitchum a nějaký herecký štěk tam měl i Sylvester Stallone.
Jo, jo, tenhle žánr můžu. Mladý archeolog Bjorn Belto je velmi sympatická postava.
Výborná kniha, která je napsaná výborným českým spisovatelem. Nechybí tomu humor, který je chvílemi až takový kousavý. Nikoho nechci urazit, ale knihy mistra Kulhánka jsou opravdu pro literárního fajnšmekra a obyčejný čtenář, ať si raději přečte něco o zamilovaných upírech.
U 7. dílu jsem si říkal, no snad se ta Mercedes polepšila, ale v Noci zlomená je opět zpět ta nudná Mercedes s posledních dílů. Tímto jsem s tebou kojotko definitivně skončil a raději si počkám na další díl Alfy a Omegy.
Modlitba každého metalisty: "Pochválen buď Ozzy Osbourn".